Eurovision 2017: Αυτή είναι η συμμετοχή της Ελλάδας – Όνομα έκπληξη

Ποια θα είναι η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2017;

Με νεαρή πασίγνωστη τραγουδίστρια θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη Eurovision 2017 όπως ανακοίνωσε τελικά σήμερα η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου:

Mε μια δυναμική ομάδα, που απαρτίζουν ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, o σκηνοθέτης Φωκάς Ευαγγελινός και η ερμηνεύτρια Demy, θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Κίεβο από τις 9 έως τις 13 Μαΐου.

Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει σε ειδική εκπομπή για τον ελληνικό τελικό τρία τραγούδια ερμηνευμένα από την Demy, τα οποία θα τεθούν σε διαδικασία ψηφοφορίας από το τηλεοπτικό και διαδικτυακό κοινό. Το τραγούδι που θα συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων, θα αναδειχθεί ως η ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Λίγα λόγια για τη Demy

Δήμητρα Παπαδέα (21 Αυγούστου 1991), ευρύτερα γνωστή ως Demy, είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια. Έχει κερδίσει 5 βραβεία MAD. Στο τραγούδι «Fallin’», στο οποίο συνεργάζεται με τους Playmen, έχει απονεμηθεί χρυσός δίσκος. Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος, «#1» έγινε πλατινένιος. Το 2014 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος της με τίτλο «Ρόδινο Όνειρο» ο οποίος έγινε τελικά χρυσός.

Η Demy ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα, όταν η δισκογραφική εταιρία Panik την ανακάλυψε στο YouTube.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τραγούδι του Μηδενιστή «Μια Ζωγραφιά» το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο. Το τραγούδι αυτό κέρδισε 2 βραβεία MAD, το ένα για το καλύτερο βίντεο κλιπ Hip Hop/Urban και το άλλο για το Ντουέτο της Χρονιάς.[1] Το τραγούδι της «Πόσες χιλιάδες καλοκαίρια» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2012[2] και γρήγορα πήρε την πρώτη θέση στα ελληνικά τσαρτ. Επίσης, την ίδια χρονιά, συνεργάστηκε με τους Playmen στο τραγούδι «Fallin».

Το καλοκαίρι του 2012 περιόδευσε σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρωσία. Στις 28 Ιουλίου, 2012, η Demy εμφανίστηκε μαζί με τους Playmen, στο μουσικό φεστιβάλ Europa Plus στη Μόσχα. Το τραγούδι είχε γίνει πολύ γνωστό στη Ρωσία, και έφτασε στο νούμερο 1 στο Europa Plus Chart.[3] Στις 22 Οκτωβρίου 2012, κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, «Η Ζωή». Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της Demy, #1 κυκλοφόρησε στα τέλη του 2012 και έγινε πλατινένιο.

Η Demy ξεκίνησε τη μουσική της καριέρα, όταν η δισκογραφική εταιρία Panik την ανακάλυψε στο YouTube. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τραγούδι του Μηδενιστή «Μια Ζωγραφιά» το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο. Το τραγούδι αυτό κέρδισε 2 βραβεία MAD, το ένα για το καλύτερο βίντεο κλιπ Hip Hop/Urban και το άλλο για το Ντουέτο της Χρονιάς.[1] Το τραγούδι της «Πόσες χιλιάδες καλοκαίρια» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2012[2] και γρήγορα πήρε την πρώτη θέση στα ελληνικά τσαρτ.

Επίσης, την ίδια χρονιά, συνεργάστηκε με τους Playmen στο τραγούδι «Fallin». Το καλοκαίρι του 2012 περιόδευσε σε Ελλάδα, Κύπρο και Ρωσία. Στις 28 Ιουλίου, 2012, η Demy εμφανίστηκε μαζί με τους Playmen, στο μουσικό φεστιβάλ Europa Plus στη Μόσχα. Το τραγούδι είχε γίνει πολύ γνωστό στη Ρωσία, και έφτασε στο νούμερο 1 στο Europa Plus Chart.[3] Στις 22 Οκτωβρίου 2012, κυκλοφόρησε το νέο της τραγούδι, «Η Ζωή». Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της Demy, #1 κυκλοφόρησε στα τέλη του 2012 και έγινε πλατινένιο.

Το 2015 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής του The Music School, το οποίο προβλήθηκε στο Mega.[4] Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Demy συμμετείχε σε ένα ακόμα μιούζικαλ πρωταγωνιστώντας στη «Μελωδία της Ευτυχίας», το οποίο και κατά τη διάρκεια της περιοδείας του έκοψε μεγάλο αριθμό εισιτηρίων.[5] Στις 10 Μαΐου κυκλοφόρησε το επίσημο soundtrack της ελληνικής ταινίας δράσης «Short Fuse», με τίτλο «Κάτι Πήγε Στραβά» για την εκτέλεση του οποίου συνεργάστηκαν η Demy, o DiGi και οι RadioAct.