Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: 10 ιδέες για εστιατόρια της τελευταίας στιγμής από 33 ευρώ

Έφτασε παραμονή Πρωτοχρονιάς και δεν έχεις κανονίσει ρεβεγιόν;

Διαβάστε 10 προτάσεις έξυπνες και οικονομικές για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς την τελευταια στιγμή.

Τα μαγαζιά της πόλης ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών και ετοιμάζονται να υποδεχτούν τώρα πια και την Πρωτοχρονιά, όχι μόνο με εορταστικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν μουσική και χορό αλλά και εορταστικά μενού για εσάς που θέλετε να υποδεχτείτε το 2017 εκτός σπιτιού, σε κόζι χώρους.

Επιλέξαμε μερικές από τις πιο εκλεκτές και πρωτότυπες γεύσεις value for money και σας τις παρουσιάζουμε.

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς

1. Σούζυ Τρως

Με ονομασία εμπνευσμένη από από την χαρακτηριστική ατάκα της Ρένας Βλαχοπούλου στην «Παριζιάνα» η Σούζυ σας προκαλεί να φάτε και εσείς ανενόχλητα και χωρίς τύψεις μαζί της! Ο κατάλογος της μικρός για να μην μπερδεύεστε με τις επιλογές, αλλά και γιατί σερβίρει μοναδικά μαγειρεμένα πιάτα, με διαλεχτές πρώτες ύλες. Βρίσκεται σε μια ήσυχη πλατεία του Κορυδαλλού, σε αυτήν του Αγίου Γεωργίου και εντυπωσιάζει με την αισθητική του χώρου της, αφού η Σούζυ, η μελαχρινή γεματούλα κυρία με το μαργαριταρένιο κολιέ σας υποδέχεται σε μια μονοκατοικία γεμάτη από έντονα χρώματα, φυτά, ταπετσαρίες που έχουν κεντρικό ρόλο στη διακόσμηση, νήματα και υφάσματα αλλά και μια φιλόξενη αυλή.

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς

Καλωσόρισμα με κοκτέιλ σαμπάνιας Kir -Royale
Βελουτέ κάστανο με κλωστές γιαουρτιού και τρούφα
Χειροποίητα ραβιόλια με σπανάκι, προσούτο, κρέμα τυριού, και σάλτσα παρμεζάνας
Πολύχρωμη σαλάτα με σάλτσα καπνιστής πιπεριάς, ρόδι και μπαλίτσες τυριού με ξηρούς καρπούς
Κότσι αρνίσιο σιγομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί και δενδρολίβανο με baby τραγανές πατάτες
ή

Ελάφι με δαμάσκηνα, μανιτάρια, Porto και ψητά ντοματίνια με πουρέ καρότου
Μιλφέιγ με τραγανά καραμελωμένα φύλλα και σως φράουλας
Το μενού κοστίζει 33 ευρώ ανά άτομο.

Σούζυ Τρως: Δ.Μαλαγαρδή 56 (πρώην Φ.Ρούσβελτ) Κορυδαλλός
facebook.com/Souzutros
facebook.com/Souzutros
Cosca

2. Παραμονή πρωτοχρονιάς στο Cosca, στο γνώριμο ιταλικό στέκι στο Κουκάκι! Απολαυστικό εορταστικό μενού βγαλμένο από τη ζεστασιά της ιταλικής κουζίνας. Πιάτα με γεμάτα έμπνευση με τη μοναδική ιταλική διάθεση υπόσχονται την ιδανική γαστρονομική υποδοχή του νέου έτους.

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς

Cocktail aperitivo & stuzzichini καλωσορίσματος
Zuppa velouté με γαρίδες, ginger & φινόκιο
Sorbetto di limone,
Raviolacci di formaggi με γέμιση ιταλικών τυριών σε σάλτσα ροδιού
Cestino di neve με ψητά λαχανικά και πλευρώτους τυλιγμένα σε prosciutto crudo σε σάλτσα από καραμελωμένο balsamico
Filetto alla rossini, Μοσχαρίσιο φιλέτο με foi gras σε σάλτσα μαδέρα
Tarta ciocolata με καυτερή σοκολάτα & pepperoncino
Ποτήρι spumante για να αποδεχτείτε το νέο έτος
…και για το τέλος ελληνική βασιλόπιτα
Το μενού κοστίζει 44 ευρώ ανά άτομο.

Cosca: Πραμάντων 10, Κουκάκι
www.cosca.gr / 201-9210229

3. Salero

Το όνομα του σημαίνει αλατιέρα ή γευστικός και στεγάζεται σε μια μονοκατοικία Bauhaus του 1930 η οποία έχει ανακαινιστεί με φινέτσα και γούστο και θα σας κερδίσει από την πρώτη στιγμή. Εκεί θα κάνετε ένα ταξίδι στην απόλαυση των γεύσεων και των αισθήσεων.

