Ρεβεγιόν Χριστουγέννων: Οι καλύτερες ιδέες για ένα αξέχαστο βράδυ

Ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα σε μουσική σκηνή με όμορφες μουσικές ή σε ένα club για χορό ως το πρωί;

Στο σπίτι με τους δικούς σας και σπιτικές γεύσεις ή σε ένα καλό εστιατόριο για δημιουργικά πιάτα και ζωντανή μουσική;

Όπως κι αν φαντάζεστε το ρεβεγιόν της Παραμονής Χριστουγέννων, φέτος σας έχουμε προτάσεις που θα καλύψουν κάθε γούστο, για να περάσουμε σούπερ αυτό το Σάββατο.

Ρεβεγιόν με μουσική

Οι μουσικές σκηνές της Αθήνας γιορτάζουν και εμείς έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αγαπημένους καλλιτέχνες σε εορταστικά προγράμματα και ανεβασμένη διάθεση.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, για παράδειγμα, η Νατάσσα Μποφίλιου ανεβαίνει στη σκηνή του Estate (Ανδρονίκου 3-5) για να μας ξεναγήσει στη Βαβέλ της, ο Γιάννης Πάριος και η Ελένη Βιτάλη ενώνουν τις φωνές τους στην Ιερά Οδό (Ιερά Οδός 18), ο Κωστής Μαραβέγιας μας ξεσηκώνει με τις ταξιδιάρικες μουσικές του στο Passport (Κεραμεικού 58), η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι boğaz musique στήνουν γιορτή στη Σφίγγα (Κιάφας 13) και ο Κώστας Μακεδόνας το γλεντάει… λαϊκά στο Γυάλινο (Συγγρού 143). Δείτε περισσότερες προτάσεις για live μουσικές στην γιορτινή Αθήνα στο πλήρες αφιέρωμα του In2life.

Ρεβεγιόν με χορό

Γίνεται ρεβεγιόν χωρίς χορό για τους φίλους των dancefloors; Οι πιο μπιτάτες προτάσεις για την Παραμονή των Χριστουγέννων έρχονται από τα πιο δραστήρια dance στέκια του κέντρου: Το Six D.O.G.S. (Αβραμιώτου 6) φέρνει την γιαπωνέζα resident DJ των Enter.Sake events του Richie Hawtin, την Hito, που υπόσχεται ασιατική αύρα με techno Asian fusion μουσικές αποκλειστικά από βινύλια (είσοδος 17€, έναρξη 23.55).

Το Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3), από την άλλη, οργανώνει αντι-χριστουγεννιάτικο πάρτι στο υπόγειο club του με τους Kondaktor, Zorz, Paul Bennett και Sepho να αναλαμβάνουν τα decks για να γεμίσουν την πιο αντισυμβατική Παραμονή Χριστουγέννων μας με house, ambient και electro ήχους (είσοδος ελεύθερη, έναρξη 23.30).

Ρεβεγιόν με φαγητό

Τα εστιατόρια της Αθήνας στρώνουν τα καλά τους τραπεζομάντιλα και ετοιμάζουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για τα ειδικά τους μενού. Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και πιο value for money προτάσεις έχει το εστιατόριο «Θυμάρι» (Ηρώων Πολυτεχνείου 78, Χαϊδάρι), το οποίο θα διαθέτει την Παραμονή ένα μενού με πράσινη σαλάτα με παστράμι, καρύδια και ντρέσινγκ φρούτα του δάσους, βελουτέ κολοκυθόσουπα, πίτα μανιταριών, μπούτι γαλοπούλας με γέμιση κάστανο και πουρέ γλυκοπατάτας ή μοσχαράκι στο φούρνο με λαχανικά και για το κλείσιμο, γαλακτομπούρεκο ή τάρτα σοκολάτας.

Το μενού στοιχίζει 28€ το άτομο. Στο σχετικό αφιέρωμα του in2life για τα φετινά εστιατορικά ρεβεγιόν, όμως, σας έχουμε και οικονομικότερες προτάσεις για την Παραμονή, από 15€ το άτομο.

Ρεβεγιόν από τα ‘80s

Το πάρτι νοσταλγίας που έγινε θεσμός τα τελευταία χρόνια επιστρέφει και αυτές τις γιορτές στο Κύτταρο (Ηπείρου 48): Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, ο Κώστας Μπίγαλης και η Πωλίνα αναλαμβάνουν να μας θυμίσουν τα κορυφαία pop hits της δεκαετίας του ’80, στο πιο απενοχοποιημένα χορευτικό event της Παραμονής, μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με τρέλες στις Σεϋχέλλες, μελισσούλες, κορίτσια που ξενυχτάνε, ροζ μπικίνι, πους απς και βραδινά μπανάκια.

Η είσοδος στοιχίζει 15€ με ποτό, οι πόρτες ανοίγουν στις 22.00.

Ρεβεγιόν στο σπίτι

Τελευταία, αλλά όχι λιγότερο ξεχωριστή πρόταση για ρεβεγιόν Παραμονής, είναι η κλασική, πατροπαράδοτη συνήθεια του οικογενειακού, σπιτικού και παρεΐστικου ρεβεγιόν.

Αυτό στο οποίο μπορείτε να επιμεληθείτε εσείς το μενού, την διακόσμηση και τις μουσικές επιλογές (ή να κινητοποιήσετε φίλους και δικούς σας ανθρώπους για να το οργανώσετε μαζί), και να προσκαλέσετε όσους αγαπάτε για να περάσετε μια βραδιά με καλό φαγητό, γέλια, τσουγκρίσματα, όμορφες στιγμές με τα παιδιά και σχέδια για το 2017 που πλησιάζει.