Ποιος πασίγνωστος ηθοποιός: «Έχω βγάλει μέχρι την Γ’ γυμνασίου» [φωτο]

Είναι ένας από τους γνωστούς και ταλαντούχους ηθοποιούς, ωστόσο, στο σχολείο δεν τα κατάφερνε καθόλου καλά, όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

«Δούλεψα 17 χρόνια στο Κρατικό, έκανα περιοδείες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα και συνολικά είμαι 45 χρόνια στο θέατρο.

Δεν έχω πολλά να πω γιατί πιστεύω στη μετριοφροσύνη. Οι γνώσεις μου δεν είναι αυτές που θα καθοδηγήσουν τον κόσμο. Κάποτε με διόρισαν δάσκαλο στην Κρατική σχολή χωρίς να με ρωτήσουν.

Και έτρεξα να τους πω ότι τελείωσα τη Γ’ Γυμνασίου. Πώς θα διδάξω σε ανθρώπους με πανεπιστημιακά πτυχία;», αποκάλυψε ο Τάσος Παλαντζίδης.

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο Τάσος Παλαντζίδης, το ότι δεν προχώρησε περισσότερο στο σχολείο ήταν ο λόγος για τον οποίο «έμπλεξε» με το θέατρο:

«Είχα μείνει στην ίδια τάξη και δεν μπορούσαν να με πάρουν σε τεχνική σχολή γιατί χρωστούσα μαθήματα. Με πήραν στη δραματική χωρίς να χρειαστεί το απολυτήριο Γυμνασίου. Και έτσι ξεκίνησα. Μάλιστα, τα μαθήματα ήταν τις βραδινές ώρες, οπότε είχα πρωινές δουλειές. Ήταν μια απόφαση βασισμένη σε βιοποριστικούς λόγους.

Έτσι, όταν ήμουν στην ηλικία εκείνη που αποφασίζεις τι δουλειά θα κάνεις στη ζωή σου, εξαιτίας των συνθηκών, από ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων βρέθηκα να σπουδάζω ηθοποιός. Δεν ήταν ποτέ μια επιλογή που βασιζόταν σε όνειρα και φιλοδοξίες. Ήταν μια απόφαση που πήρα ως λύση στην αναζήτηση επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ξέρετε και κάτι άλλο; Σε αυτά τα χρόνια έκανα και άλλες δουλειές. Σε όλες αποτύγχανα. Τελικά, η μόνη δουλειά που πέτυχα ήταν του ηθοποιού», είπε ο Τάσος Παλαντζίδης.