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς

Βελουτέ καστανόσουπας αρωματισμένη με τζίντζερ
Σαλάτα baby ρόκας και σπανάκι με ψητό πορτομπέλο και φιλέτο πάπιας
Ρολά καπνιστού σολομού γεμιστά με κρέμα τυριού, ροζ πιπέρι και κρέμα σαμπάνιας
Αγριογούρουνο με βατόμουρα και κόκκινο κρασί. Γαρνίρεται με πουρέ γλυκοπατάτας.
Φιλέτο μοσχαρίσιο γεμιστό με φρέσκα μυρωδικά, ροκφόρ και πράσινο πιπέρι. Γαρνίρεται με ριζότο με λευκά σπαράγγια.
Κορμός γεμιστός με κάστανα και καραμέλα με κρέμα βανίλιας
Το μενού κοστίζει 65 ευρώ το άτομο.

Salero: Βαλτετσίου 51,Αθήνα

4. Stoffa

Ενα εστιατόριο στην Κηφισιά με δημιουργικά και εμπνευσμένα πιάτα που θα σας εξιτάρουν με κάθε τρόπο. Ο χώρος είναι μοντέρνος με ιντάστριαλ ύφος και βίντατζ και ποπ πινελιές. Πρόκειται για ένα γουστόζικο ελληνο-μεσογειακό ρεστοράν στα βόρεια προάστια.

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς

Welcome Drink Rossini με Prosecco και λικέρ φράουλα
Βελουτέ μανιταριών – λευκή τρούφα, crispy pancetta affumicata
Λαυράκι ποσέ – πρώιμο σπανάκι, beaurre blanc αρωματισμένη με λεμονόχορτο
Φύλλα πράσινης μουστάρδας – μαριναρισμένα σύκα σε Porto, σταφίδες, κατσικίσιο τυρί chevre & Crispy Spek
Σορμπέ από ξινόμηλο με Moscato d’ Asti
Κοτολέτα ελαφιού – μαριναρισμένη σε Brandy de Jerez , κυδώνια confit
ή

Φιλέτο μόσχου με βασιλομανίταρα, τρούφα και πρώιμες πατάτες
Τάρτα σοκολάτας γεμιστή με κρεμ μπρουλέ πορτοκάλι
Το μενού κοστίζει 48 ευρώ ανά άτομο.

Stoffa: Βασιλίσσης Αμαλίας 20, Κηφισιά

5. Μusique cafe and more

Ιδανικός προορισμός για καφέ, φαγητό και ποτό, δίπλα στην πλατεία Προσκόπων. Θα βρείτε ναξιώτικες γεύσεις καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις από όλη τη Μεσόγειο.

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς

Μοσχαρόσουπα βελουτέ με λεμονοθύμαρο
Σαλάτα ανάμεικτη με βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας, καρύδια, μπέικον, ντοματίνια και καβουρδισμένο σουσάμι
Γραβιέρα Νάξου τηγανητή σε φύλλο κρούστας, με πορτοκάλι, μαστίχα Χίου, φιστίκια Αιγίνης και μέλι
Χοιρινό ψητό στη γάστρα με κόκκινο κρασί, δενδρολίβανο, χοντρό πιπέρι και πουρέ πατάτας με σελινόριζα
ή

Αρνάκι Νάξου στο φούρνο με πατάτες και πικάντικη μουστάρδα
Cheesecake με μπισκότα ολικής άλεσης και σπιτική μαρμελάδα Νάξου
Το μενού κοστίζει 38 ευρώ ανά άτομο.

Μusique cafe and more : Αρριανού 37 και Αρχελάου, Παγκράτι

6. Veniero

Το απόλυτο meeting point στην πιο «ζωντανή» πλατεία των βορείων προαστίων. Ενας χώρος με μοντέρνα αισθητική και γευστικές προτάσεις για όλες τις στιγμές.

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς με live μουσική

Welcome Drink Rose Martini
Βελουτέ σούπα γλυκιάς κολοκύθας με sour cream
Ποικιλία μανιταριών με κουκουνάρι και κρέμα blue cheese
Σαλάτα ρόκα με κράνμπερις, καρύδια, φορμαέλα και πετιμέζι ροδιού
Σορμπέ ροδάκινο
Χοιρινό ιμπέρικο με μαρμελάδα πορτοκάλι και πατάτες καρέ με φασκόμηλο
Τάρτα ρόδι με ιταλική μαρέγκα
Το μενού κοστίζει από 50 ευρώ ανά άτομο.

Veniero: Θ. Δεληγιάννη 56, Κεφαλάρι

7. Pausa food & wine restaurant

Δημιουργική Μεσογειακή Κουζίνα που διατηρεί απαράμιλλη την ποιότητα των φρέσκων πρώτων υλών σε συνδυασμό με νέες τεχνικές , παρουσιάζει αυθεντικές ιταλικές γαστρονομικές προτάσεις και γευστικούς συνδυασμούς που απογειώνουν τον ουρανίσκο.

