Έξι ειδυλλιακά γιορτινά ταξίδια στις ομορφιές της Ελλάδας

Χιονισμένα χωριουδάκια στην Ορεινή Ναυπακτία. Βόλτες σε δάση του Πηλίου.

Γιορτινά γεύματα μπροστά στο τζάκι στα Ζαγοροχώρια και την Ευρυτανία ή παραδοσιακά κάλαντα στην Ορεινή Αρκαδία

Η ελληνική φύση μας χαρίζει ό,τι χρειάζεται για να περάσουμε παραδοσιακά Χριστούγεννα, και εμείς συγκεντρώνουμε οικονομικές, value for money επιλογές διαμονής για την περίοδο των γιορτών.

Σημείωση: Οι τιμές αφορούν διαμονή σε δίκλινα δωμάτια – τις κατώτερες τιμές θα βρείτε για κρατήσεις εκτός Σαββατοκύριακου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οπότε οι τιμές ανεβαίνουν.

Ζαγοροχώρια

Η εμπειρία: Θα έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε 46 ολόκληρα χωριά για να εξερευνήσετε. Θα περάσετε από εντυπωσιακά φαράγγια, χιονισμένα μονοπάτια, ελατοσκέπαστους δρόμους και εντυπωσιακούς εθνικούς δρυμούς.

Θα ποζάρετε μπροστά σε γραφικά τοξωτά ηπειρώτικα γεφύρια και θα ζεσταθείτε στα όμορφα ταβερνάκια χωριών όπως το Καπέσοβο, το Τσεπέλοβο, το Μονοδένδρι και ο Βίκος.

Η διαμονή: Στο Αρχοντικό Ζαρκάδα, στο Μονοδένδρι, βρήκαμε ωραιότατα δίκλινα την περίοδο των γιορτών, με ρουστίκ διακόσμηση, θέα στο φαράγγι του Βίκου και πρωινό, από 45€.

Ορεινή Ναυπακτία

Η εμπειρία: Δάση πλατάνων, παγωμένα ποταμάκια, αμέτρητα μονοπάτια που μπορείτε να εξερευνήσετε και ατελείωτα καραφάκια τσίπουρου που φτιάχνουν οι κάτοικοι των χωριών της, για να τσουγκρίσετε.

Έτσι θα περάσετε τις διακοπές στην Ορεινή Ναυπακτία, τριγυρνώντας σε γραφικά χωριά όπως η καρτποσταλική Άνω Χώρα, ο όμορφος Πλάτανος και η Τερψιθέα.

Η διαμονή: Στον ξενώνα Ελατού, στην Άνω Χώρα, εντοπίσαμε λιτά, αλλά ευρύχωρα δίκλινα με θέα στο βουνό ή το χωριό, από 50€ τη βραδιά περιλαμβανομένου πρωινού. Στον ξενώνα Oreades, επίσης στην Άνω Χώρα, βρήκαμε μεγάλα διαμερίσματα για δύο με τζάκι στην τιμή των 70€ με πρωινό.

Πήλιο

Η εμπειρία: Χριστούγεννα στο Πήλιο σημαίνουν ζεστή φιλοξενία σε αρχοντικούς ξενώνες, βόλτες σε πέτρινα καλντερίμια, σπαρμένα με πηλιορείτικα αρχοντικά, υπέροχες τοπικές σπεσιαλιτέ σε ξύλινα ταβερνάκια με τζάκι και ρομαντικές εξορμήσεις σε δάση που δεν αποκλείεται να τα δείτε κάτασπρα. Αγαπημένες χειμερινές στάσεις, τα χωριά του low profile Αγίου Λαυρέντιου, της ρομαντικής Τσαγκαράδας, των ορεινών Χανίων και της αρχοντικής Βυζίτσας.

Η διαμονή: Στο Four seasons Vizitsa, στο ομώνυμο χωριό, εντοπίσαμε deluxe δίκλινα με όμορφη διακόσμηση, θέα και ανέσεις όπως μπανιέρα-υδρομασάζ και αφράτα μπουρνούζια, από 80€ τη βραδιά.

Καρπενήσι

Η εμπειρία: Δεν είναι μόνο η πόλη του Καρπενησίου και το χιονοδρομικό της κέντρο που πιθανότατα θα σας «απασχολήσει» σε μια χειμερινή απόδραση στην Ευρυτανία. Η περιοχή διαθέτει πολλές ακόμη ομορφιές, όπως τα ανερχόμενα «διαμαντάκια» που ακούν στο όνομα Μικρό και Μεγάλο Χωριό, το μαγευτικό φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς κοντά στη μονή του Προυσού και τα φοβερά ταβερνάκια σε οικισμούς όπως η Δομνίστα, το Κλαυσί και ο Γαύρος.

Η διαμονή: Στο Ξενοδοχείο Ελβετία στην πόλη του Καρπενησίου εντοπίσαμε άνετα, κλασικά διακοσμημένα δίκλινα από 66€ με πρωινό.

Τζουμέρκα

Η εμπειρία: Σαν σταματημένα στο χρόνο, τα χωριά των Τζουμέρκων θα σας κλέψουν την καρδιά και θα σας θυμίσουν πώς είναι πραγματικά το να περνά κανείς γιορτές στο χωριό, στην «καρδιά» της ηπειρώτικης παράδοσης. Θα πιείτε ελληνικό καφεδάκι με τους ντόπιους στο Συρράκο, θα επισκεφθείτε το λαογραφικό του Μουσείο, θα ανηφορίσετε μέχρι τους Καλαρρύτες με την γραφική πλατεία και τα αρχοντόσπιτα πλάι σε νερόμυλους και αλώνια και θα χορτάσετε ηπειρώτικες γεύσεις στα πιο «κοσμοπολίτικα» Πράμαντα.

Η διαμονή: Στο Αρχοντικό Βογιαρου βρήκαμε όμορφα, ρομαντικά δωμάτια παραδοσιακά διακοσμημένα, στο χωριό Καλαρρύτες, με θέα στο χωριό και τοπικό πρωινό από 55€ το δίκλινο.

Ορεινή Αρκαδία

Η εμπειρία: Με βάση την Καρύταινα και το πανέμορφο κάστρο της, όπου εντοπίσαμε λογικές τιμές, θα εξερευνήσετε και τα «απλησίαστα» από άποψη τιμών χωριά της Στεμνίτσας και της Δημητσάνας. Περισσότερη ορεινή γοητεία κρύβεται σε χωριά όπως η Αλωνίσταινα, το Βαλτεσινίκο και η Καστάνιτσα, ενώ δεν θα χάσετε αν επισκεφθείτε το πολύ όμορφο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα και τα μοναστήρια στο Φαράγγι του Λούσιου.

Η διαμονή: Τα δωμάτια του «Αρεθούσα-Πολυχώρος Πανταζόπουλου» είναι ρομαντικά και άνετα, βρίσκονται σε έναν οικισμό λίγο έξω από την Καρύταινα, ανάμεσα σε πλατάνια και φυσικές πηγές, διαθέτουν μαρμάρινα μπάνια και πουπουλένια παπλώματα και στοιχίζουν από 58€ με πρωινό.