3+1 πράγματα που πιστεύαμε για τις βιταμίνες και δεν ισχύουν

Έχουμε συνδυάσει κάθε χειμώνα με υπέροχα πλεκτά, μπότες, ζεστούς καφέδες, θέατρα, σινεμά, βραδιές στο σπίτι με φίλους… αλλά και με εκείνες τις ημέρες που πρέπει να μείνουμε μέσα χωρίς να το θέλουμε και που ακόμα και οι κολλητές μας έχουν σε καραντίνα, αφού έχουμε κρυολογήσει και το τελευταίο πράγμα που θέλουν είναι να κολλήσουν κι αυτές.

Κι ενώ όλοι μιλάνε για τη βιταμίνη C και τα οφέλη της, πώς θα σιγουρευτούμε ότι λαμβάνουμε τη σωστή ποσότητα, που θα μας προσφέρει την ανακούφιση που χρειαζόμαστε;

Ας βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στη θέση τους:

1ος Μύθος: Αν πίνουμε πορτοκαλάδα κάθε μέρα, είμαστε καλυμμένοι.

Αλήθεια: Το πορτοκάλι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά, είναι καλή πηγή βιταμίνης C. Ο οργανισμός μας, όμως, όταν είμαστε άρρωστες, χρειάζεται ακόμα περισσότερη ποσότητα βιταμίνης, για την οποία δεν
επαρκούν τα 2-3 πορτοκάλια που συνήθως περιλαμβάνει ένας χυμός.

Σίγουρα μια σωστή διατροφή με όλες τις βιταμίνες είναι το Α και το Ω της καλής υγείας, αλλά πολλές φορές, ειδικά όταν βιώνουμε καταστάσεις με άγχος και ψυχολογική πίεση, το σώμα και το μυαλό μας χρειάζονται ενισχύσεις.

2ος Μύθος: Όταν ψιλοκόβουμε και βράζουμε τα λαχανικά, καταστρέφουμε τη βιταμίνη που περιέχουν.

Αλήθεια: Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Από την ώρα που ο καρπός κόβεται από το δέντρο κι όσο τον «κόβουμε», ακόμα και με το χέρι, οξειδώνεται λόγω της επαφής με τον αέρα. Η πιο σωστή τακτική είναι να καταναλώνουμε τους καρπούς όσο πιο «ολόκληρους», αλλά και όσο πιο φρεσκοκομμένους γίνεται.

Ας βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα στη θέση τους:

1ος Μύθος: Αν πίνουμε πορτοκαλάδα κάθε μέρα, είμαστε καλυμμένοι.

Αλήθεια: Το πορτοκάλι, όπως και άλλα φρούτα και λαχανικά, είναι καλή πηγή βιταμίνης C. Ο οργανισμός μας, όμως, όταν είμαστε άρρωστες, χρειάζεται ακόμα περισσότερη ποσότητα βιταμίνης, για την οποία δεν επαρκούν τα 2-3 πορτοκάλια που συνήθως περιλαμβάνει ένας χυμός.

Σίγουρα μια σωστή διατροφή με όλες τις βιταμίνες είναι το Α και το Ω της καλής υγείας, αλλά πολλές φορές, ειδικά όταν βιώνουμε καταστάσεις με άγχος και ψυχολογική πίεση, το σώμα και το μυαλό μας χρειάζονται ενισχύσεις.

2ος Μύθος: Όταν ψιλοκόβουμε και βράζουμε τα λαχανικά, καταστρέφουμε τη βιταμίνη που περιέχουν.

Αλήθεια: Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Από την ώρα που ο καρπός κόβεται από το δέντρο κι όσο τον «κόβουμε», ακόμα και με το χέρι, οξειδώνεται λόγω της επαφής με τον αέρα. Η πιο σωστή τακτική είναι να καταναλώνουμε τους καρπούς όσο πιο «ολόκληρους», αλλά και όσο πιο φρεσκοκομμένους γίνεται.

Διάβασε ποιες 6 τροφές θα σε κάνουν να δείχνεις νεότερη.