Ψάχνεις babysitter; Αυτές είναι οι απαραίτητες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις

Ο καιρός πέρασε γρήγορα και ούτε καταλάβατε πότε ήρθε η στιγμή που πρέπει να αφήσετε το μωρό σας και να επιστρέψετε στη δουλειά. Για να ξεκινήσετε όμως την επαγγελματική σας δραστηριότητα, θα πρέπει πρώτα να βρείτε και το κατάλληλο πρόσωπο που θα αναλάβει τη φροντίδα και φύλαξη του μωρού σας.

Χρειάζεστε έναν αξιόπιστο επαγγελματία που θα δεθεί συναισθηματικά με το μωρό σας και θα βρίσκεται δίπλα του για να το φροντίζει όσες ώρες θα είστε μακρύα του. Για να καταλήξετε όμως στη σωστή επιλογή, θα πρέπει να προηγηθεί η σωστή διαδικασία επιλογής υποψηφίων (με ή χωρίς τη συμμετοχή εξειδικεύμενων φορέων) και οι συνεντεύξεις.

Αυτές είναι οι πιο ουσιαστικές ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε στις υποψήφιες babysitter, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν έχετε κάνει την σωστή επιλογή:

Γιατί θέλεις αυτή την δουλειά;

Πρόκειται για μια βασική ερώτηση. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα κίνητρα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άνθρωπος που κάθεται απέναντι σας.

Έχεις κάποια άλλη παρόμοια εργασιακή εμπειρία; Ποιά ήταν η προηγούμενη σου δουλειά, και γιατί την άφησες;

Μπορείτε να καταλάβετε πολλά από το εργασιακό προφίλ ενός ατόμου. Είναι σημαντικό να δείτε πρώτον εάν έχει εμπειρία και δεύτερον εάν είναι σταθερός και συνεπής.

Ποιές πιστέυεις είναι οι ανάγκες ενός μωρού στην ηλικία του δικού μου;

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση θα σας δείξει εάν πρόκειται για μια κοπέλα που έχει όντως εμπειρία. Επίσης θα καταλάβετε εάν γνωρίζει, με λεπτομέρεια, τί χρειάζεται το μωρό σας.

Πώς βλέπεις το ρόλο σου στη ζωή του παιδιού μου;

Μπορεί να σας φαίνεται υπερβολική ερώτηση αλλά είναι μία από τις πιο ουσιώδεις, καθώς πρέπει να γνωρίζετε ότι ο άνθρωπος που θα επιλέξετε κατανοεί ποιές είναι οι ευθύνες αυτής της δέσμευσης και θα παραμείνει πιστός στη νέα του σχέση. Γιατί εάν προσλάβετε έναν άνθρωπο που έχει χημεία με το μωρό σας και δεθεί μαζί του αλλά αποχωρήσει ξαφνικά, το μωρό σας θα αναστατωθεί και θα δυσκολευτεί να το ξεπεράσει. Και παράλληλα εσείς, θα αναγκαστείτε να ανατρέψετε το πρόγραμμα σας και να μπείτε εκ νέου στη διαδικασία ανεύρεσης babysitter.

Πώς θα διαχειριστείς,τη στιγμή που θα πρέπει να είσαι αυστηρή;

Το μωρό σας, όπως είναι αναμενόμενο, κάποιο στιγμή θα χρειαστεί πειθαρχία. Πρέπει να είστε σίγουρη ότι συμφωνείτε με τον τρόπο που θα αντιδράσει η babysitter σας και ότι η τακτική που θα ακολούθησει συνάδει με όσα εσείς πιστεύετε.

Πόσο εύκολη είναι για σένα η πρόσβαση στο σπίτι; Για παράδειγμα, πώς θα έρχεσαι εάν είναι άσχημος ο καιρός ή έχουν απεργία τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

Αυτές είναι οι καθημερινές αλλά σημαντικές προκλήσεις που συναντάμε και δυστυχώς μπορεί να τύχουν αρκετές φορές μέσα σε ένα μήνα. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε από την αρχή της συνεργασίας, εάν ο άνθρωπος που θα επιλέξετε γνωρίζει να οδηγεί ή έχει δικό του αμάξι και συνεπώς θα μπορέσει να καλύψει πιθανή έκτακτη ανάγκη.

Γενικότερα, εάν η συζήτησή σας ρέει και είστε ευχαριστημένοι με τις απαντήσεις που ακούτε αλλά και από τον άνθρωπο που έχετε απέναντι σας( διάθεση, καθαριότητα, υγιεινή, φυσική κατάσταση), τότε βρίσκεστε σε καλό δρόμο. Πέρα από αυτά, λίγο πριν αποχωρήσει, γνωρίστε της το μωρό σας και παρατηρήστε την αυθόρμητη αντίδρασή της αλλά και την αντίδραση του μωρού σας! Άλλωστε, εκείνο είναι ο βασικότερος κριτής.
Καλή σας Επιτυχία!

1 Response
  • ΝοπηΤσα
    27 Φεβρουαρίου, 2017

    Απαραιτητη ερωτηση ειναι αν γνωριζει τις πρωτες βοηθειες ειδικα σε περιπτωση πνιγμονης.