After οffice drinking: 7 bars για την μόδα που έγινε τρόπος ζωής

Ποια τα καλύτερα bars της πόλης για after οffice drinking;

Το spirit break μετά τη δουλειά έχει μπει στην καθημερινή μας ατζέντα και λειτουργεί καταλυτικά ως χαλαρωτική κι ενδυναμωτική δόση.

Τα spots που αναλαμβάνουν να μας «κουράρουν» μετά το γραφείο, προσφέροντας το κατάλληλο relax σκηνικό και σερβίροντας μιξαρίσματα που ταιριάζουν στην ώρα, είναι πολλά.

Ιδού μερικές εξαιρετικές προτάσεις.


Ζεστά και χαλαρωτικά cocktails με βάση το ουίσκι στο «CV Distiller»

Η αθηναϊκή bar ­σκηνή –είναι πλέον κοινώς αποδεκτό– ανεβαίνει διαρκώς, ακολουθώντας ή δημιουργώντας τάσεις. Την προηγούμενη χρονιά, για παράδειγμα, είδαμε πολύ δυνατά­ conceptual menus, ευρηματικά twists σε κλασικές συνταγές κι ελαφριά cocktails (LBV ) ως ιδανικούς συνοδούς των δημοφιλών brunches.

Φέτος είναι η σειρά των after office cocktails και, για να μην το περιορίσουμε, των after office ποτών. Όλο και περισσότεροι ψάχνουμε μετά τη δουλειά, κάπου δηλαδή μετά τις έξι το απόγευμα, ένα cosy bar που θα απορροφήσει το στρες και τους εργασιακούς κραδασμούς κι ένα δροσερό cocktail ή ένα αρωματικό ποτό που θα αλλάξει τη διά­θεση και θα μας φέρει ζεστασιά κι ευφορία.


Το «Trap» μας… παγιδεύει μέσα σε αναζωογονητικές φυσαλίδες

Η νέα μόδα, που ομολογουμένως διαδίδεται πολύ γρήγορα, πατάει καταρχάς στο aperitivo. Η ιταλική συνήθεια­ φλερτάρισε για ένα διάστημα με τα ελληνικά bars και πλέον η σχέση τους έχει πάρει εκρηκτικές δια­στάσεις.

Νέα μαγαζιά στήνονται με βάση τη φιλοσοφία του aperitivo και πολλά υπάρχοντα bars ανανεώνουν την κολεξιόν των cocktails τους προσθέτοντας ξεχωριστή κατηγορία «aperitivo». Πρωτοπόρο σε αυτήν τη νεωτεριστική κουλτούρα του πίνειν, υπήρξε το The Gin Joint.

O Δημήτρης Κιάκος και η ομάδα του μας μύησαν στο παρεΐστικο και λιλιπούτειο μπαρ της Χρήστου Λαδά στη μαγεία του gin tonic. Ύστερα από μια εντατική ημέρα στη δουλειά η δροσιά του είναι ό,τι πρέπει για αναζωογόνηση. Στον τελευταίο τους κατάλογο, εκτός από τη συναρπαστική ποικιλία στη συγκεκριμένη κατηγορία, έχουν προσθέσει επιπλέον εξαιρετικές after office επιλογές: βλέπε cocktails με βερμούτ και λιγότερο αλκοόλ.

Δοκιμάστε οπωσδήποτε το The White Rubbit Sour με βερμούτ, λεμόνι, brandy ροδάκινο, άχνη ζάχαρη και ασπράδι αβγού και το One of a Kind με Antica Formula Carpano, μέλι από πεύκο, ginger ale και Coffee essence.


Χαρούμενη ατμόσφαιρα κι ευχάριστα cocktails στο «Mr. Peacock»

Γενικά στην ομάδα των aperitivi ανήκουν μιξαρίσματα, που παίζουν με τα βερμούτ, τα βότανα, τα bitters και τις φυσαλίδες. Πρόσφατα έκαναν το ντεμπούτο τους στο κέντρο της πόλης δύο μαγαζιά με λίστες στημένες αποκλειστικά πάνω σε τέτοιες συνταγές. Πρόκειται για το Odori στη Σκουλενίου, την πρώτη ελληνική αυθεντική βερμουτερία, και το Pepe Aperitivo στην Τσακάλωφ, με δυνατές υπογραφές στις λίστες τους, του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου και του Σπύρου Κερκύρα αντίστοιχα.


