Δείτε την πανέμορφη εγγονή της Ελένης Προκοπίου: Στα βήματα της γιαγιάς [φωτο]

Στα βήματα της γιαγιάς της η εγγονή της σeξοβόμβας Ελένης Προκοπίου.

Η εγγονή της παλιάς, αγαπημένης χορεύτριας και ηθοποιού Ελένης Προκοπίου έκανε το ντεμπούτο της στην τέχνη υπό την καθοδήγηση του χορευτή και χορογράφου Δημήτρη Ιβάνωφ, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος παρτενέρ της γιαγιάς της!

Η Ελένη Προκοπίου αγκαλιά με την εγγονή της Ελένη Πύρρου, που κρατά από το χέρι τη μητέρα της Ειρήνη, δίπλα στον χορευτή, χορογράφο και πρώτο παρτενέρ της διάσημης ηθοποιού Δημήτρη Ιβάνωφ.

Η 18χρονη Ελένη Πύρρου, όπως ονομάζεται η εγγονή της Προκοπίου, σπουδάζει στο πρώτο έτος της Δραματικής Σχολής της Μαίρης Βογιατζή Τράγκα και το περασμένο Σαββατοκύριακο πήρε μέρος στις δύο επιθεωρησιακές παραστάσεις των σπουδαστών της σχολής με τον γενικό τίτλο «Λες και ήταν χθες», οι οποίες ήταν αφιερωμένες στις θρυλικές θεατρίνες της επιθεώρησης Αννα και Μαρία Καλουτά.

Η «ψυχή» της εκδήλωσης

Ανάμεσα στους άλλους εκλεκτούς καθηγητές της δραματικής σχολής συγκαταλέγεται και ο Δημήτρης Ιβάνωφ, ο οποίος ήταν και η «ψυχή» της εκδήλωσης, αφού φρόντισε για την έρευνα των επιθεωρησιακών κομματιών που παρουσίασαν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες, για τα κοστούμια που φόρεσαν και, φυσικά, ο ίδιος ανέλαβε τη χορογραφία τους.

«Είμαι πολύ συγκινημένος που η εγγονή της αγαπημένης μου Ελένης Προκοπίου (σ.σ.: η οποία το 1957 έκανε το ντεμπούτο της στο σανίδι, χορεύοντας μαζί του στην επιθεώρηση “Εξω οι Αγγλοι”, που παίχτηκε στο θέατρο Ολύμπια) ξεκίνησε κι αυτή κοντά μου.

Είναι ένα ψηλό, πανέμορφο και ταλαντούχο κορίτσι, που πραγματικά της πάει πολύ η επιθεώρηση, κάτι που τόνισε και ο Γιάννης Μόρτζος μόλις την είδε στις πρόβες που κάναμε» λέει στην «Espresso» o γνωστός χορευτής, χορογράφος και καθηγητής μπαλέτου, και προσθέτει ότι «όλα τα παιδιά που σπουδάζουν στη σχολή και συμμετείχαν στην παράσταση είναι αξιόλογα και τους βάζω άριστα, δέκα!».


Η 18χρονη Ελένη (στη μέση) στη μία από τις δύο παραστάσεις

Μάλιστα, όλα τα παιδιά φορούσαν αυθεντικά κοστούμια και αξεσουάρ, τα οποία έχουν φορέσει στο παρελθόν διάσημοι και διάσημες αρτίστες του είδους, όπως η Ζωζώ Νταλμάς, η Σπεράντζα Βρανά, η Ρένα Βλαχοπούλου, οι αδελφές Καλουτά, ο Βασίλης Αυλωνίτης κ.ά.

Τη μουσική επιμέλεια και τη διδασκαλία των τραγουδιών της παράστασης είχε η Φρίντα Τρύπη, ενώ, εκτός από την εγγονή της Προκοπίου, τα νούμερα της επιθεώρησης «ζωντάνεψαν» οι Μαρίνα Κυριλλοπούλου, Κωνσταντίνος Παππάς, Αναστασία Ασωνίτη, Μαριάννα Κατσιβαρδά, Βασιλική Φουντούκου, Εμμανουήλ Κεπέρης, Αναστασία Δέλτα, Τόνια Βάρελη, Στέλιος Κουλετάκης, Νίκος Αθανασίου, Πάνος Βουτσινάς, Μαρήλια Φραντζεσκάκη, Γιώτα Βερούχη και Μαρία Θανάση.

Η ντίβα που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα με τη σικάτη παρουσία της

Η Ελένη Προκοπίου, η οποία εδώ και πολλά χρόνια έχει αποτραβηχτεί από τα καλλιτεχνικά πράγματα και κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις, δεν θα μπορούσε να λείπει από το ντεμπούτο της συνονόματης εγγονής της.

Το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, η ντίβα με τα χαρακτηριστά σκιστά μάτια, που άφησε το δικό της στίγμα ως ηθοποιός και χορεύτρια στη χρυσή εποχή του ελληνικού σινεμά και πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες παρακολούθησε την πρώτη παράσταση της επιθεώρησης «Λες και ήταν χθες» στο θεατράκι Εναστρον της Δραματικής Σχολής Τράγκα, συνοδευόμενη από την κόρη της Ειρήνη, που της μοιάζει πολύ, μητέρα της εγγονής της Ελένης.

Η κυρία Προκοπίου τράβηξε όλα τα βλέμματα με την εντυπωσιακή παρουσία της, αφού ο χρόνος φαίνεται πως είναι καλός φίλος της. Με κοντό μαλλί, ντύσιμο στον κλασικό συνδυασμό του άσπρου – μαύρου και με μια στιλάτη κάπα, έκανε τους περισσότερους από τους παρευρισκομένους στον χώρο να μείνουν με το στόμα ανοιχτό, θαυμάζοντας την ωραία και σικάτη εμφάνισή της.

Η ηθοποιός ευχαριστήθηκε πολύ από το σόλο νούμερο της εγγονής της (υποδύθηκε την «Αρτίστα», ένα επιθεωρησιακό κομμάτι της Ρένας Βλαχοπούλου στο έργο «Δυναστεία», και φορούσε κοστούμι της Σπεράντζας Βρανά) και δήλωσε ότι «θα ήθελα να τη δω και επαγγελματικά στο σανίδι, αλλά πρώτα να αποκτήσει όσο περισσότερα εφόδια μπορεί».

Οπως μάθαμε, η Ελένη Πύρρου σπουδάζει και στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.