Λέρωσες τα ρούχα σου με make-up, κραγιόν ή μάσκαρα; Καθάρισε το σε χρόνο dt!

Πόσες φορές δεν έχεις ακουμπήσει το πρόσωπο σου μόλις έχεις βαφτεί στη λευκή σου μπλούζα ή δεν σου έχει πέσει το βουρτσάκι της μάσκαρας στη φούστα σου, με αποτέλεσμα να λερώσεις τα υπέροχα ρούχα σου, που έκανες 2 ώρες να τα βρεις;

Άσε, μη μας απαντήσεις ξέρουμε πολύ καλά πόσες φορές έχει συμβεί.

Μην ανησυχείς όμως πια, εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και συγκεντρώσαμε τα καλύτερα tips προκειμένου να βγάλεις τον ενοχλητικό λεκέ από τα ρούχα σου και να μη χρειαστεί να πετάξεις ξανά την αγαπημένη σου μπλούζα.
Πάρε χαρτί και σημείωσε λοιπόν:

Για να βγάλεις λεκέ από κραγιόν μπορείς να χρησιμοποιήσεις λακ μαλλιών, υγρό απορρυπαντικό πιάτων ή πλυντηρίου, σαμπουάν και οινόπνευμα.

Αν επιλέξεις τη λακ ψέκασε την απευθείας πάνω στο λεκέ και άφησε το για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια τρίψε το σημείο με ένα νωπό πανί και ακολούθησε τη συνηθισμένη διαδικασία που κάνεις για να πλύνεις το ρούχο.

Αν χρησιμοποιήσεις οινόπνευμα ή ξύδι, ρίξε το επάνω στο λεκέ, χωρίς όμως να το τρίψεις και έπειτα ξέπλυνε το με νερό, πριν το βάλεις στο πλυντήριο.

Το makeup ο φόβος και ο τρόμος των περισσότερων.

Επειδή το υγρό makeup λοιπόν, απορροφάται αμέσως, πρέπει να δράσεις γρήγορα. Κρέμα ξυρίσματος, οξυζενέ (σε ανοιχτόχρωμο ρούχο μόνο) και σαπούνι θα σε βοηθήσουν να τον βγάλεις.

Βρέξε την περιοχή με κρύο νερό και χρησιμοποίησε έναν από τους τρεις παραπάνω τρόπους, προκειμένου να απομακρύνεις τον λεκέ.

Χρησιμοποίησε και μία μικρή βούρτσα αν χρειαστεί για extra βοήθεια. Στη συνέχεια ξέπλυνε με ζεστό νερό κι έπειτα πλύνε το όπως συνήθως στο πλυντήριο. Ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί.

Και φτάσαμε στον λεκέ από μάσκαρα. Βρέξε το σημείο του λεκέ με κρύο νερό, έπειτα τρίψε απαλά με λίγο υγρό πιάτων, κάνοντας κυκλικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας μία οδοντόβουρτσα ή πράσινο σφουγγάρι και στη συνέχεια πλύνε το όπως πάντα στο πλυντήριο.