Δροσερά κι ευφάνταστα gin tonic στο master του είδους «The Gin Joint»

Στην πρώτη περίπτωση πιάνουμε θέση στο άνετο μπαρ, με φόντο τον ντυμένο με βότανα τοίχο, και απολαμβάνουμε την ιεροτελεστία του aperitivo, επιλέγοντας ένα από τα έξι cocktails του Aperitivo Ritual. Συμβουλή: τσεκάρετε το Spritz in a Bottle με aperol, Martini riserva special ambrato και orange bitters.

Στο «Pepe Aperitivo», πάλι, η ατμόσφαιρα είναι classic και άνετη, όπως και τα cocktails. Θα εντοπίσετε από νόστιμα spritz, ευχάριστα punch, πειραγμένα negroni και cocktails με καφέ μέχρι εντυπωσιακά sparkling mixes. Ζητήστε για αρχή το Harry’s Bar Classic Bellini και δεν θα χάσετε. είναι πληθωρικό, με δυνατά χαρτιά το prosecco και το γλυκό σαμιώτικο κρασί.


Στο «Odori» o Μανώλης Λυκιαρδό­πουλος υπογράφει μια λίστα aperitivi με πρωταγωνιστή το βερμούτ

Εκτός του ιστορικού κέντρου, αλλά σε βολικά σημεία για after office εξορμήσεις, είναι άλλα δύο bars, ο πανέμορφος Μπλε Παπαγάλος στον Κεραμεικό και το καινούργιο hot spot των Πετραλώνων Upupa Epops. Με swing ήχους και ρετρό ατμόσφαιρα, ο πρώτος μας βάζει σε pause διάθεση, που ανεβαίνει με τη λίστα των aperitivo cocktails του Νικόλα Μοσχονά, όπως το εντυπωσιακό Claridad με λικέρ Chinotto, Campari, σιρόπι χαμομήλι, λεμόνι και τόνικ λεμόνι.

Η Μάρφη Μπαλή, από την άλλη, μας υποδέχεται στο γοητευτικό και γουστόζικο σκηνικό που έχει στήσει στα Πετράλωνα με άπαιχτες after office προτάσεις, όπως το Liliko’i, το οποίο συνδυάζει τροπικές και μεσογειακές νότες.


Ώρα για Spritz στο «Pepe Aperitivo»

Ειδικές κατηγορίες bars για εξερεύνηση μετά τη δουλειά είναι το εκπληκτικό Trap και το εμβληματικό CV Distiller. Στο «Trap» ο Στέφανος Δραγανιδάκης, ο Γιάννης Σαμαράς και ο Γιάννης Αλεξόπουλος δημιουργούν εξτραβαγάντζες με φυσαλίδες, εξωτικά cocktails με καφέ και άλλα πολλά. Το «CV Distiller», από την άλλη, είναι μια ενότητα από μόνο του. Αν έχετε πιο straight διάθεση και την ανάγκη για ένα καλό ουίσκι, είναι η σίγουρη επιλογή. Η λίστα του δεν υπάρχει, είναι μια ωδή στα malts και γενικά στα αποστάγματα.

Ωστόσο, μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε ένα από τα Highballs και τα Low Abv που προτείνει ο Θοδωρής Αναγνώστου, όπως το Hercules, ή να περάσετε κάτω στο κελάρι και να αφεθείτε στις προτάσεις του Τεό Σπυρόπουλου με τα γευστικά ταιριάσματα του Αλέξανδρου Τσιοτίνη. Τέλος, για όσους δουλεύουν προς τα πάνω, στο Χαλάνδρι θα βρουν αυτό που θέλουν στους άνετους καναπέδες και στα τραπέζια του Mr. Peacok μαζί με ένα μενού ­γεμάτο ευχάριστα cocktails.

Info

CV Distiller
Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον

Gin Joint (The)
Χρήστου Λαδά 1, Πλ. Καρύτση

Μπλε Παπαγάλος
Λεωνίδου 31, Μεταξουργείο

Mr. Peacock
Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι

Odori
Σκουλενίου 2, κέντρο

Pepe Aperitivo
Τσακάλωφ 2, Κολωνάκι

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Κ. Πετράλωνα