Δέκα προτάσεις για μπαρ με σούπερ μουσικές στην Αθήνα

Είναι ωραία, κεφάτα και αγαπούν τις καλές μουσικές.

Δέκα μπαράκια στην Αθήνα για σωστά ακούσματα.

Όσο εύκολο είναι να βρεις ένα μπαρ στην Αθήνα για να πιεις το ποτό σου, άλλο τόσο δύσκολο είναι αυτό το μπαρ να παίζει ωραία μουσική. Και σίγουρα, η μουσική είναι θέμα γούστου, όμως δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από ένα άναρχο μουσικό «χαλί» το οποίο απλά παίζει για να παίζει.

Όσοι λοιπόν εξ ημών θέλουμε όχι μόνο να απολαμβάνουμε ωραία ποτά και κοκτέιλ αλλά να ακούμε και σωστές μουσικές, ξέρουμε πού να πάμε. Δείτε δέκα αγαπημένες διευθύνσεις σε Αθήνα και προάστια για καλά ποτά και ακόμα καλύτερες μουσικές επιλογές.

Σπιρτόκουτο
Κειριαδών 15, Κάτω Πετράλωνα

Το αγαπημένο μπαράκι των Κάτω Πετραλώνων συνεχίζει ακάθεκτο να υποδέχεται τους θαμώνες στο πρωτότυπα διακοσμημένο εσωτερικό του με αφίσες Super Mario και πάσης φύσεως νοσταλγικές λεπτομέρειες και να παίζει σούπερ μουσικές. Εδώ τα ηχεία «βγάζουν» ροκ, indie και σινεφίλ μουσικές, ενώ τα κοκτέιλ και τα ποτά ρέουν άφθονα σε άκρως χαμηλές τιμές: 5€ το απλό ποτό, από 6€ τα κοκτέιλ.

IPPO Bar
Θησέως 15, Σύνταγμα

Μικρό αλλά θαυματουργό, σε έναν από τους πιο ζωντανούς πεζόδρομους του κέντρου, το IPPO είναι cosy, με «ψαγμένη» διακόσμηση, ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι και συνεχίζει το βράδυ με ωραίες μουσικές που ενίοτε χαλαρώνουν και άλλες φορές (μας) ξεσηκώνουν. Από funky μέχρι brit rock οι multi ήχοι του «Ιπποπόταμου» της Θησέως έχουν πάντα ενδιαφέρον. Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€. Από τις 19:00 έως τις 21:30, όλα τα κοκτέιλ 6€.

White Monkey
Γυφτοπούλου 6, Χαλάνδρι

Η «Λευκή Μαϊμού» του Χαλανδρίου ντύνει το εσωτερικό της με νεοκλασικές λεπτομέρειες και τρόπικαλ ταπετσαρίες, διοργανώνει συχνά πυκνά θεματικές βραδιές και συνοδεύει όλα τα παραπάνω με σούπερ cocktails, όπως το εξαιρετικό Zombie, το Mai Tai και το Black Pearl. Swing, boogaloo, northern soul, jamaican και rock n’ roll είναι μερικές μόνο από τις μουσικές που περιλαμβάνει το α λα 50s-60s soundtrack του. Το απλό ποτό κοστίζει 6,5€, τα κοκτέιλ από 8€.

Θηρίο
Λεπενιώτου 1, Ψυρρή

Μπαρ άρρηκτα συνδεδεμένο με την περιοχή του Ψυρρή, το Θηρίο κρατά εδώ και χρόνια ψηλά τον πήχη της εναλλακτικής διασκέδασης ανάμεσα σε μια… ρεμπετολαϊκο-κρατούμενη πιάτσα. Το διώροφο ξύλινο μπαράκι μας καλεί κάθε βράδι σε μια freestyle μουσική μυσταγωγία, η οποία περιλαμβάνει από pure rock ακούσματα, μέχρι groove, funk και «μαύρες» μουσικές από τα 50’s μέχρι σήμερα. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Λουκούμι
Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι

Το αρτιστίκ μπαράκι της Αβησσυνίας βλέπει Ακρόπολη και Αστεροσκοπείο από την ταράτσα του, γεμίζει ασφυκτικά τα σαββατοκύριακα από νεαρόκοσμο, σερβίρει φτηνά ποτά και φιλοξενεί πληθώρα DJs για κάθε μουσικό αυτί και διάθεση: από ροκιές μέχρι ηλεκτρονική μουσική, trap, rap, EBM, EDM και alternative ήχους. Όλα έχουν θέση στο Λουκούμι, το οποίο επίσης φιλοξενεί σε ξεχωριστό χώρο φωτογραφικές εκθέσεις και λοιπά εικαστικά events. Τα φτηνά ποτά ξεκινούν από 5€.

