Συνεργασία μεγατόνων για κανάλια κολοσσούς: Ποια είναι – Τι ετοιμάζουν

Ποια η συνεργασία βόμβα που ετοιμάζουν Star και ΣΚΑΪ;

Μια συνεργασία που, εφόσον προχωρήσει, ασφαλώς δηµιουργεί νέα δεδοµένα στο τηλεοπτικό τοπίο βρίσκεται στα σκαριά.

Η συνεργασία αφορά δύο από τα µεγάλα ιδιωτικά κανάλια, το Star και τον ΣΚΑΪ.

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανώτατα στελέχη των δύο τηλεοπτικών σταθµών βρίσκονται σε συζητήσεις προκειµένου να φιλοξενηθεί, έναντι ενοικίου, στις εγκαταστάσεις του Star στην Κάτω Κηφισιά ένα κοµµάτι των τεχνικών υπηρεσιών του ΣΚΑΪ.

Ο σταθµός του Φαλήρου, που αναπτύχθηκε σηµαντικά τον τελευταίο χρόνο, χρειάζεται επιπλέον εγκαταστάσεις, προκειµένου να συνεχίσει την επέκτασή του, ενώ το Star διαθέτει µεγάλους χώρους, που θα µπορούσαν να αξιοποιηθούν.

Ασφαλώς, οι συζητήσεις που έχουν ξεκινήσει και αφορούν στην παρούσα φάση τη χρήση του τρίτου ορόφου του κτιρίου του Star στην Κάτω Κηφισιά από τον ΣΚΑΪ δεν είναι δυνατόν, εφόσον ευοδωθούν, να περιοριστούν εκεί.

Άλλωστε, πριν από λίγα χρόνια είχε συζητηθεί έντονα η συνεργασία του Star µε το τότε ισχυρό Mega σε επίπεδο υποδοµών, κάτι το οποίο θα βοηθούσε τα δύο κανάλια να κάνουν οικονοµίες κλίµακας.

Το σχέδιο που συζητήθηκε τότε τελικά δεν προχώρησε, επειδή έβαλε σοβαρά εµπόδια ο Φώτης Μπόµπολας, που για δικούς του λόγους δεν ήθελε αυτή τη συνεργασία.

Κάτι ανάλογο όµως θα µπορούσε υπό προϋποθέσεις να συµβεί τώρα µε τον ΣΚΑΪ και το Star. Προς το παρόν, πάντως, οι συζητήσεις των δύο πλευρών, που γίνονται σε πολύ καλό κλίµα από κορυφαία στελέχη, δεν έχουν φτάσει σε κάποια συµφωνία.

Αν αυτό συµβεί, τότε ενδεχοµένως να πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από τη διάθεση χώρων µε ενοίκιο, πράγµα που θα σηµατοδοτήσει αλλαγές στο συνολικό τηλεοπτικό τοπίο.