Πρώτο τραπέζι στις πίστες 2016-2017: Τάσεις και συνεργασίες που δεν πρέπει να χάσετε

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις πίστες του χειμώνα.

Συνεργασίες ονομάτων πρώτης γραμμής, τραγουδιστές και μπάντες σε εξατομικευμένα σόου αλλά και νεότεροι καλλιτέχνες που δοκιμάζονται ως πρωταγωνιστές σχημάτων δίνουν τον τόνο σε μια νύχτα που ναι μεν ποντάρει στα σίγουρα και δοκιμασμένα, αλλά αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να αποκτήσει και το στοιχείο της έκπληξης.

Γιάννης Πλούταρχος και Πέγκυ Ζήνα, μία από τις ηχηρές συνεργασίες του χειμώνα στο «Posidonio»

Την Παρασκευή 30/9 έκαναν πρεμιέρα δύο σχήματα. Το πρώτο, με τον Γιάννη Πλούταρχο και την Πέγκυ Ζήνα στο «Posidonio», ακολουθεί την τάση της συνύπαρξης δύο ονομάτων πρώτης γραμμής, κυρίαρχη εδώ και μερικά χρόνια.

Το δεύτερο, στο οποίο ο Μάκης Δημάκης αναλαμβάνει τα ηνία στον «Βοτανικό», αποτελεί στοίχημα, διότι κατεβάζει από τη Θεσσαλονίκη έναν τραγουδιστή που περιβάλλεται από τη φήμη του αποτελεσματικού διασκεδαστή, ωστόσο δεν έχει δοκιμαστεί σε αθηναϊκή πίστα.

Μια δοκιμασμένη συνταγή κι ένα τόλμημα δίνουν τον τόνο στη φετινή αθηναϊκή νύχτα, που έχει υποδεχτεί τη σεζόν σε «Fantasia», «Frangelico» (ο Γιώργος Γιαννιάς θα είναι εκεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ) και «Caramela».

Πάολα και Σάκης Ρουβάς στο «Κέντρο Αθηνών»

Παλιότερα κανείς δεν θα σκεφτόταν να βάλει στο ίδιο σχήμα την Πάολα και τον Σάκη Ρουβά, όπως θα συμβεί προσεχώς στο «Κέντρο Αθηνών» – το star quality του καθενός θα του εξασφάλιζε άλλοτε απόλυτο πρωταγωνιστικό ρόλο στη μαρκίζα.

Το «value for money» είναι μια προσέγγιση την οποία έχουν υιοθετήσει επιχειρηματίες και τραγουδιστές για να κάνουν ελκυστικό το προϊόν τους σε ένα κοινό που δεν έχει πια τη δυνατότητα να βγαίνει συχνά – και όταν το κάνει δεν θέλει γεμίσματα, αλλά παραπάνω από ένα ηχηρά ονόματα στο ίδιο πρόγραμμα.

Φέτος αυτή η στρατηγική φτάνει στο αποκορύφωμά της με τη συνεργασία του Βασίλη Καρρά και του Νότη Σφακιανάκη στο «Teatro» (από 4/11 ), που έχει κάνει τους φίλους του mainstream λαϊκού τραγουδιού να παραμιλάνε.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης θα συνεργαστεί με την Έλενα Παπαρίζου στο «Έναστρον»

Το κριτήριο της μουσικής ομοιογένειας δεν είναι πάντως το ζητούμενο στα νυχτερινά παντρέματα. Θα το εφαρμόσουν στο «Teatro», στο «Posidonio» και στο «Club 22», όπου θα ενισχύσουν το χαρακτήρα του μαγαζιού με δύο «διασκεδαστές», τον Πάνο Κιάμο και τον Νίκο Κουρκούλη.

Από την άλλη, δύο διαφορετικοί κόσμοι, ο λαϊκός και ο ποπ, θα συναντηθούν στο «Κέντρο Αθηνών», στο «Έναστρον», όπου θα βρίσκονται ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Έλενα Παπαρίζου, και στο «Fever», όπου το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε τον Νίκο Οικονομόπουλο και τον Στέλιο Ρόκκο – κάτι τέτοιο συμβαίνει ήδη στο «Fantasia», όπου συνυπάρχει ο Κωνσταντίνος Αργυρός με την Ελένη Φουρέιρα.

Υποσχέσεις για καλό γλέντι δίνει η συνεργασία του Γιάννη Πάριου και της Ελένης Βιτάλη στην «Ιερά Οδό». ιδιαίτερα αν ο επιμελητής του προγράμματος φροντίσει να τους δέσει σε κοινά μέρη.

Ο Γιώργος Σαμπάνης ξανά στο «Acro»

Τα εξατομικευμένα σόου που θα δούμε φέτος δεν αναιρούν όσα είπαμε παραπάνω για την αναγκαιότητα συνεργασιών. Έχουν δημιουργήσει ωστόσο ένα πολύ επιτυχημένο προηγούμενο κι έτσι δεν γινόταν να μην επαναληφθούν.

Με φόρα από την περασμένη σεζόν λοιπόν, με μικρές ή μεγάλες δόσεις ανανέωσης, ο Γιώρ­γος Σαμπάνης στο «Acro» (για τέταρτη χρονιά ), η Άννα Βίσση στο «Hotel Ερμού» και οι ΜΕΛISSES στο «Box Athens» (για δεύτερη χρονιά ) θα παρουσιάσουν τα δοκιμασμένα projects τους.

Ανεξάρτητα από το ποιες θα είναι οι νέες παρτενέρ του Σαμπάνη (είμαστε σίγουροι ότι θα βγάλει τον καλύτερο εαυτό τους ), από το αν η Βίσση θα πάρει μαζί της τον Ίαν Στρατή και θα προσθέσει κλαρίνο στην μπάντα (μας έχει πει ότι το σκέφτεται ), καθώς και από το αν οι Μέλιsses θα αλληλεπιδρούν με DJs ή όχι (καλύτερα όχι… ), και οι τρεις έχουν κερδίσει και το κοινό, και τις εντυπώσεις.

Ο Νίκος Βέρτης σε νέο χώρο στην Πέτρου Ράλλη

Ακάθεκτος και ο Νίκος Βέρτης όμως, θα κρατήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο χώρο όπου μετακομίζει, κάπου στο μέσον της Πέτρου Ράλλη.

Τα τελευταία χρόνια μόνο ο Αργυρός, χάρη στην επιμονή του επιχειρηματία Βασίλη Κοντόπουλου, επιβλήθηκε ως νέος headliner. Θεωρούμε απαραίτητο να δοθεί η ευκαιρία και σε νέους τραγουδιστές να διαμορφώσουν το live στίγμα τους και να βάλουν τις βάσεις για ένα νέο σκηνικό σε μια νύχτα που επαναλαμβάνεται.

Η κάθοδος του Μάκη Δημάκη στην Αθήνα και ο Stan, που εμφανίζεται ήδη στην «Αυτοκίνηση», είναι δείγματα νέων προτάσεων σε μια μορφή διασκέδασης που πρέπει να προσπαθήσει λίγο παραπάνω ώστε να προσφέρει το στοιχείο της έκπληξης.

Δείτε το βίντεο με το «στόλισμα» της Πάολα στους θεατές στην Πρεμιέρα της.