6 μοναδικά ταξίδια για τον Νοέμβριο

Ποια τα 6 μοναδικά ταξίδια για τον Νοέμβριο που δεν πρέπει να χάσετε;

Η ραστώνη του καλοκαιριού πλέον είναι μακρινή ανάμνηση και ο Νοέμβριος μοιάζει κατάλληλη εποχή για ένα αναζωογονητικό ταξίδι.

Είτε ψάχνετε για μια παραλία να ξεχαστείτε στον ήλιο ή να εξερευνήσετε μια πόλη, σας έχουμε καλυμμένους.

Ταξίδια στον ήλιο

Γιανγκόν, Μιανμάρ

Αν αναζητάτε κάτι εξωτικό, ο Νοέμβριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να ταξιδέψετε στην Γιανγκόν της Μιανμάρ, στην νοτιοανατολική Ασία, αποφεύγοντας την περίοδο των βροχών και προλαβαίνοντας τη ζέστη.

Το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας έχει χαλαρώσει τους περιορισμούς τα τελευταία χρόνια και θα έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε τα μοναδικά αξιοθέατα της Γιανγκόν, όπως τον χρυσό τρούλο του ναού Shwedagon Pagoda. Περπατώντας στους δρόμους θα βρείτε φθαρμένα κτίρια από την εποχή της αποικιοκρατίας, έναν ναό στον τελευταίο Μογγόλο αυτοκράτορα της Ινδίας, καθώς και street food που ανταγωνίζεται την Μπανγκόκ τόσο στη γεύση όσο και την αξία.


Ο ορίζοντας του Ντουμπάι και το Burj Khalifa

Ντουμπάι, ΗΑΕ

Με μια μέση θερμοκρασία 31 βαθμών Κελσίου τον Νοέμβριο, ο καιρός θα είναι σαν τον Ιούλιο στην Ελλάδα. Το κοσμοπολίτικο Ντουμπάι έχει την φήμη μιας ανεπτυγμένης και σύγχρονης πόλης που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει –εδώ θα βρείτε και το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στο κόσμο στα 828 μέτρα, όπου η μουσική στους ανελκυστήρες του πύργου είναι ειδικά γραμμένη ώστε να φτάνει σε ένα κρεσέντο καθώς φτάνετε στην κορυφή. Στην απέναντι πλευρά του κόλπου της πόλης θα βρείτε την άλλη, λιγότερο διαφημισμένη πλευρά του Ντουμπάι, με παραδοσιακές ανοιχτές αγορές, τα σουκ, όπου μπορείτε να αγοράσετε από μπαχαρικά μέχρι χρυσό.

Ταξίδια στη θάλασσα

Γκραν Κανάρια, Κανάριοι Νήσοι, Ισπανία

Αν ψάχνετε κάτι λίγο πιο κοντά για βουτιές στη θάλασσα, η Γκραν Κανάρια στις Κανάριες Νήσους είναι μια ιδιαίτερα ελκυστική λύση. Η μέση θερμοκρασία μπορεί να είναι 21 βαθμοί Κελσίου τον Νοέμβριο, αλλά οι τιμές είναι πιο χαμηλά από ότι το καλοκαίρι.

Οι παραλίες στο Μασπαλόμας με τους τεράστιους αμμόλοφους και την απέραντη ακτή είναι ασυναγώνιστες, ενώ όταν χορτάσετε τη θάλασσα, μπορείτε να πάτε για ένα σαφάρι με καμήλες στους προστατευμένους αμμόλοφους.


Ζεστή θάλασσα, 30 βαθμοί και ηλιοθεραπεία περιμένει τους τουρίστες στον Μαυρίκιο

Μαυρίκιος

Το ηφαιστειογενές νησί βρίσκεται ανοιχτά της ανατολικής Αφρικής, απέναντι από τη Μαδαγασκάρη, με τη μέση θερμοκρασία να πλησιάζει τους 30 βαθμούς τον Νοέμβριο, πριν ξεκινήσουν οι βροχές.

Αντίστοιχα και η θάλασσα είναι ζεστή –γύρω στους 25 βαθμούς– που σημαίνει ότι ο Μαυρίκιος είναι ιδανικός προορισμός εάν σας έχουν λείψει οι καλοκαιρινές βουτιές στη θάλασσα.

Οι παραλίες στο Trou aux Biches είναι ιδανικές τόσο για ξεκούραση και ηλιοθεραπεία, όσο και για βουτιές με μάσκα, αφού υπάρχουν πολλά ναυάγια και κοραλλιογενείς ύφαλοι για να εξερευνήσετε.

Ταξίδια σε φεστιβάλ

Iceland Airwaves – Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Το μουσικό φεστιβάλ Iceland Airwaves (2 με 6 Νοεμβρίου) πραγματοποιείται σε διάφορους χώρους στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, από τα αναμενόμενα μπαρ και συναυλιάδικα μέχρι μια παλιά εκκλησία. Εκτός από πολλούς τοπικούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα (όπως η Bjork), φέτος θα εμφανιστούν η PJ Harvey, o Dizzee Rascal και οι Hot Chip.

Σε περίπτωση που βαρεθείτε τις συναυλίες, μπορείτε να εξερευνήσετε την πόλη και την πρωτότυπη κουζίνα της ή να επισκεφθείτε τους εντυπωσιακούς θερμοπίδακες της Ισλανδίας.


Παρέλαση, Άγιος Νικόλαος και πρόωρα Χριστούγεννα στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας

Παρέλαση Αγίου Νικολάου – Άμστερνταμ, Ολλανδία

Τα Χριστούγεννα ως γνωστόν έρχονται νωρίς στην Ολλανδία και η γιορτή του Αγίου Νικολάου στις 15 Νοεμβρίου έχει την τιμητική της στη πρωτεύουσα της χώρας. Σε αντίθεση με τον Άγιο Βασίλη, ο Άγιος Νικόλας έρχεται στο Άμστερνταμ από την Ισπανία με καράβι και μετά παρελαύνει με ένα άσπρο άλογο στους δρόμους της πόλης.

Κάθε χρόνο συρρέουν πάνω από 400.000 για να δουν την μεγαλοπρεπή παρέλαση και τον «στρατό» των βοηθών του Αγίου Νικολάου που μοιράζουν μπισκότα και γλυκά. Ευκαιρία να πάρετε και ιδέες για δώρα τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε ποιοι είναι οι top ταξιδιωτικοί προορισμοί σύμφωνα με τη Google.