Εννέα σούπερ μπαράκια με ελεύθερη είσοδο για live μουσικές στην Αθήνα

Στο κέντρο, τα βόρεια και τα νότια της Αθήνας, εννέα αγαπημένα μπαράκια κάνουν πάρτι με live μουσικές και μας περιμένουν να χορέψουμε.

Σε μια πόλη γεμάτη μουσικές σκηνές και πολυχώρους, γιατί να θέλεις ντε και καλά να ακούσεις live μουσική σε μπαρ; Για πολλούς λόγους.

Γιατί είναι άλλη η ατμόσφαιρα. Γιατί είναι πιο «αυθόρμητο». Γιατί είναι φθηνότερο. Γιατί, τις πιο πολλές φορές, έχεις περισσότερες πιθανότητες να χορέψεις.

Και γιατί τα μπαρ της Αθήνας έχουν μάθει πια να κάνουν live –και να τα κάνουν καλά. Μια βόλτα από τα μπαράκια που ακολουθούν θα σας πείσει για του λόγου μας το αληθές.

Odeon
Μάρκου Μουσούρου 19, Μετς, τηλ.: 210 9223414

Το υπέροχα αρτιστίκ μπαράκι που ταιριάζει γάντι στη γειτονιά του, διοργανώνει πάντα σούπερ ατμοσφαιρικά live, με ιδιαίτερη αδυναμία στην τζαζ, χωρίς να λείπουν, όμως, και οι εκπλήξεις: Αυτή την Παρασκευή (13/01) για παράδειγμα, φιλοξενεί τον κοσμαγάπητο Evripidis and his Tragedies, για ένα απολαυστικό live, όπου η ποπ παντρεύεται το πιάνο και οι στίχοι είναι ευρηματικοί και παιχνιδιάρικοι. Η είσοδος είναι (πάντα) ελεύθερη.

Troubar
Φίλωνος 131, Πειραιάς, τηλ.: 694 405 6837

Τουλάχιστον δύο (ενίοτε και τρία) live την εβδομάδα έχει το αγαπημένο μας μπαράκι στον Πειραιά, με πολλά υποσχόμενα, ανερχόμενα και καθιερωμένα, ονόματα της εναλλακτικής ελληνικής σκηνής. Συνήθεις ύποπτοι επάνω στη σκηνή του είναι η Idra Kayne, ο Jerome Kaluta, η Angelika Dusk, οι Muchatrela και οι Hirollers.

Αυτήν την εβδομάδα, έχει funk-soul-jazz από τους Cahorn Keys την Πέμπτη 12/01 και pop-rock-dance από τα 80s μέχρι σήμερα από τους Yakuza Six, την Παρασκευή 13/01.

Η είσοδος είναι, συνήθως, ελεύθερη. Όταν υπάρχει (στα 10€ με ποτό) τα έσοδα διατίθενται συχνά σε καλό σκοπό –όπως στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Tiki Bar
Φαλήρου 15, Κουκάκι, τηλ.: 210 9236908

Στο σούπερ εξωτικό του περιβάλλον, που σε τηλεμεταφέρει απευθείας στη Χαβάη, το Tiki Bar φιλοξενεί συχνά-πυκνά κεφάτα live, όπως το disco party με την Μπέσσυ Αργυράκη που ξεσήκωσε κόσμο προ ολίγων ημερών, ή το funk’n’roll live των No Fake Bone, που ελπίζουμε να επαναληφθεί.

Η είσοδος στα περισσότερα live είναι ελεύθερη –και στις σπάνιες περιπτώσεις που υπάρχει εισιτήριο, αυτό δεν ξεπερνά τα 5€.

Καραμούζα
Περικλέους 42, Πεύκη, τηλ.: 213 0254835

Ένα από τα μπαρ που κάνουν τις γειτονιές τους προορισμούς, η υπέροχη Καραμούζα της Πεύκης ανεβάζει συχνά-πυκνά στη σκηνή της ονόματα όπως αυτά των Johnny Vavouras and the Cadillacs, Radio Sol, MeWeathers και Datfunk Band. Η είσοδος είναι πάντα ελεύθερη, και τα live συνοδεύονται ιδανικά από τα σούπερ κοκτέιλ της Καραμούζας.

Chill
Μεσογείων 262, Χολαργός, τηλ.: 211 2149000

Προσγειώθηκε πέρυσι στην πιάτσα του Χολαργού, για να της φυσήξει τον ροκ αέρα που της έλειπε. Συνεχίζει και φέτος ακάθεκτο να φιλοξενεί live γεμάτα ενέργεια, όπως αυτό των Brothers in Farms κάθε Κυριακή στις 20.00, και άλλα «έκτακτα» –το φθινόπωρο που μας πέρασε τα πλήθη ξεσήκωναν συχνά οι Dimitris Gasparatos and the Double Vision. Η είσοδος είναι σταθερά ελεύθερη.

Κεραμείο
Πλαταιών 27, Κεραμεικός, τηλ: 210 3464223

Μια από τις σταθερότερες αξίες της γειτονιάς Κεραμεικού-Μεταξουργείου (το πρωτοαγαπήσαμε το μακρινό 2011) το έχει ρίξει τελευταία στα live, με ιδιαίτερη αδυναμία στην jazz, την funk και τα blues, από εγχώρια σχήματα και κουαρτέτα που έχουν πολλά να πουν. Πάρτε μια γεύση από εδώ και σημειώστε ότι η είσοδος είναι πάντα ελεύθερη.

Faust
Δύο είσοδοι (από Καλαμιώτου 11 και από Αθηναϊδος 12), Μοναστηράκι, τηλ: 210 3234095

Ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μπαρ της Αθήνας, βγαλμένο από την εικονογράφηση βικτωριανού παραμυθιού, φιλοξενεί κάθε εβδομάδα δυο-τρία live για κάθε γούστο, από rock’n’roll μέχρι τζαζ και vintage groove. Αυτές τις μέρες, εμείς δεν θα χάσουμε τους Nylon Astra Band την Πέμπτη 12/01, το Andreas Polyzogopoulos Quartet την Κυριακή 15/01 και τον Rous την Τετάρτη 18/01. Η είσοδος κυμαίνεται συνήθως στα 5-7€, χωρίς ποτό.

The Zoo
Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6745375

Ένα από τα πιο διαχρονικά (μετρά πάνω από είκοσι χρόνια ζωής) ζωντανά και κοσμαγάπητα μπαρ στο Χαλάνδρι, το γνωστό και μη εξαιρετέο Zoo φιλοξενεί τακτικά ετερόκλητα live, με κοινό παρονομαστή το αστείρευτο κέφι τους.

Για τον Ιανουάριο, ας πούμε, έχουμε ήδη σημειώσει τις εμφανίσεις του Κώστα Τουρνά κάθε Πέμπτη (είσοδος 10€ με μπύρα) και τα groovy, moody και psychedelic blues των Altribe το Σάββατο 14/01 (είσοδος 8€ με μπύρα ή κρασί).

Kapu
Χαλδείας 34, Ελληνικό, τηλ.: 210 9606760

Το αγαπήσαμε το καλοκαίρι για την υπέροχη αυλίτσα του, το τιμάμε όμως δεόντως και τον χειμώνα για τα σούπερ ενδιαφέροντα live που φιλοξενεί. Μια αδυναμία στην jazz και τα blues είναι εμφανής και εδώ, σε live όπως αυτό των Theo & The Boogie Sinners το Σάββατο 14/01 (που επεκτείνονται και σε funk και rock’n’roll). Η είσοδος είναι σχεδόν πάντα ελεύθερη.