Τα πιο όμορφα εστιατόρια σε ξενοδοχεία που δεν πρέπει να χάσετε

Δείτε τα πιο όμορφα εστιατόρια σε ξενοδοχεία που προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες.

Μια ειδική περίσταση. Μια επέτειος. Μια επαγγελματική επιτυχία, ένα δείπνο από εκείνα που θες να σου μείνουν.

Οποιαδήποτε και αν είναι η αφορμή για να γευματίσουμε «κάπου καλά», τα εστιατόρια των ξενοδοχείων της πόλης ανοίγουν ταράτσες με θέα Ακρόπολη ή αθηναϊκή ριβιέρα, ετοιμάζουν γκουρμέ και δημιουργικά πιάτα από διακεκριμένους σεφ και μας υποδέχονται σε περιβάλλον διακριτικής πολυτέλειας.

Matsuhisa Athens
Astir Palace Resort, Aπόλλωνος 40, Βουλιαγµένη, τηλ: 2108960510

Πάνω στον βράχο του Astir Palace, με τη μαγευτική θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης, ο κορυφαίος σεφ Nobu Matsuhisa ετοιμάζει γευστικά αριστουργήματα ιαπωνικής κουζίνας, με αποκορύφωμα το πιάτο – σήμα κατατεθέν black cod miso με φιλέτο βακαλάου μαριναρισμένο για τρεις ημέρες σε σάλτσα yuzu miso, σερβιρισμένος με daikon, hajikami ginger και φύλλο κανταϊφι.

Εξαιρετικές επιλογές και τα sushi/nigiri με σολομό, σκουμπρί και τόνο, όπως επίσης και το μοσχαρίσιο φιλέτο chimichurri, με μια ιδιαίτερη γλυκόξινη σάλτσα. Ο λογαριασμός για ένα deluxe γεύμα με κρασί ξεπερνά τα 100€ κατ΄άτομο, όμως το σετ μενού Omakase με πέντε πιάτα στα 55€/ άτομο είναι μια value for money επιλογή.

La Suite Lounge
St. George Lycabettus, Κλεομένους 2, Κολωνάκι

Σε ένα από τα ωραιότερα μπαλκόνια της Αθήνας, με σούπερ θέα στον έκτο όροφο του St. George Lycabettus, το Suite Lounge σερβίρει πιάτα μεσογειακής αρωματικής κουζίνας δια χειρός Βασίλη Μήλιου και Γιάννη Δούρου σε συνεργασία με τον «μισελινάτο» Jeromes Serres (Πιλ Πουλ, Σπονδή). Το μενού περιλαμβάνει επιλογές όπως κρητική σαλάτα με φρέσκο κατσικίσιο τυρί και κρέμα από σύκα, καρπάτσιο μοσχάρι σε ζελέ από Moschato D’ Asti, χειροποίητες παπαρδέλες με λευκή σάλτσα και μανιτάρια, κοτοπουλάκι γεμιστό με κρεμμυδάκια κονφί και τριλογία αρνιού με παϊδάκι σωταρισμένο, αρνί παναρισμένο με φυστίκι αιγίνης και αρνί σιγομαγειρεμένο με βασιλικό. Δείτε το αναλυτικά εδώ.

Επίσης, «παίζουν» δύο σετ μενού: ένα ελληνικό με αρωματική σαλάτα, τριλογία αρνιού και παγωτό καϊμάκι με κυδώνι και ένα γαλλικό με κρεμμυδόσουπα, κόκκορα γεμιστό με καπνιστό τυρί μετσόβου και ελαφριά κρέμα αρωματισμένη με δυόσμο στα 26€/άτομο. Για ελεύθερη επιλογή από το μενού, υπολογίστε περί τα 40-50€/ άτομο.

New Taste
New Hotel, Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα, τηλ: 210 3273151

Σε έναν χώρο που μοιάζει με γκαλερί, οι αδερφοί Campana έχουν φτιάξει ένα «πειραγμένο» περιβάλλον με επιβλητικά φωτιστικά και μια εντυπωσιακή σάλα η οποία μας υποδέχεται για να δοκιμάσουμε στυλιζαρισμένες γκουρμέ προτάσεις, βασισμένες σε βιολογικές πρώτες ύλες και εμπνευσμένους συνδυασμούς υλικών. Τα angus mini burgers, ο αστακός με μαγιονέζα, wasabi και λάιμ σερβιρισμένος σε κοχύλι, το ριζότο με μελάνι σουπιάς ή το ριζότο με σαφράν και γαρίδες και η σούπα βελουτέ κολοκύθας με μήλο και ginger είναι μερικές μόνο από τις εκλεκτές γευστικές προτάσεις του a la carte μενού. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περί τα 45€/ άτομο. Σημειώστε επίσης ότι το New Taste σερβίρει κάθε Κυριακή σούπερ brunch.

Point a Bar and Restaurant
Ξενοδοχείο Ηρώδειο, Ροβέρτου Γκάλι 4, τηλ: 21092368326

Με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το Μουσείο και τις στέγες της Πλάκας, το roof garden του κλασσικού ξενοδοχείου φτιάχνει την ιδανική ρομαντική ατμόσφαιρα για ένα καθώς πρέπει δείπνο. Δύο Κρητικοί σεφ, ο Μανώλης Μαυριγιαννάκης και ο Μάριος Πιρπιρίδης επιμελούνται το μενού, το οποίο εστιάζει στις ελληνικές γεύσεις, με πιάτα όπως πολίτικα γεμιστά με κρέμα φέτας, Κερκυραϊκό σοφρίτο από κόντρα φιλέτο, κατσικάκι με πράσινα φασολάκια και σφακιανή μυζήθρα, πεϊνιρλί με τρούφα και τυρί Ξάνθης, καρμπονάρα με σύγκλινο Μάνης, ταρτάρ Κολιού με περγαμόντο και ελιά και καβουρμά από τη Θράκη. Εξίσου «δυνατή» και η λίστα των κοκτέιλ, με επίσης ελληνικές επιρροές, όπως το Cloud of Zeus με τζιν και το Drama με ούζο. Ο λογαριασμός αγγίζει τα 40€/ άτομο, με κρασί.

ΟliveGarden
Ξεν. «Titania», Πανεπιστημίου 52, τηλ: 21 0332 6000

Στον ενδέκατο όροφο του ξενοδοχείου Τιτάνια το Olive Garden, με την μαγευτική πανοραμική θέα στον βράχο της Ακρόπολης και τον Λυκαβηττό, παραδίδει μαθήματα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με μπόλικες τοπικές αναφορές.

Στον αεράτο εσωτερικό του χώρο, ο οποίος το καλοκαίρι μεταμορφώνεται σε ένα πανέμορφο roof garden, καθόμαστε στα φερ φορζέ τραπέζια και δοκιμάζουμε πιάτα μεσογειακής κουζίνας «πειραγμένα», όπως σαλάτα σε κριθαρένιο πιάτο με τοματίνια Μεσσηνίας, φέτα, κάπαρη και μαρινάτο γαύρο, παπαρδέλες με κρέμα κόκκινης κολοκύθας και φιλέτο κοτόπουλο, φοβερό rib eye από black angus με κρεμμύδια στιφάδο και σάλτσα κόκκινου κρασιού, χοιρινό φιλέτο μαριναρισμένο με σινάπι και μέλι και γεμιστό μπούτι από κατσικάκι με αμπελόφυλλα και λιαστή ντομάτα. Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίστε περί τα 35€/ άτομο.