7+1 tips για να κρατήσει ο γάμος σου για πάντα. Δεν θέλει κόπο κορίτσια…τρόπο θέλει!

Σίγουρα έχεις συναντήσει ηλικιωμένα ζευγάρια να περπατάνε χέρι-χέρι στο πάρκο. Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πως κατάφεραν να διατηρήσουν τη σχέση και τον γάμο τους για πολλά χρόνια;

Το πιο πιθανό είναι να εύχεσαι κι εσύ να μπορέσεις να έχεις κάτι τέτοιο στο μέλλον. Για να κάνεις τον γάμο σου να κρατήσει υπάρχουν 7+1 tips που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Ας αρχίσουμε λοιπόν να αναλύουμε τα “χρυσά” tips για έναν μακροχρόνιο γάμο:

-Μην συμβιβάζεσαι

Το πρώτο tips για να έχεις έναν ευτυχισμένο γάμο που θα κρατήσει πολλά χρόνια είναι να μην συμβιβαστείς. Όταν αποφασίσεις να παντρευτείς, κάνε το επειδή είσαι ερωτευμένος και όχι επειδή σου το επέβαλλαν. Σίγουρα το συναίσθημα δε θα διαρκέσει για πάντα, αλλά θα βοηθήσει τον γάμο σου στην πορεία.

-Να είσαι πρόθυμη να αλλάξεις (πρόσεχε όχι να αλλάξεις χαρακτήρα…αλλά να προσαρμοστείς)

Καθώς περνάνε τα χρόνια, αλλάζουν οι καταστάσεις. Αν καταφέρεις να προσαρμοστείς στα εμπόδια που συναντάς, τότε θα πετύχεις και στον γάμο σου.

-Επικοινωνήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Μπορεί να σου ακούγεται συνηθισμένο, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν επικοινωνούν όλα τα ζευγάρια μεταξύ τους. Η συνεχής επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για έναν μακροχρόνιο γάμο.

Πριν πάρεις την απόφαση να παντρευτείς, αφιέρωσε λίγο χρόνο με τον σύντροφο σου να συζητήσετε τα θέλω σας και σιγουρευτείτε ότι έχετε κοινές επιθυμίες.

Μόλις παντρευτείτε, μην χάσετε αυτή την επικοινωνία. Συνεχίστε να λέτε ο ένας στον άλλο πότε είστε χαρούμενοι και πότε όχι, τι σας κάνει να αισθάνεστε καλά.

-Οι ανάγκες του συντρόφου σου να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα (εντάξει δεν ξεχνάς εσένα άλλο εννοούμε…)

Το να βάζεις τις ανάγκες του συζύγου σου σε προτεραιότητα, μόνο θετικά μπορεί να σου προσφέρει. Όταν επικεντρώνεσαι να βελτιώσεις τη ζωή του συζύγου σου, στην πορεία θα καταφέρεις να βελτιώσεις και την κοινή σας ζωή.

-Βάλε τον σύζυγο σου πάνω από τα παιδιά

Όταν αποκτήσετε παιδιά, είναι πολύ εύκολο να αλλάξεις τις προτεραιότητες σου. Αν, όμως, επικεντρωθείς αποκλειστικά στα παιδιά σου, τότε θα χάσεις όλα τα υπόλοιπα πράγματα που υπάρχουν στη ζωή σου και σε κάνουν ευτυχισμένη. Αφιέρωσε χρόνο και στον σύζυγο σου. Το να διατηρήσεις μια στενή σχέση μαζί του, θα ωφελήσει και την σχέση σας αλλά και τα παιδιά σας.

-Φρόντισε τον εαυτό σου (το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ)

Εντάξει, είπαμε ότι πρέπει να επικεντρωθείς στον σύζυγο σου. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμελήσεις τον εαυτό σου. Διατήρησε τη φόρμα σου, φρόντισε τον εαυτό σου και θα δεις πόσο θα ωφελήσεις την σχέση σας, αλλά και εσένα. Βάψου (όχι πολύ το ξέρεις ότι αυτό το μισούν οι άντρες), ντύσου όμορφα και φυσικά πρόσεχε τη διατροφή σου και σίγουρα αυτό δεν το κάνεις μόνο για τον άντρα σου και το γάμο, αλλά για σένα!

-Μην μαλώνεις με τον σύντροφο σου όταν πεινάς! (Ω ναι διάβασε και μην ανοίγεις το…στόμα)

Κι όμως, σύμφωνα με έρευνες πολλά ζευγάρια καταλήγουν σε διαζύγιο επειδή μάλωσαν ενώ πεινούσαν! Τι πρέπει να κάνεις; Απλά απέφυγε να μαλώσεις μαζί του και να πεις πράγματα που μπορεί να μετανιώσεις, και προτίμησε να φας κάτι.

-Δες τον γάμο σου σαν μια μακροχρόνια δέσμευση

Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να πετύχει ο γάμος σου είναι να σκέφτεσαι ότι θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Να έχεις στο μυαλό σου πάντα αυτή την σκέψη, ακόμη και όταν υπάρχουν δυσκολίες, και είμαι σίγουρη ότι θα είστε μαζί μια ζωή.

Δεν είναι ούτε δύσκολα ούτε ακατόρθωτα τα tips για έναν ευτυχισμένο και μακροχρόνιο γάμο φίλες μου. Καλή διάθεση να υπάρχει και φυσικά αγάπη! Good luck girls!

Δείτε τα μυστικά για να κρατήσετε μια σχέση από απόσταση.