Ποια είναι τα 10 πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο. Κοστίζουν όσο ένα… διαμέρισμα

Ποια τα 10 πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο;

Να βγούμε έξω να σου κάνω το τραπέζι. Μόνο μη ζητήσεις να σε πάω να φας FleurBurger 5000 ή AnQi Pho Soup.

Για επιδόρπιο γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Μέχρι εκεί είμαστε καλά.

Θέλεις να δοκιμάσεις The Frrrozen Haute Chocolate; Απαπα δεν βγαίνω

Η λίστα περιλαμβάνει δέκα πιάτα που κοστίζουν (κυριολεκτικά) μία περιουσία.

Με τα ίδια λεφτά αγοράζεις δυάρι στα Πετράλωνα και είσαι και κοντά στον σταθμό.

Αν διαβάσεις προσεκτικά τα υλικά που περιέχουν το πιο πιθανό είναι να μη θέλεις να τα μυρίσεις. Όλα αλλάζουν βέβαια αν είσαι λάτρης των αυγών ορτυκιού.

10. FleurBurger 5000

ΤΙΜΗ: 2,500$

Δεν είναι ένα απλό μπέργκερ. Αν είδες την τιμή και είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις να σου πω πως πρέπει να πας στο Las Vegas και συγκεκριμένα στο γαλλικό εστριατόριο Fleur του Hubert Keller. Ζήτα στο ταξί να σε πάει Mandalay Bay. Το εν λόγω πιάτο πηγαίνει πακέτο με ένα μπουκάλι κρασί αξίας 2,500 δολαρίων. Κιμάς Wagyu Βeef (στα ελληνικά δεν ξέρω να στο πω, δε θα το ζητήσεις από τον χασάπη), μαύρη τρούφα και λάδι τρούφας.

9. The Samundari Khazana Curry

ΤΙΜΗ: 3,200$
Θα το βρεις στο ινδικό εστιατόριο του Λονδίνου Bombay Brasserie. Το όνομά του σημαίνει ”θησαυρός της θάλασσας” και περιέχει καβούρι, αστακό, λευκή τρούφα, χαβιάρι Beluga, αυγά ορτυκιού και για γαρνιτούρα φύλλα χρυσού.

8. Pizza Royale 007

ΤΙΜΗ: 4,200$
Τι να μας πει η μαργαρίτα που παρήγγειλες το βράδυ. Με έμπνευση από τον James Bond ο δημιουργός της πίτσας Domenico Crolla δηλώνει περήφανος. Πρόκειται για έναν συνδυασμό καπνιστού σολομού, μαριναρισμένου αστακού σε κονιάκ, κομμάτια ελαφιού, προσούτου, και χαβιαριού με σαμπάνια Dom Perignon. Τα φύλλα χρυσού δε θα μπορούσαν να λείπουν.

7. AnQi Pho Soup

ΤΙΜΗ: 5,800$
Το AnQi Pho είναι μία παραδοσιακή βιετναμέζικη σούπα αλλά με μία μικρή διαφορά. Αυτή η συγκεκριμένη φτιάχνεται από το κρέας ενός σπάνιου μπλε αστακού. Στο τελείωμα λίγη λευκή τρούφα Alba κάνει τη γεύση ολοκληρωμένη.

6. Densuke Black Watermelon

ΤΙΜΗ: 6,100$
Στην παγκόσια αγορά κυκλοφορούν πάνω από 1200 είδη καρπουζιών. Το συγκεκριμένο θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω γιατί καλλιεργείται μόνο στο νησί Hokkaido της Ιαπωνίας. Κάθε χρόνο βγαίνουν μόνο 10.000 από τα οποία μόνο 65 μπορούν να καταναλωθούν. Όσο για τη γεύση του; Έχει μια μοναδική τραγανή υφή και διαφορετικό είδος γλυκύτητας.

5. Yubari King Melon

ΤΙΜΗ: 15,000$
Κι αφού καρπούζι έφαγες να μη φας και λίγο πεπόνι; Κι αυτό στην Ιαπωνία θα το συνατήσεις στην πόλη Yubari. Πρόκειται για υβρίδιο δύο άλλων ποικιλιών Earl’s Favorite και Burpee’s ”Spicy” Cantaloupe.

4. The Frrrozen Haute Chocolate

ΤΙΜΗ: 25,000$
Κατέχει το ρεκόρ του πιο ακριβού γλυκού. Αν έχεις κάτι άλλο υπόψη να μας πάρεις να μας το πεις. Προφέρεται με έντονο ‘ρ’ και περιέχει 28 είδη διαφορετικής σοκολάτας, τα μισά από τα οποία είναι τα πιο ακριβά που υπάρχουν. Χρυσός στο ντεκόρ, φυσικά. Στο κάτω μέρος του μπολ θα βρείτε ένα 18Κ χρυσό βραχιόλι με διαμάντια.

3. Almas Caviar

ΤΙΜΗ: 25,000$
Το χαβιάρι Almas είναι εξαιρετικά σπάνιο. Προέρχεται από ένα είδος οξύρρυγχου της Κασπίας Θάλασσας. Πήρε το όνομά του από το λευκό, σχεδόν διάφανο, χρώμα του. Στο Caviar House & Prunier στο Picadilly του Λονδίνου θα το βρεις. Πωλείται σε δοχεία από ατόφο χρυσάφι. Μόλις τελειώσει το χαβιάρι φτιάχνεις σκουλαρίκια.

2. Italian White Alba Truffle

ΤΙΜΗ: 160,406$
Το συγκεκριμένο είδος τρούφας το βρίσκεις σπάνια και καλλιεργείται πολυ δύσκολα. Η λευκή τρούφα προέρχεται από την περιοχή Piedmont της βόρειας Ιταλίας.

1. Diamond Christmas Cake

ΤΙΜΗ: 1.72$ εκατ.
Μας έρχεται κατευθείαν από το Τόκιο και χρειάστηκαν 6 μήνες να σχεδιαστεί και ένας για να φτιαχτεί. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διπλό στρώμα, αμυγδαλωτών με επικάλυψη κέικ φρούτων. Η τιμή ανεβαίνει κατακόρυφα καθώς διακοσμείται με 223 διαμάντια.

Διαβάστε τα πάντα για τα εστιατόρια.