Rockfellas Exelsior
Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς

Η ξύλινη μπάρα με τους καθρέφτες πίσω της, οι αφίσες των Rolling Stones κι ο τοίχος με τα πορτρέτα του Johnny Cash, κάτω από την φωτεινή επιγραφή “In Cash we Trust” που κοσμεί την μπάρα, μας βάζουν στο κλίμα. Το Rockfellas δεν είναι ένα ακόμα mainstream μαγαζάκι στη Μαρίνα Ζέας. Είναι ένα 100% ροκ μπαράκι με σούπερ μουσικές και φανατικό κοινό, το οποίο γεμίζει το εσωτερικό – και το εξωτερικό του. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, το σπέσιαλ 8€. Σημειώστε ότι στο Rockfellas απαγορεύεται το κάπνισμα.

El chapo
Φίλωνος 95, Τρούμπα

Από τις πιο «φρέσκιες» αφίξεις στην ανερχόμενη Τρούμπα, το El Chapo δίνει έμφαση σε cocktails και μουσική και βγαίνει κερδισμένο. Τα μεν είναι προσεγμένα και σε υπέροχους συνδυασμούς υλικών (δοκιμάζουμε οπωσδήποτε τα El Chapo με πέντε διαφορετικά ρούμια και Μπρόνσον με τζιν και σιρόπι αγγούρι), ενώ η μουσική εγγυημένα μας ξεσηκώνει αφού στα decks φιλοξενείται η αφρόκρεμα των εγχώριων Djs της house/electro/tech-house σκηνής σε συνεργασία με τον Best FM. Το απλό ποτό κοστίζει 7€, η μπύρα 5€ και τα κοκτέιλ 10€.

Το Ρολόι
Λεωφ. Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας

Όλα δουλεύουν ρολόι σε αυτό το συμπαθέστατο μπαρ στον Βύρωνα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνα του κέντρου. Μάλιστα πιθανώς να τα ξεπερνά σε τομείς όπως η διακόσμηση (τα εντυπωσιακά ρολόγια, η ξύλινη οροφή, οι πράσινες αποχρώσεις) και η μουσική: Free style, funk, soul και τζαζ ήχοι μπλέκονται με σκοτεινές soul και jazz μελωδίες σε αντίστοιχες θεματικές βραδιές, χωρίς να λείπουν τα ηλεκτρονικά «ξεσπάσματα» τα Σάββατα. Εξίσου «δυνατά» και τα κοκτέιλ του. Το απλό ποτό κοστίζει 6€. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

420 break bar
Αιόλου 57

Το μικρούλι αυτό μπαρ έχει σινεφίλ αναφορές (μεταξύ των οποίων το λυντς-ικό Lost Highway), έναν εντυπωσιακά φωτισμένο πέτρινο τοίχο, πολλά καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και «ποιοτικά» decks τα οποία βγάζουν μουσικές από afro jazz, soul και dub, μέχρι hip hop και reggae. Δείτε εδώ τα προσεχή μουσικά events. Οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 6€ για το απλό ποτό και τα 8€ για τα κοκτέιλ.

Pop Up
25ης Μαρτίου 13, Νέα Σμύρνη

Άνοιξε, για εμάς τους εκτός Νέας Σμύρνης, τον χορό της αποκέντρωσης, σερβίροντάς μας τα καλύτερα κοκτέιλ που έχουμε δοκιμάσει εκτός αθηναϊκού κέντρου και μας εντυπωσίασε με τις προσεγμένες μουσικές του. To Pop Up διοργανώνει κάθε μέρα κεφάτα πάρτι με καλεσμένους DJ που διαλέγουν ωραίες μουσικές τις οποίες δεν ακούς εύκολα αλλού και κινούνται στο ευρύ φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής (tech house, house, electro, minimal). Το απλό ποτό κοστίζει 6€, τα κοκτέιλ ξεκινούν από 7€.