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονίας

Ποτήρι Veuve Du Vernet Brut Rose
Βελουτέ σούπα παντζάρι με sour cream gremolata
Capellacci χειροποίητα γεμιστά με αγγινάρα και ρικότα ,σάλτσα λεμονιού με αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Σαλάτα mesclun , κατσικίσιο chevre σε κρούστα ξηρών καρπών ,ψητά μήλα και βινεγκρέτ λευκό balsamico & μέλι ακακίας
Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα marsala &μαύρης τρούφας ,πουρέ κολοκύθας
Μιλφειγ monte bianco με flan vanilla ,σοκολάτα και κάστανα
Βασιλόπιτα
Το μενού κοστίζει 58 ευρώ ανά άτομο.

Pausa food & wine restaurant: Αγίου Κωνσταντίνου & Ηφαίστου 3, Μαρούσι

8. Vinarte

Ή αλλιώς «Vino, Gastronomia, Arte, Musica » τα στοιχεία που ενώθηκαν στην αναζήτηση μιας ποιοτικής διασκέδασης και γευστικής απόλαυσης. Ένας πολυχώρος στον οποίο βρίσκει κανεις το κρασί που του ταιριάζει από όλο το κόσμο, ζεστή και κρύα κουζίνα με έντονες ιταλικές ρίζες, έκθεση έργων τέχνης που εναλλάσσεται στο χρόνο και μοναδικών επίπλων, όμορφα αγκαλιασμένα από swing jazz νότες και ιταλική μουσική.

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς

Ψάρι / Κρέας
Σούπα με κάστανο και μανιτάρια porcini
Ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες / Gnocchi πατάτας και αφρό από τυρί gorgonzola
Ανάμεικτη σαλάτα με μήλα, κίτρινο ντοματίνι και αποξηραμένα σύκα και crema di pecorino
Sorbet μανταρίνι
Τόνος σχάρας με πουρέ σελινόριζας / Ossobuco braise με risotto ubriaco al Barolo
Millefoglie με crema diplomatica, φράουλες και βασιλικό
Το μενού κοστίζει 54 ευρώ ανά άτομο.

Vinarte: Μαραγκού 18, Γλυφάδα

9. ThissioView

Στον μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής χώρο αυτό, πάνω στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου η οποίος ενώνει το σταθμό του Θησείου με την είσοδο της Ακρόπολης, δημιουργήθηκε ένα Εστιατόριο-Cafe-Club, όπου μπορεί να απολαύσει κανείς, πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό δείπνο, τον καφέ του ή το ποτό του σε ένα ζωντανό πολυχώρο που προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχές του χρόνου.

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς

Welcome Drink
Βελουτέ σούπα πατάτας αρωματισμένη με κύμινο, τραγανές μπουκιές από προσούτο Πάρμας και κρουτόν αραβικής πίτας
Τραγανές φλογέρες με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά σε μαυροδάφνη και 3 είδη τυριών
Ανάμεικτη σαλάτα με ρόκα baby, και σπανάκι baby, με αποξηραμένα φρούτα, καρύδια, καπνιστό χοιρινό, παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου, και βινεγκρέτ πορτοκοαλιού
Σορμπέ μάνγκο
Αγριογούρουνο Ταϋγέτου ραγού σιγομαγειρεμένο για 24 ώρες σε κρασί Porto, με αποξηραμένα σύκα και baby κρεμμυδάκια, σερβιρισμένο με πουρέ γλυκοπατάτας
Pavlova με φρέσκες φράουλες
Το μενού κοστίζει 56 ευρώ το άτομο.

ThissioView: Αποστόλου Παύλου 25, Αθήνα

10. Mare Marina Restaurant – Exclusive Bar

Η Πρωτοχρονιά φέτος σας οδηγεί στο Παλαιό Φάληρο και τη Μαρίνα Φλοίσβου. Το μενού το χαρακτηρίζουν γεύσεις από ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, οι οποίες σας ταξιδεύουν σε αξέχαστες γευστικές εμπειρίες. Ιδιαίτερα και ξεχωριστά πιάτα δημιουργήθηκαν ώστε να κάνουν τις φετινές γιορτές ακόμη πιο όμορφες!

Μενού Παραμονής Πρωτοχρονιάς

Βελουτέ γλυκοπατάτας με άρωμα λεβάντα και τραγανό ισπανικό Jamon Serrano
Ραβιόλι γεμιστό με καβούρι σε σάλτσα Αμαρέτο
Μπουκιές σαλατικών με σωταρισμένη γαρίδα, μους αβοκάντο και πέρλες από μπρικ σολομού
Σορμπέ λεμόνι
Φιλέτο μόσχου σχάρας με σπαράγγια σωτέ, τσιπς λαχανικών και σάλτσα κόκκινου κρασιού Μαρσάλα
Τριλογία μιλφέιγ με κουλί φράουλας
Το μενού κοστίζει 44 ευρώ ανά άτομο.

Mare Marina Restaurant – Exclusive Bar: Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο