Πώς να κάνεις το μακιγιάζ σου να κρατήσει όλη μέρα

Σήμερα είναι εκείνη η μέρα που θα την περάσεις με φίλους και συγγενείς. Από το πρωί. Μέχρι αργά.

Και θες να είσαι όμορφη, σωστά;

Δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση όταν μιλάμε για μπιουτομαραθώνιο που εμπεριέχει ποτό και πολύ φαγητό.

Και δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να δεις την σκιά να έχει τρέξει ή το κραγιόν να έχει πάει στα μάγουλά σου επειδή τρως.

Και φυσικά θα φας! Αλλά με τα tips που ακολουθούν παρακάτω θα κοιταχτείς στον καθρέφτη και το κραγιόν θα είναι στη θέση του!

Με άλλα λόγια: παρακάτω σου έχουμε έξυπνα tips, προϊόντα και τρόπους για να κάνεις το μακιγιάζ σου να κρατήσει όλη μέρα!

Primer προσώπου

Το πρώτο και βασικό step για να κάνεις το μακιγιάζ σου να κρατήσει όλη μέρα είναι να βάλεις primer πριν το make up σου και μετά την ενυδατική σου. Δημιουργεί μια ομοιόμορφη βάση, μικραίνουν οι πόροι και το make up απλώνεται πολύ πιο εύκολα ενώ διαρκεί περισσότερες ώρες.

Αδιάβροχη μάσκαρα πάνω από άλλη μάσκαρα!

“Η μάσκαρά μου τρέχει”! Αγαπημένη ατάκα όσων έχουν πολύ λιπαρή επιδερμίδα. Ένα πολύ καλό trick για να… αλλάξεις ατάκα είναι το εξής: άπλωσε μια στρώση της κανονικής σου μάσκαρα που χρησιμοποιείς έτσι κι αλλιώς και πέρασε από πάνω μια αδιάβροχη. Έτσι:

1. Η μάσκαρα θα μείνει σταθερή όλη μέρα
2. Δεν θα έχεις αυτή την βαριά αίσθηση που αφήνουν στις βλεφαρίδες οι αδιάβροχες μάσκαρα
3. Όταν κάνεις ντεμακιγιάζ το προϊόν θα αφαιρεθεί ευκολότερα

Long lasting lipstick

Δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση από το κραγιόν σου να μείνει στα χείλη σου όλη μέρα την στιγμή που εσύ τρως και πίνεις ακατάπαυστα. Γι’αυτό θα πρέπει να αναζητήσεις εξειδικευμένα κραγιόν με την ένδειξη Long Lasting. Και φυσικά απόφυγε τις έντονες αποχρώσεις επιλέγοντας να δώσεις έμφαση στα μάτια σου.

Το σωστό μολύβι

Μολύβι ματιών+ λιπαρά βλέφαρα είναι ένας πολύ απαγορευτικός συνδυασμός. Εκτός αν χρησιμοποιείς αδιάβροχο μολύβι.

Διάβασε πώς να πετύχεις την απόλυτη τάση two toned lips.