Απόφαση βόμβα για Αγγλούπα – Γωγώ Φαρμάκη: Πόσα χρόνια φυλακή, τι σημαίνει αναστολή

Πόσα χρόνια φυλάκισης έφαγε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας;

Οι καταθέσεις σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά που συνέβησαν εκείνο το βράδυ άλλαξαν κατά τη διάρκεια των ετών που ακολούθησαν. Το πρώτο διάστημα η Γωγώ Φαρμάκη, που σήμερα ζει στην Αμερική ισχυριζόταν ότι την πυροβόλησε με πρόθεση. Σήμερα θύτης και θύμα φέρονται να διατηρούν φιλική σχέση.

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και έξι μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον πυροβολισμό σε βάρος της Γωγώς Φαρμάκη– αδελφή της Όλγας Φαρμάκη- τον Νοέμβριο του 2011 στο σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπαίνει φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στον επιχειρηματία αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά όχι αυτό του πρότερου εντίμου βίου.

Επτά χρόνια που πέρασαν από το συμβάν φαίνεται πως άμβλυναν την οργή και τις αντιθέσεις μεταξύ θύτη και θύματος και λίγη ώρα πριν την έναρξη της δίκης ο Αλέξανδρος Αγγλούπας και η Γωγώ Φαρμάκη συνομιλούσαν φιλικά στους διαδρόμους των δικαστηρίων.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε, στο προηγούμενο δικαστικό ραντεβού των δυο τους, η νεαρή επιχειρηματίας είχε ξεκαθαρίσει μέσω του δικηγόρου της, ότι δεν θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.Η επίθεση σε βάρος της Γωγούς Φαρμάκη σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2011 με μια σφαίρα να την βρίσκει στην κοιλιά .

Δράστης, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τις έρευνες ήταν ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, τότε σύντροφος της αδελφής της Γωγούς Φαρμάκη, Όλγας.