Πώς να ξεπεράσεις ανώδυνα έναν χωρισμό. Girls Power

Πώς μπορείς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό; Πόσο εύκολο είναι;

Χώρισες; Τα κακά νέα είναι ότι ήδη από τα πρώτα λεπτά της ανακοίνωσης σου λείπει το έτερον σου ήμισυ -ακόμα κι αν ήταν δική σου απόφαση ο χωρισμός– και διακατέχεσαι από όλα αυτά τα αρνητικά και ψυχοφθόρα συναισθήματα.

Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι πως δεν είσαι ούτε η πρώτη και φυσικά ούτε η τελευταία, που χωρίζει -εκούσια ή ακούσια- και αυτό θα πρέπει κάπως να σε ανακουφίσει.

Κανείς δεν είπε πως ένας χωρισμός είναι εύκολη υπόθεση, ιδίως μετά από μια μακροχρόνια σχέση, καθώς η αγάπη αλλά κυρίως η συνήθεια θα σε ακολουθούν για αρκετό καιρό.

Ωστόσο, θα πρέπει να σιγουρευτείς και να πείσεις τον εαυτό σου, πως κανείς δεν πέθανε από έρωτα, κάτι που θα καταλάβεις όταν περάσεις από όλα τα στάδια του χωρισμού (σ.σ. ναι, είναι και τα 5 δύσκολα).

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος ούτε λύσεις – αστραπή. Υπάρχουν όμως κάποια μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Και να θυμάσαι: this too shall pass.

Αγόρασε καινούρια… σεντόνια

Δεν είναι κανένα φοβερό έξοδο. Άσε που θα είναι πιο εύκολο να ξεφορτωθείς αναμνήσεις με τον πρώην σου και να προετοιμαστείς για καινούριες εμπειρίες, ακόμα καλύτερες.

Κάνε γυμναστική Zumba, χορό, τρέξιμο, ό,τι σε εμπνέει.

Βοηθάει πολύ σε αυτή τη φάση γιατί απελευθερώνεις ενέργεια και παράλληλα αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου και το σώμα σου. Ειδικά όταν το είχες παρακάνει με τις πίτσες και τον καναπέ κατά τη διάρκεια της σχέσης.

Επένδυσε στο μακιγιάζ σου

Διάλεξε μια καινούρια σκιά, ένα καλό αϊλάινερ, μια καλή μάσκαρα. Δεν είναι μόνο ότι θα ανανεωθείς, μπορεί και να συγκρατήσεις και κανένα δάκρυ για να μη χαλάσει το smokey eyes σου.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο να φρικάρεις

Ναι, να φρικάρεις. Να κλάψεις (άβαφη), να χτυπηθείς, να το αναλύσεις μέχρι αηδίας με τις φίλες σου το πόσο απαίσια (πιστεύεις ότι) σου φέρθηκε. Δώσε μισή ώρα στον εαυτό σου κάθε μέρα για να το βγάλεις από το σύστημά σου και κάποια στιγμή ο πόνος θα φύγει.

Σβήσε τον από το Facebook

Χμ, οκ, ακούγεται λίγο κατινίστικο και παιδικό, αλλά τι να κάνεις; Προτιμάς να τον βλέπεις να παρτάρει με τους φίλους του ή στη χειρότερη να δεις φωτογραφία με νέο αμόρε; Κάνε τον unfollow από το Twitter, το Instagram ή το facebook. Καλό είναι να προστατεύσεις τον εαυτό σου από την φλεγόμενη επιθυμία να μαθαίνεις νέα του αφού τα συγκεκριμένα νέα (πχ ότι περνάει καλά με τους φίλους του) θα σε πληγώνουν με κάθε scroll. Αργότερα, ίσως, τα ξαναβρείτε διαδικτυακά.

Πες στις φίλες σου τι χρειάζεσαι

Θέλεις να πιεις κοκτέιλ μέχρι τελικής πτώσης. Ή δεν θέλεις να ξαναδείς άντρα για τα επόμενα δέκα χρόνια. Μπορεί απλά να χρειάζεσαι να περάσεις λίγο χρόνο μόνη σου. Ό,τι έχεις ανάγκη, φρόντισε να το ξέρουν για να μπορούν να σου το προσφέρουν.

Κάνε κάτι που σε τρομάζει

Από το να ξεκινήσεις μαθήματα σνόουμπορντ μέχρι να πας μόνη σου ένα ταξίδι, δοκίμασε κάτι που φοβάσαι. Και το οποίο, όταν το καταφέρεις, θα αισθανθείς περήφανη για τον εαυτό σου. Είναι ο καλύτερος τρόπος να τα ξαναβρείς με τον άνθρωπο που πιθανότατα είχες χάσει όταν δεν ήσουν single: εσένα.

Διαβάστε ποιοι οι 5 τύποι ανδρών που θα ερωτευτείτε κάποια στιγμή στη ζωή σας.