#MasterChefGR Αποκλειστικό: Γιατί κρατάνε ακόμη Ηλέκτρα-Γωγώ. Καταρρέει, δικαίωση Σκαρμούτσου

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα άρχισαν, όταν πριν καν ξεκινήσει το φετινό Master Chef, η συνέντευξη του Δημήτρη Σκαρμούτσου έπεσε σαν βόμβα σχετικά με το ριάλιτι.

Ο Δημήτρη Σκαρμούτσος φοβερά ενοχλημένος δήλωνε ότι: “Έφυγα από το Master Chef γιατί έπρεπε να φύγω. Νομίζω ότι το project πήγαινε σε έναν τελείως διαφορετικό δρόμο από αυτό που εγώ ξέρω να κάνω. Δηλαδή, τόσα χρόνια που κάνω τηλεόραση είμαι αυτός. Είμαι ο εαυτός μου. Για αυτό νομίζω ότι με αγάπησε και ο κόσμος.

Νομίζω ότι όλη η ιστορία ήταν ότι ήθελαν να το κάνουν ριάλιτι. Νομίζω ότι ο τυφώνας Survivor που χτύπησε από το δικό σας κανάλι τα υπόλοιπα κανάλια, εξαπλώθηκε σε όλα τα κανάλια. Εγώ δεν συμφωνούσα να γίνει ριάλιτι γιατί είναι ένα concept που είναι εξαιρετικό, καθαρά μαγειρικό και είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει ριάλιτι ένα τέτοιο concept. Είναι ένας διαγωνισμός μαγειρικής.

Παρ’ όλη τη διαφωνία του Σκαρμούτσου, το Master Chef ξεκίνησε κανονικά, παίρνοντας τη θέση του Σκαρμούτσου ο Κουτσόπουλος, απογειώνοντας το ριάλιτι στην κορυφή, με αποτέλεσμα τα νούμερα να ξεπερνούν αρκετές φορές το “δυνατό” Survivor του ΣΚΑΙ.

Δεν άργησε ωστόσο, να φανεί το πραγματικό “πρόσωπο” του Master Chef, γιατί το μόνο σίγουρο είναι, ότι οι τηλεθεατές δεν είναι ηλίθιοι και καταλαβαίνουν τα πάντα που του “σερβίρουν”.

Το πρώτο φάουλ του Master Chef ήταν προφανώς η αποχώρηση του Μάριου έναντι της Γωγώς. Με τους τηλεθεατές να κατηγορούν κανάλι και ριάλιτι για στημένο παιχνίδι και βύσματα:

“Ρεεεεε τι γίνετε εδω φεύγει ο Μαρίος και μένει η Αταλάντη στην κουζίνα δεν πιανει μια αλλα ετσι ειναι γενικότερα μένουν όσοι εχουν πέραση στους κριτές !!!!!#MasterChef

“Ρε τι γίνεται για την τηλεθέαση… Πάλι μέσα η Γωγώ.. #MasterChef δικαιοσύνη πάνω από όλα!”

Το αποκορύφωμα ήρθε με το χθεσινό επεισόδιο του Master Chef και την αποχώρηση του Σελίμ, έναν από τους καλύτερους παίκτες και ομολογουμένως καλός μάγειρας και την παραμονή της Ηλέκτρας στο παιχνίδι.

Οργή, θυμός και ερωτήματα ξέσπασαν στα social media, με τους τηλεθεατές να ισχυρίζονται για το πόσο στημένο είναι το φετινό Master Chef και κατά πόσο οι παίκτες είχαν μέσον για να μπουν στο παιχνίδι. Κάτι που δεν προκαλεί εντύπωση, καθώς η Ηλέκτρα κατά την διάρκεια του αγωνίσματος για την παραμονή της στο παιχνίδι ρωτούσε συνεχώς τους παίκτες στον εξώστη για το πως να μαγειρέψει.

Κάτι που πρόσεξαν και οι κριτές με τον Κοντιζά να της λέει: “Ηλέκτρα πάμε στην κουζίνα του master chef να μας ξανακάνεις το πιάτο. Χωρίς τη βοήθεια του εξώστη, χωρίς τη βοήθεια κανενός”, “Πόσο δικό σου ήταν το πιάτο;” ρώτησε στη συνέχεια για να λάβει την απάντηση πως το πιάτο ήταν “μισό – μισό” δικό της και του εξώστη.

“Ακόμη και το λάδι που έβαλες στο τέλος, το πρόσθεσες μετά από ερώτηση” σχολίασε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με τον Πάνο Ιωαννίδη να προσθέτει: “Μας έδωσες την εντύπωση ότι είσαι μια μαγειρική μαριονέτα”.

Η εκπομπή προέβαλε εμβόλιμα πλάνα από τη διαδικασία όπου οι συμπαίκτες από τον εξώστη εξηγούσαν βήμα, βήμα στην παίκτρια τι να κάνει. Ακόμη και το πόσο αλάτι θα ρίξει στο φαγητό.

Παρά τα άσχημα και εξευτελιστικά σχόλια των κριτών προς την Ηλέκτρα, οι ίδιοι θεώρησαν ότι έπρεπε να διώξουν τον Σελίμ από το Master Chef

Σχόλια τηλεθεατών:

“Θα θελα να ξέρα ποιος την γ@@@@@ την Ηλέκτρα και είναι ακόμη εκεί #MasterChefGR

“Η Ηλέκτρα δεν ξέρει να μαγειρεύει, μπήκε 10άδα με ιδέες και οδηγίες άλλων. Με βύσμα δηλαδή. Αυτό δεν είναι #MasterChefGR αλλά δημόσιο”

“Πλήρης απογοήτευση Σικέ δοκιμασία Οι κριτές να αρχίσουν να φορέσουν φούστα. Ας την έβαζαν να ξανακάνει μόνη της το πιάτο. Ο σκύλος μου με τη βοήθεια του εξώστη θα έβγαζε καλύτερο πιάτο από την Ηλέκτρα. ΝΤΡΟΠΗ #MasterChefGR

“#MasterChefGR Η Ηλέκτρα και η Γωγώ στους 10! Να γιατί πάνε όλα στραβά σε αυτή τη χώρα….οι φελλοί, οι γλειψιματίες και οι κλέφτες πάνε μπροστά και οι δουλευταραδες παίρνουν τον ……. μπράβο για το ήθος σου Σελίμ!”

“ΛΥΠΆΜΑΙ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΎ ΠΟΥ ΦΈΤΟΣ ΈΧΑΣΑ ΤΟ ΧΡΌΝΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΜΆΣΤΕΡ ΣΕΦ. ΟΙ ΚΡΙΤΈΣ ΦΕΤΟΣ ΕΊΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ. ΚΡΑΤΆΝΕ ΤΟ ΜΠΑΖΟ. ΞΈΡΟΝΤΑΣ ΌΤΙ Η ΗΛΈΚΤΡΑ ΔΕΝ ΜΑΓΕΊΡΕΨΕ, ΜΑΓΕΊΡΕΨΕ Ο ΕΞΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΈΞΩ Ο ΣΕΛΙΜ? ΒΛΑΚΕΣ. ΞΕΦΤΊΛΑ. ΤΕΛΟΣ.”

Τελικά τι συμβαίνει με το φετινό Master Chef; Τόσο στημένο για ποιο λόγο; Τι βύσματα είναι τελικά οι παίκτες και παραμένουν οι ατάλαντοι; Και οι τηλεθεατές; Κανένας σεβασμός;

Κάπως έτσι ήρθε η πολυπόθητη δικαίωση για τον Σκαρμούτσο. Σε ευχαριστούμε Δημήτρη.