Επιστρέφει η Φρουτοπία! Πώς σχεδιάζεται η μεγάλη επιστροφή [video]

Η θρυλική σειρά της δεκαετίας του ’80 Φρουτοπία επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Η Φρουτοπία είναι η μεγαλύτερη Ελληνική σειρά κόμικ που δημιούργησαν το 1983 ο συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Ευγένιος Τριβιζάς και ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης.

Το κόμικ Φρουτοπία μεταφέρθηκε στην τηλεόραση το 1985, από την οικογένεια Σοφιανού, οπτικοποιημένο με μαριονέτες κουκλοθεάτρου και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στις 8 Νοεμβρίου 1985, από το κανάλι της ΕΡΤ. Παρά το γεγονός οτί το τέλος της Φρουτοπίας δεν προβλήθηκε ποτέ λόγω περικοπών στην ζώνη προγράμματος κατα την οποία προβαλλόταν η σειρά, προβλήθηκαν 3 κύκλοι με συνολικά 47 επεισόδια, τα οποία επαναπροβλήθηκαν αρκετές φορές τα χρόνια που ακολούθησαν.

Πολλοί γνωστοί Έλληνες ηθοποιοί της εποχής δάνεισαν τις φωνές τους στους ήρωες της τηλεοπτικής μεταφοράς της Φρουτοπίας, όπως ο Δημήτρης Πιατάς, ο Δάνης Κατρανίδης, η Ντίνα Κώνστα, η Ματίνα Καρρά, και ο Τάσος Κωστής. Στην αφήγηση ήταν ο γνωστός αφηγητής Κώστας Σκόκος.

Την μουσική υπόκρουση της σειράς ερμήνευσε ο Φαίδων Σοφιανός και η Ήβη Σοφιανού, σε μουσική του Φαίδωνα Σοφιανού και στίχους της Ήβης Σοφιανού.

Αν και η σειρά Φρουτοπία γυρίστηκε με χαμηλό προϋπολογισμό, είχε πολύ πλούσια σκηνικά που απαιτούσαν ιδιαίτερη λεπτοδουλειά και εκτείνονταν για 800-900 τετραγωνικά. Σαν αποτέλεσμα τα γυρίσματα διάρκεσαν 3 χρόνια – πολύ περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι είχε αρχικά υπολογιστεί.

Σε ζωντανή σύνδεση της εκπομπής Σπίτι μου Σπιτάκι μου με το Στούντιο Mabrida, ο Φαίδωνας Σοφιανός αποκάλυψε ότι σχεδιάζεται η τηλεοπτική επιστροφή της Φρουτοπίας με νέα επεισόδια, αλλά και το κινηματογραφικό της ντεμπούτο.

«Ένα από τα θέματα που ετοιμάζουμε αυτή την εποχή είναι το ενδεχόμενο ο Πίκος, ή ο μικρός του ανιψιος, να επιστρέψει στη Φρουτοπία του 2017, που υπάρχει ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο. Είναι ένα φιλόδοξο πρότζεκτ γιατί θα πήγαινε και για κινηματογράφο και για τηλεόραση», ανέφερε ο Φαίδωνας Σοφιανός.