Ποια τα 5 τρόφιμα που αυξάνουν τη γονιμότητα

Αν θέλετε να γίνετε σύντομα γονείς ή να προσθέσετε ένα νέο μέλος στην οικογένειά σας, αυτά είναι τα τρόφιμα που πρέπει να αρχίσετε να βάζετε πιο συχνά στο πιάτο σας!

Σπανάκι

Από τις τροφές που είναι εξαιρετικά πλούσιες σε φυλλικό οξύ (προσφέρει 108 mg σε ποσότητα ίση με μόλις μισό φλιτζάνι). Οι ανάγκες μιας γυναίκας σε φυλλικό οξύ αυξάνονται σε 400 mg την ημέρα μέχρι και 600 mg την ημέρα για τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη σύλληψη. Ακόμα κι αν παίρνετε φυλλικό οξύ με τη μορφή συμπληρώματος διατροφής, είναι και πάλι σημαντικό να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας σ’ αυτή την πολύτιμη βιταμίνη.

Ψωμί ολικής άλεσης

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, όπως αυτοί που υπάρχουν στα δημητριακά ολικής άλεσης, συμβάλλουν στο να διατηρούντατ σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου και της ινσουλίνης στο αίμα κι αυτό με τη σειρά του επηρεάζει άλλες ορμόνες που σχεετίζονται με τη γονιμότητα, όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη. Το ψωμί είναι επίσης καλή πηγής ιωδίνης και φυλλικού οξέος, θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα το διάστημα πριν τη σύλληψη.

Γαλακτοκομικά

Παρέχουν στον οργανισμό σημαντικές βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Β12. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν τη συνιστώμενη ημερήσια δόση γαλακτοκομικών (πέντε την ημέρα) έχουν περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν, σε σχέση με όσες δεν καταναλώνουν.

Ελαιόλαδο

Μια διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, όπως αυτά του ελαιολάδου, αυξάνει τη γονιμότητα περιορίζοντας τις φλεγμονές στον οργανισμό. Επιπλέον, το λάδι είναι καλή πηγή βιταμίνης Ε που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση η οποία κινητοποιεί τη λειουργία των ωοθηκών.

Όσπρια

Έρευνα διαπίστωσε ότι αντικαθιστώντας 25 γραμμάτια ζωικής πρωτεΐνης με ίση ποσότητα φυτικής, η γονιμότητα μπορεί να αυξηθεί έως και 50%. Βάλτε στόχο να μην τρώτε καθόλου κρέας τουλάχιστον δύο μέρες την εβδομάδα και εμπλουτίστε τις σαλάτες, τις σούπες και τα φαγητά σας με όσπρια όπου αυτό είνια δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα

Τι Πιστευεις;

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.