Σπυράκια μετά το γυμναστήριο; Δες τι λάθος κάνεις

Η γυμναστική κάνει καλό στο σώμα και το δέρμα σου και είναι απαραίτητη για να διατηρείς την υγεία σου.

Ωστόσο, αν σου αρέσει να ιδρώνεις πολύ στο γυμναστήριο, καλό είναι να είσαι λίγο προσεκτική, αν θες να διατηρήσεις το πρόσωπό σου καθαρό και να κρατήσεις μακριά τα σπυράκια.

Πράγματι, υπάρχει ένα λάθος το οποίο η πλειονότητα των ανθρώπων κάνει στο γυμναστήριο και έχει σχέση με τον ιδρώτα.

Όταν γυμνάζεσαι, η θερμοκρασία του σώματός σου ανεβαίνει και τα τριχοειδή αγγεία στο δέρμα σου διαστέλλονται.

Καθώς ο ιδρώτας αρχίζει να τρέχει από το μέτωπό σου, συνήθως αρπάζεις την πετσέτα σου και σκουπίζεσαι άγαρμπα.

Δυστυχώς, όμως, τρίβοντας με ένταση το πρόσωπό σου κάνεις κακό στο δέρμα σου. Έντονη ερυθρότητα και φραγμένοι πόροι είναι από τα πρώτα αποτελέσματα.

Τι μπορείς να κάνεις:

1) Πάρε μια απορροφητική, καθαρή πετσέτα και προσπάθησε να ταμπονάρεις απαλά με αυτή το πρόσωπό σου κάθε φορά που ιδρώνεις.

2) Φρόντισε να μην ακουμπάς τα χέρια σου στο πρόσωπό σου έπειτα από την χρήση των οργάνων γυμναστικής καθώς επάνω τους υπάρχουν αμέτρητα βακτήρια.

3) Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο και δεν μπορείς να πεις «όχι» στη συνήθεια του βιαστικού σκουπίσματος του πρόσωπό σου στο γυμναστήριο, τότε σου προτείνουμε να απλώνεις αμέσως μετά την άσκηση ένα ειδικό Serum που θα καταπραΰνει τους πιθανούς ερεθισμούς.

4) Μην ξεχνάς να κάνεις μπάνιο και να πλένεις το πρόσωπό σου με ένα καλό προϊόν καθαρισμού αμέσως μετά τη γυμναστική γιατί όση περισσότερη ώρα μένει ο ιδρώτας στο δέρμα σου, τόσο περισσότερο επιρρεπής είσαι στις μολύνσεις του δέρματος!

5) Φρόντισε να πηγαίνεις στο γυμναστήριο χωρίς να είσαι βαμμένη!