Στέλιος Καλλίτσης: Ποιο το αμαρτωλό παρελθόν του παίκτη που “προσέβαλε” ο Καρβέλας περί γκέι

Έγινε θέμα όταν την περασμένη εβδομάδα ο Καρβέλας ως κριτής του Star Academy στρίμωξε άκομψα έναν παίκτη, λέγοντάς του «Αν εγώ ήμουν η γκόμενά σου και άκουγα το τραγούδι που είπες – κάτσε γκόμενα ή γκόμενος;». Εκείνος μετά από την αρχική αμηχανία απάντησε “γκόμενα”.

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα της lifo.gr και του Άρη Δημοκίδη:

Δεν ξέρω αν ο Καρβέλας έκανε την ερώτηση τυχαία (δεν ρώτησε άλλους για την σεξουαλικότητά τους πάντως), αν όμως κάποιος παίκτης ήταν ανοιχτά γκέι και δεν ντρεπόταν γι’ αυτό, θα ήταν άσχημο ο Καρβέλας να του λέει “αν ήμουν η γκόμενά σου” και “η κοπέλα σου θα απογοητευόταν”.

Σε κάθε περίπτωση όμως είναι εξαιρετικά αδιάκριτο να στριμώχνεις έτσι κάποιον για την προσωπική του ζωή, κάι μάλιστα στην τηλεόραση, μπροστά σε χιλιάδες τηλεθεατές, μπροστά στους φίλους και συγγενείς του παίκτη. Ο παίκτης ταράχτηκε, και είναι κατανοητό.

Ο Στέλιος Καλλίτσης πέρασε την υπόλοιπη εβδομάδα διαμαρτυρόμενος για την ερώτηση. Όμως το ενδιαφέρον είναι πως τάχα δεν την βρήκε “προσβλητική” για τον ίδιο και δεν την πήρε προσωπικά, αλλά ενοχλήθηκε εκ μέρους των νέων παιδιών που έβλεπαν το πρόγραμμα.

Υπάρχει μια σχετική παροιμία για τη μύγα, πάντως ο παίκτης ανέφερε πολλές φορές ότι αυτό που έγινε ήταν κακό για “τα παιδιά 15 χρονών”, που προφανώς απ’ όλα όσα συνέβαιναν στην ελληνική τηλεόραση θα στιγματίζονταν ανεξίτηλα επειδή θα μάθαιναν ξαφνικά ότι μπορεί κάποιος να έχει φίλο αντί για φίλη.

Eπίσης ας μην αναλύσω πόσο κακό μπορούν να κάνουν στην εύθραυστη ψυχολογία εφήβων γκέι αγοριών και κοριτσιών τέτοιες δηλώσεις, γεμίζοντάς τους με έξτρα ντροπή και ενοχές.

Η ηθικολογία του παίκτη χτύπησε κόκκινο στο πρόσφατο λάιβ, όταν μιλώντας απευθείας στον Καρβέλα του είπε πως κάποιες ερωτήσεις δεν μπορούν να γίνονται στην τηλεόραση, όχι επειδή είναι χαζές ή αδιάκριτες αλλά “επειδή μας βλέπουν και μικρά παιδιά, 15 χρονών”.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κόλλησε με τα παιδιά 15 χρονών κι όχι 5 ή 10, αλλά ο Καρβέλας αλλάζοντας τακτική τον ρώτησε γιατί θεωρεί προσβλητικό ακόμα και το να συζητιέται η ομοφυλοφιλία εν έτει 2017.

Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα με κάποιον που χρησιμοποιεί το -σαχλό παρόλα αυτά- επιχείρημα “ω Θεέ μου, σκεφτείτε τα καημένα τα παιδιά”, αν πραγματικά ήταν ένας συντηρητικός ηθικολόγος που δεν έχει καμία σχέση με την ομοφυλοφιλία.

Όμως ο εν λόγω παίκτης χρησιμοποίησε ομοφοβικά κλισέ τη στιγμή που, ασχέτως αν είναι γκέι ή όχι -δεν το ξέρουμε και δε μας νοιάζει-, το ίντερνετ είναι γεμάτο φωτογραφίες του απ’ τη δουλειά του σε γκέι κλαμπ, πάνω στα άρματα του Gay Pride να κουνάει την γκέι σημαία του ουράνιου τόξου, ημίγυμνες ομοερωτικές με εσώρουχα κλπ.

Κατέληξε ο παίκτης να κουνάει το δάχτυλο σ’ όσους θεωρούν ότι το 2017 δεν είναι κακό το να μιλάς για τους γκέι, κι ο Καρβέλας κατέληξε να υπερασπίζεται την γκέι κοινότητα.

«Όταν κάποιος εκτίθεται δημόσια και λέει κομπλεξικά πράγματα, και εμείς έχουμε δικαίωμα να λέμε αυτά που πρέπει» έγραψε η Πάολα Ρεβενιώτη στο facebook της, λέγοντας πράγματα που ο παίκτης δεν ήθελε να πει στην τηλεόραση. «Δεν μπορείς να ενοχοποιείς νέα παιδιά με τα κόμπλεξ και τις φοβίες σου. Δηλαδή το μάθημα στα νέα παιδιά είναι ότι πρέπει να κανεις τον ‘μάγκα άντρα’ για να κάνεις καριέρα;»

Διαβάστε ποιος ο απίστευτος καβγάς Καρβέλα-Φουρθιώτη-Κωστόπουλου στο Star Academy.