Πώς να οργανώσεις το τέλειο παιδικό πάρτυ γενεθλίων

Όσο καλή διάθεση και να έχετε, ένα σπίτι γεμάτο πιτσιρίκια που τρέχουν, στριγκλίζουν, παίζουν, τρώνε δεν παλεύεται εύκολα. Οργανωθείτε λίγο καιρό νωρίτερα και εκείνη την ημέρα επιτρέψτε στον εαυτό σας να διασκεδάσει μαζί με τα παιδιά.

1. Το πάρτυ με θέμα οργανώνει τις σκέψεις, τις αγορές, τη διακόσμηση αλλά και όλη την ψυχαγωγία του πάρτυ. Τα παιδιά εξάλλου θυμούνται τι έκαναν σε ένα πάρτυ και όχι τι έφαγαν.

2.Διαλέξτε τραπεζομάντιλα, χαρτοπετσέτες, ποτήρια, πιάτα με κώδικα το θέμα του πάρτυ (νεράιδες, πειρατές, κ.λπ.). Τα παιδιά λατρεύουν την υπερβολή αλλά καλό είναι να μαθαίνουν και στο μέτρο. Έτσι, καλύτερα να αγοράσετε και μερικά μονόχρωμα (κόκκινα και μπλε, κτίρινα και πράσινα) ποτήρια, πιάτα κ.λπ. για ένα ήσυχο και αισθητικά πιο όμορφο αποτέλεσμα.

3. Υπολογίστε ότι για ηλικίες κάτω των 8 ετών, τα παιδάκια θα πρέπει να είναι η ηλικία του παιδιού συν ένα ή δύο χρόνια. Εσείς ωστόσο αποφασίζετε πόσα παιδιά αντέχει το σπίτι και τα… όριά σας.

4. Στα παιχνίδια που θα παίξουν, όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες πιθανότητες να κερδίσουν – εννοείται ότι έχετε προνοήσει για μικροδωράκια. ‘Οταν ένα παιδί χάνει αναθέστε του μια δουλειά που μοιάζει πιο πολύ με έπαθλο, π.χ. να βάζει τη μουσική στις μουσικές καρέκλες.

5. Αποφασίστε πού θα κάθονται οι γονείς και πού θα παίζουν τα παιδιά.

6. Διαλέξτε εύκολο μενού, προτιμότερο σε μικρές μπουκιές, ώστε τα παιδιά να μπορούν να πεταχτούν στο τραπέζι ή στον μπουφέ και να τσιμπήσουν κάτι. Στα παιδιά δεν αρέσει να διακόπτουν το παιχνίδι και πολλές φορές προτιμούν να μη φάνε για να μη χάσουν τη συνέχεια. Διάφορα μικρά σνακ και γλυκά, τα κάνουν να επιστέφουν ευκολότερα στο πιάτο τους για να πάρουν κάτι.

7. Αγοράστε πολύχρωμα πλαστικά σετ μαχαιροπίρουνα και φτιάξτε έτοιμες τριάδες (πιρούνι, μαχαίρι, κουτάλι) με ανακατεμένα χρώματα. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα μέσα σε χάρτινα σακουλάκια, τυλίξτε με κορδελίτσες μαζί με μια χαρτοπετσέτα και τοποθετήστε τα μέσα σε ένα δίσκο επάνω στον μπουφέ.

8. Σχεδιάστε πού θα είναι ο χώρος που θα κόψετε την τούρτα και ανακοινώστε από την αρχή στους γονείς περίπου την ώρα που θα την κόψετε.

9. Στο τέλος του πάρτυ χαρίστε ένα μικρό ευχαριστήριο δώρο που ταιριάζει στο θέμα του πάρτυ: ένα μικρό γλαστράκι για ένα πάρτυ στον κήπο, πλαστελίνες για ένα πάρτυ με καλλιτεχνικό θέμα, ένα κουτάκι με γλυκίσματα.

10. Συζητήστε με το παιδί σας και εξηγήστε του ότι εκείνο θα πρέπει να μοιράσει τα μικρά δωράκια στους καλεσμένους για να τους ευχαριστήσει που ήρθαν στο πάρτυ του.