Αποκάλυψη για Ζωή Λάσκαρη: Ποιο το πραγματικό όνομα, γιατί το άλλαξε. Απίστευτο παρελθόν

Ανείπωτη θλίψη σκόρπισε σε ολόκληρη την Ελλάδα ο θάνατος της Ζωής Λάσκαρη, η οποία βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη, το μεσημέρι της Παρασκευής, σε ηλικία 73 ετών!

Το περιοδικό Down Town μετά το θάνατο της ηθοποιού, έκανε ένα αφιέρωμα για τη ζωή της, μέσα στο οποίο γίνεται αναφορά και στην αλλαγή του ονόματός της!

Το πραγματικό της επίθετο ήταν Κουρούκλη, αλλά επειδή με την ξαδέρφη της, τη διάσημη τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη, είχαν το ίδιο όνομα κι επίθετο, διέταξε ο Φίνος να της αλλάξουν το επίθετο.

Δεν ήθελε να πάθει το ίδιο που είχε πάθει εκείνη την περίοδο με το όνομα “Γιάννης Βογιατζής”, που ο κόσμος μπέρδευε τον ηθοποιό με τον τραγουδιστή.

Ο έμπιστος συνεργάτης της επί 10 χρόνια Γιώργος Σιδέρης, που είχε αναλάβει να γράψει τη βιογραφία της, εξηγεί στο Down Town:

«Υπάρχει μια διχογνωμία για το πώς βαφτίστηκε “Λάσκαρη”. Η Ζωή υποστήριζε ότι της έδωσε ο Φίνος. Άλλοι λένε ο Δαλιανίδης.

Το σίγουρο είναι ότι προέρχεται από τον δρόμο Λασκάρεως, που είναι κάθετη στη Χαριλάου Τρικούπη. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Ζωή δεν γνώριζε για την αλλαγή.

Το έμαθε όταν είδε την αφίσα της πρώτης της ταινίας. Δεν αντέδρασε. Ήταν “ότι πει ο Φίνος”. Ακόμη και στις τελευταίες της συνεντεύξεις έλεγε πως αν δεν υπήρχε ο Φίνος, κανένας της γενιάς της δεν θα ήταν τίποτα!»