Ηλεκτρίζονται τα μαλλιά σου; 4+1 τρόποι για να τα δαμάσεις τώρα. Διάβασε το

Έχεις ξοδέψει αρκετή ώρα για να ισιώσεις τα μαλλιά σου και θα έλεγε κανείς ότι είναι σχεδόν τέλεια, μέχρι τη στιγμή που φοράς το μάλλινο πουλόβερ.

Πηγαίνοντας ενάντια στο νόμο της βαρύτητας, τα μαλλιά σου αρχίζουν να ίπτανται ανεξέλεγκτα και να παίρνουν ένα περίεργο σχήμα πάνω στο κεφάλι σου! Κι όμως, οι τρόποι για να προλάβεις ή ακόμη και να δαμάσεις τη «χαίτη του λιονταριού» είναι πολύ πιο εύκολοι και πρακτικοί.

-Απόφυγε τις πλαστικές βούρτσες και γενικά κάνε τη σωστή επιλογή

Σκέψου τι συμβαίνει όταν έρχεται σε επαφή ένα πλαστικό μπαλόνι με τα μαλλιά σου… Αντί της πλαστικής βούρτσας, λοιπόν, προτίμησε μία μεταλλική ή κεραμική που θα αποτρέψει τον ηλεκτρισμό και θα δώσει καλύτερο φινίρισμα στα μαλλιά σου.

Εξάλλου, μην ξεχνάς πως μίας κακής ποιότητας βούρτσα μπορεί να φθείρει ή να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σου.

-Άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά

Η θερμότητα απομακρύνει την υγρασία από τα μαλλιά και προκαλεί στατικό ηλεκτρισμό. Έτσι, φρόντισε να λούζεσαι αποβραδίς και να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά. Εξάλλου, ένα διάλειμμα από το σεσουάρ δεν κάνει κακό!

-Φρόντισε να τα ενυδατώνεις σωστά

Στην πραγματικότητα, ο ηλεκτρισμός δημιουργείται επειδή τα μαλλιά σου είναι αφυδατωμένα ή ξηρά. Γι αυτό φρόντισε να τα ενυδατώνεις αρκετά χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα. Μην παραλείπεις το conditioner, τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα ή τις leave-in θεραπείες. Όσο πιο ενυδατωμένα είναι τα μαλλιά σου, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να ηλεκτριστούν!

-Πες «ναι» στο serum ή στο λάδι μαλλιών

Χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ λαδάκι ή serum για τα μαλλιά εστιάζοντας κυρίως στις άκρες των μαλλιών σου. Εκτός από τον ηλεκτρισμό αυτά τα προϊόντα θα σε σώσουν και από το φριζάρισμα! (Απόφυγε να τα εφαρμόζεις στη ρίζα των μαλλιών σου).

-Μην υποτιμάς τη λύση της τελευταίας στιγμής…

Ψέκασε λίγη από τη λακ όχι στα μαλλιά, αλλά στα χέρια σου, για να είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση και πέρασέ τα στην κορυφή του κεφαλιού σου, πιέζοντας ελαφριά από πάνω. Εναλλακτικά, ψέκασε με το ξηρό σαμπουάν.