Βαθύς καθαρισμός προσώπου με ατμό από… τσάι. Πώς να το πετύχεις

Το συζητούν οι beauty bloggers στο εξωτερικό και πειραματίζονται με διαφορετικά είδη του ροφήματος.

Οι τανίνες και οι πολυφαινόλες αφήνουν τα οφέλη τους στο δέρμα.

Ο καθαρισμός προσώπου με ατμό, το γνωστό vapeur όπως λέγεται η μέθοδος στα ινστιτούτα, είναι μια κλασική θεραπεία που έχει ενταχθεί ακόμα και σε δερματολογικά κέντρα.

[sociallocker]Μέσα σε λίγη ώρα, με τη βοήθεια του ατμού, οι πόροι του δέρματος διαστέλλονται και η ειδικός μπορεί να αφαιρέσει το σμήγμα. Το τελευταίο διάστημα αρκετές beauty bloggers προωθούν τη μέθοδο με ατμό από τσάι που έχουν βράσει.

Ο λόγος; να χαρίσουν στο δέρμα τα οφέλη από τα αντιοξειδωτικά που έχει το ρόφημα. Μάλιστα, στην αγορά, υπάρχουν σακουλάκια με τσάι ειδικά για αυτή τη ρουτίνα ομορφιάς.

H χρήση ατμού στο πρόσωπο δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα αν γίνει σωστά και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή το πολύ μέχρι 10-15′. Όσοι έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και παρουσιάζουν ευρυαγγείες πρέπει να περιορίσουν τη διαδικασία μέχρι 5′ ή να την αποφύγουν τελείως.

Τι προσφέρει όμως η διαδικασία στο πρόσωπο εφόσον γίνει σωστά;

Το τσάι, ανάλογα με το είδος του, περιέχει τανίνες που εχουν σηπτική (καθαριστική) δράση και πολυφαινόλες, γνωστές για τα αντιοξειδωτικά οφέλη. Επίσης, η καφεϊνη βοηθάει και τονώνει την μικροκυκλοφορία του δέρματος. Όλα αυτά θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην τόνωση και στον ήπιο καθαρισμό του. Ωστόσο, αν μιλάμε για ένα πρόσωπο με έντονη λιπαρότητα ή με τάση ακμής, εκεί χρειάζεται και πιο βαθύς καθαρισμός με αφαίρεση του σμήγματος μετά την διαδικασία του ατμού.

Επομένως, η επίσκεψη στο δερματολόγο για σωστό καθαρισμό δεν πρέπει να παραλείπεται.

Διαβάστε πόσο ασφαλή είναι τα extensions βλεφαρίδων.[/sociallocker]