9 φθινοπωρινοί προορισμοί που δεν θα τρυπήσουν την τσέπη σας

Ποιοι οι 9 φθινοπωρινοί προορισμοί που δεν θα τρυπήσουν την τσέπη σας;

Οι φθινοπωρινές αποδράσεις δεν είναι απαραίτητο να κοστίσουν ακριβά, αρκεί να το ψάξετε λίγο. Σας παρουσιάζουμε 9 προορισμούς που δεν θα σας «βάλουν μέσα», για το υπόλοιπο του φθινοπώρου, έπειτα από έρευνα του αγγλικού postoffice.co.uk.

Λιλ, Γαλλία

Η μεγαλύτερη πόλη της βόρειας Γαλλίας μπορεί να μην έχει την αίγλη των άλλων γαλλικών μεγαλουπόλεων, αλλά έχει μια ζεστασιά και ρυθμό ζωής που δίνει έναν άλλο, πιο ξεκούραστο τόνο. H κεντρική πλατεία της πόλης με τις καφετέριες πάντα σφύζει από ζωή, ακόμα και όταν βρέχει. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι αρκετά προσιτές, συν του ότι η Λιλ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο και την Αγγλία για έξτρα αποδράσεις.

Κρακοβία, Πολωνία

Οι τιμές στα ξενοδοχεία της δεύτερης μεγάλης πόλης της Πολωνίας μπορεί να έχουν ανέβει αισθητά τα τελευταία χρόνια, αλλά παραμένει ένας σχετικά φθηνός προορισμός. Το κάστρο Βάβελ είναι το κυριότερο αξιοθέατο της πόλης, στο οποίο έχουν γίνει σημαντικά έργα αποκατάστασης όταν η χώρα απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1918. Επίσης αξίζει μια βόλτα από την πλατεία της Κεντρικής Αγοράς («Rynek Glowny»), η οποία είναι από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης.

Ταλίν, Εσθονία

Η πρωτεύουσα της Εσθονίας συνδυάζει αρμονικά τα μεσαιωνικά και νεωτεριστικά στοιχεία στη πόλη, με τις παλιές, πλακόστρωτες παραδοσιακές συνοικίες να αντλούν έμπνευση από την κυριαρχία των Δανών, Σουηδών, Γερμανών και Ρώσων που πέρασαν από εκεί. Τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει αρκετά οι τιμές στα ξενοδοχεία και καταλύματα της πόλης και εύκολα θα βρείτε κάτι οικονομικό για τη διαμονή σας (διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων κοστίζει γύρω στα 40-45 ευρώ την ημέρα).

Ρίγα, Λετονία

Αν και έχει ακριβύνει λίγο σε σχέση με πέρσι, η πρωτεύουσα της Λετονίας παραμένει ένας φθηνός προορισμός για τις φθινοπωρινές διακοπές. Η πόλη έχει ιστορία 800 ετών, με τον έλεγχο να περνά από τους Σουηδούς στους Γερμανούς και τους Ρώσους, μέχρι να αποκτήσει η χώρα την ανεξαρτησία της. Ανάμεσα στα παραδοσιακά καμπαναριά και πύργους θα βρείτε μερικά από τα πιο φανταστικά κτίσματα αρ νουβό. Η Ρίγα έχει ανακηρυχθεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και πώς να μην γίνει άλλωστε με την Παλιά Πόλη, το Μέγαρο Μουσικής και τις επιβλητικές εκκλησίες, ενώ έχει και «δυνατή» νυχτερινή ζωή, με τα bar μέσα στην Παλιά Πόλη.

Μόσχα, Ρωσία

Οι τιμές στην πρωτεύουσα της Ρωσίας έχουν πέσει αισθητά σε σχέση με πέρσι, οπότε είναι ιδανική περίοδος να την επισκεφθείτε. Εκτός από την Κόκκινη Πλατεία, το Κρεμλίνο και τον τάφο του Λένιν, η Μόσχα έχει πολυτελή εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα και καταστήματα. Η Μόσχα όμως έχει και μεγάλη καλλιτεχνική παράδοση στις εικαστικές τέχνες, με την Γκαλερί Tretyakov να φιλοξενεί αριστουργήματα από τον ρεαλιστή ζωγράφο Ilya Repin, μέχρι θρησκευτικές εικόνες.

Βαρσοβία, Πολωνία

Έχοντας αφήσει πίσω της την ψυχροπολεμική της ιστορία, η Βαρσοβία είναι ένας ιδανικός προορισμός για μια φθηνή απόδραση, συνδυάζοντας μια υπέροχη παλιά πόλη και μια έντονη νυχτερινή ζωή. Η χώρα έχει αποφύγει τα χειρότερα της οικονομικής κρίσης των τελευταίων ετών και βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη, με νέα εστιατόρια, καταστήματα και μουσεία να ανοίγουν συνεχώς.

Πράγα, Τσεχία

Μόλις πριν από δυο δεκαετίες περίπου η χώρα αναδύθηκε από το Σιδηρούν Παραπέτασμα κι έκτοτε η Πράγα έχει κάνει οικονομικά άλματα. Η πόλη μπορεί να προσφέρεται για εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, μοντέλα και μόδα, αλλά η διαχρονική αξία της είναι η μπαρόκ αρχιτεκτονική και τα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης. Οι λάτρεις του φαγητού, αρκεί να γνωρίζετε ότι στην τσέχικη πρωτεύουσα μπορείτε να απολαύσετε γεύμα 3 πιάτων και κρασί αρκετά οικονομικά.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας είναι μια από τις φθηνότερες της Ευρώπης, με τα μεγάλα ιστορικά κτίρια, περίτεχνα λουτρά και τις γιορτινές αγορές να δίνουν μια ξεχωριστή ζωντάνια στην Βουδαπέστη. Ανακαλύψτε τη ρομαντική σας πλευρά στις όχθες του Δούναβη σε κάποιο από τα προπολεμικά καφέ ή χαθείτε στα γραφικά στενά της πόλης, όπου το κομμουνιστικό παρελθόν δίνει την θέση του σε ένα δελεαστικό μέλλον. Στη Βουδαπέστη θα απολαύσετε πολύ οικονομική διαμονή (μπορείτε να βρείτε δίκλινο, σε ξενοδοχείο 3 αστέρων, με λιγότερα από 35 ευρώ την ημέρα).

Βίλνιους, Λιθουανία

Με μια πλούσια μεσαιωνική παράδοση και κουλτούρα στα καφέ, η πρωτεύουσα της Λιθουανίας είναι ένας ιδανικός φθινοπωρινός προορισμός, με πολύ οικονομικές επιλογές. Εκτός από μια έντονη και νεανική νυχτερινή ζωή, το Βίλνιους έχει μια αξεπέραστη αρχιτεκτονική με ατμοσφαιρικά πλακόστρωτα δρομάκια και την μεγαλύτερη μεσαιωνική πόλη της ανατολικής Ευρώπης, η οποία συνδυάζει μπαρόκ, γοτθικά, αναγεννησιακά και ρωσικά στοιχεία. Τέλος, προσφέρει την πιο οικονομική μεταφορά από το αεροδρόμιο στο κέντρο με λιγότερα από 2 ευρώ και δωρεάν είσοδο σε κάποια σημαντικά αξιοθέατα.

No tags