Η δερματολόγος προτείνει SOS kit διακοπών: Τι να βάλεις για κάψιμο, ενυδάτωση, τσιμπήματα

Ετοιμάζεσαι για διακοπές και έχεις βάλει στο νεσεσέρ σου τις κρέμες σου, το σαπουνάκι που πλένεις το πρόσωπό σου πρωί- βράδυ, τα 569 κραγιόν σου κι εκείνη την bronzing πούδρα που τόσο αγαπάς. Και τώρα έφτασε η ώρα για την σοβαρή δουλειά (όχι ότι τα κραγιόν δεν είναι!).
Φτιάξε και ένα νεσεσέρ που θα βαφτίσεις SOS kit και στο οποίο θα έχεις όλα τα απαραίτητα για την φροντίδα της επιδερμίδας σου. Και για να μην ψάχνεις τι πρέπει να βάλεις, ζητήσαμε από την δερματολόγο Μάργκυ Καπελάρη να ετοιμάσει μια τέτοια λίστα πασπαρτού για όλες μας. Να, λοιπόν, τι πρέπει να περιέχει το SOS kit των διακοπών!

Για τον ήλιο

Βασικό όπλο το αντηλιακό πάντα με δείκτη τουλάχιστον SPF30 και να γράφει επάνω και προστασία από UVA. Προτιμώσε σε λιπαρά δέρματα gel μορφές και στο σώμα spray. Αν το δέρμα είναι αφυδατωμένο υπάρχουν αντηλιακά με υαλουρονικό οξύ ή σε μορφή λαδιού, ακόμα και αντηλιακά με λευκαντικούς παράγοντες αν έχουμε πρόβλημα με τις πανάδες. Απλά ο κανόνας είναι η συχνή ανανέωση ανά τρίωρο.
Από αριστερά:
– Αντηλιακή κρέμα προσώπου Κόκκινο Σταφύλι ιδανικό για τις πανάδες και SPF50, Korres (€19.00)
– Αντηλιακό προσώπου σε μορφή gel, ιδανικό για λιπαρά δέρματα, Heliocare (€27.60), beauty-hall
– Αντηλιακό σώματος σε spray, Sea Side Dry Mist SPF50, Frezyderm (€18,

Για την ενυδάτωση

Φυσικά θέλουμε έξτρα ενυδάτωση με τη μορφή serum με αντιοξειδωτικά και υαλουρονικό οξύ για μεικτά δέρματα, με βιταμίνη Ε για λιπαρά.
Από αριστερά:
– Serum C E Ferulic από την Skin Ceuticals (€190). Επανορθώνει την επιδερμίδα και λειτουργεί ως το τέλειο συμπληρωματικό του αντηλιακού. Επίσης, προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.
– Hydraphase Intense serum με υαλουρονικό από την La Roche Posay (€17.00)

Για το κάψιμο

Στο SOS kit των διακοπών μας επιβάλλεται να βάλουμε κάποια προϊόντα που θα φροντίσουν και θα ανακουφίσουν την επιδερμίδα μας. Πιο συγκεκριμένα, η επανόρθωση αν τυχόν ξεχαστούμε και καούμε θα γίνει με πανθενόλη και αλόε βέρα όπως το cooling mouse hydrovit (€11.00) ή το burn relief verisfield (€15.00) και το Aloe Vera Helenvita (€5.00) και το αντίστοιχο refreshing gel. Απαραίτητα εφόδια στο νεσεσέρ.

Για τα κουνούπια

Στο SOS kit των διακοπών πρέπει να μπει οπωσδήποτε και το εντομοαπωθητικό με σιτρονέλα γιατί τα κουνούπια και τα έντομα αγαπούν τις γλυκοαίματες και τα αρώματα που βάζουμε! Μερικά ενδεικτικά είναι το frezyderm crilen mousse (10.00) και η φυσική λοσιόν σώματος με βασιλικό και γεράνι της Apivita (€6.00). Αν μας τσιμπήσουν βάζουμε cr betafusin πρωί και βράδυ για 5 μέρες και αν επιμένει ή είναι πολλά ζητάμε βοήθεια από το δερματολόγο ή τον αγροτικό ιατρό του νησιού.

Μην ξεχνάς! Το δέρμα μας θα ταλαιπωρηθεί από τον ήλιο, τη θάλασσα, τον ανεμο. Αν δεν το φροντίσουμε σωστά το φθινόπωρο θα μας βρει με πανάδες, νέες ρυτίδες και ίσως και με σπυράκια. Και δεν το θέλουμε! Σωστά;