Βαζελίνη η θαυματουργή: 7+1 απίστευτες χρήσεις στο μακιγιάζ σου

Τη βαζελίνη σαν προϊόν τη γνωρίζεις σίγουρα. Ουκ ολίγες φορές την έχεις χρησιμοποιήσει, τόσο στα χέρια και στα πόδια της, εάν έσκαγαν από το κρύο, όσο και στα χείλη της αντί για κάποιο lip balm.

Ήξερες όμως, πως μπορεί να γίνει το top προϊόν στο μακιγιάζ σου;

Σου έχουμε 8 τρόπους να τη χρησιμοποιήσεις στο μακιγιάζ σου, που σίγουρα δεν τους γνώριζες.

1. Ως highlighter

Μπορεί το highlighter και τα προϊόντα λάμψης να είναι τα καταλληλότερα για να δώσεις μία extra λάμψη στο πρόσωπό σου, όμως κάνοντας λίγο μασάζ και εφαρμόζοντας μία μικρή ποσότητα βαζελίνης στο ψηλότερο σημείο των ζυγωματικών σου μπορείς να καταφέρεις κάτι ανάλογο!

2. Ως lip balm

Το σημαντικότερο σκασμένα χείλη, απλά εφιάλτης! Η βαζελίνη λοιπόν θα γίνει ο φύλακας άγγελος σου. άπλωσε λίγη στα χείλη σου και αμέσως θα δεις τη διαφορά.

3. Για ντεμακιγιάζ

Τσέκαρε στο ντουλάπι σου και αν βρεις βαζελίνη τότε, μην ανησυχείς για τίποτα γιατί μόλις βρήκες ένα φυσικό καλλυντικό για να βγάλεις το make up σου.

Άπλωσε λίγη στο πρόσωπο σου και με ένα βαμβάκι σκούπισε απαλά το πρόσωπο σου και δες το αμέσως να απομακρύνεται.

4. Gel για τα φρύδια σου

Αν τα φρύδια σου δεν λένε να στρώσουν με τίποτα, τότε βάλε στο δάχτυλό σου λίγο βαζελίνη και άπλωσέ τη πάνω τους, προκειμένου να τα κρατήσεις στη θέση τους όλη την ημέρα.

5. Ως δυναμωτικό των βλεφαρίδων

Αν θέλεις να έχεις πυκνές και δυνατές βλεφαρίδες ή απλά θέλεις να τις κάνεις να δείχνουν πιο εντυπωσιακές χωρίς μάσκαρα, απλά βούτηξε ένα καθαρό βουρτσάκι μάσκαρα μέσα στη βαζελίνη και εφάρμοσε κατευθείαν πάνω στις βλεφαρίδες σου.

6. Ως ενυδατική κρέμα

Μόλις βρήκες ακόμη μία χρήση της βαζελίνης, που σίγουρα δεν ήξερες. Αν σου τελείωσε η ενυδατική σου, τοτε μην αγχώνεσαι γιατί η βαζελίνη μπορεί επίσης να κάνει την ίδια δουλειά.

Η βαριά σύσταση της κρατάει μακριά από την επιδερμίδα τους ρύπους και παράλληλα την ενυδατώνει. Κρατά μάλιστα, την επιδερμίδα ενυδατωμένη για ώρα, καθώς παγιδεύει την υγρασία στα ανώτερα στρώματα της, γεμίζει τα κενά των ρυτίδων και δίνει λεία και ομαλή όψη στην επιδερμίδα.

7. Αντί για μάσκαρα

Όσο απίστευτο και αν σου ακούγεται η βαζελίνη μπορεί να αντικαταστήσει τη μάσκαρα σου. Πέρασε με το δάχτυλό σου ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης στις βλεφαρίδες και αμέσως θα φαίνονται σαν να φόρεσες διάφανη μάσκαρα.

8. Κάνε τη σκιά σου να λάμπει

Εάν θες μια μέρα να υιοθετήσεις ένα τέτοιο look, τότε απλά ανάμειξε την αγαπημένη σου απόχρωση με λίγη βαζελίνη και μετά βάλε τη στα μάτια σου.