Γιατί όχι βαριά ρούχα στα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο

Ο οργανισμός REACTION, μέσω της Μονάδας Οδικής Ασφάλειάς του, προειδοποιεί και ενημερώνει τους οδηγούς, ιδιαίτερα τους γονείς, για τις παγίδες που κρύβουν τα χοντρά και βαριά ρούχα στα παιδιά μέσα στο αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο οργανισμός, αυτό καθιστά την ασφάλεια των παιδιών σχεδόν ανύπαρκτη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION, Μάριο Σταύρου, ένα παιδάκι με χοντρά και βαριά ρούχα, όπως ένα μπουφάν, δεν είναι ασφαλισμένο στο παιδικό κάθισμα ακόμα και εάν είναι φαινομενικά δεμένο σωστά και σφιχτά, προσθέτοντας ότι στο αυτοκίνητο πρέπει να αφαιρούμε το σακάκι και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει την ασφάλεια του παιδιού.

Σημειώνεται ότι σε σχετικές έρευνες/δοκιμές στις ΗΠΑ, ακόμα και σε σύγκρουση με 30km/h ένα παιδάκι με μπουφάν που ήταν φαινομενικά σφιχτά δεμένο στο παιδικό κάθισμα εκσφενδονίστηκε από την θέση του. Παράλληλα, οι ειδικοί τονίζουν ότι οι γονείς πρέπει να είναι σίγουροι ότι όταν ασφαλίσουν οι ζώνες στο παιδικό κάθισμα, δεν πρέπει να χωράνε περισσότερα από ένα δάκτυλο ανάμεσα στην ζώνη και την κλείδα ώμου του παιδιού.

Εάν και εφόσον το περιβάλλον στο αυτοκίνητο δεν είναι τόσο ζεστό και θέλουμε να κρατήσουμε το παιδί ζεστό μπορούμε να βάλουμε πάνω του, αφού ασφαλίσουν οι ζώνες σωστά στο παιδικό κάθισμα, είτε μια κουβέρτα είτε ακόμα και το σακάκι που αφαιρέσαμε πριν, καταλήγει ο Πρόεδρος του REACTION.