Σοκ με θανατική Γρίπη: Εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, θα πεθάνουν εκατομμύρια. Προσοχή

Η ανθρωπότητα θα ήταν ουσιαστική αδύναμη να σταματήσει την εξάπλωση ενός δολοφονικού ιού της γρίπης που θα μπορούσε να θανατωθούν 33 εκατομμυρία ανθρώποι μέσα σε 200 μέρες, προειδοποιούν ειδικοί.

Ο καθηγητής Robert Dingwall, ένας ειδικός στην γρίπη, είπε πως το να καλύπτουμε το στόμα όταν φτερνιζόμαστε και να πλένουμε τα χέρια μας είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού – αλλά ακόμα και αυτά τα μέτρα δεν θα έφταναν.

Η προειδοποίησή του ήρθε αφού ο Dr Jonathan Quick, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Υγείας, προειδοποίησε για μία θανατηφόρα μετάλλαξη της γρίπης που θα μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή και να είναι η πιο θανατηφόρα πανδημία στην ανθρώπινη ιστορία.

«Η γρίπη είναι πολύ μεταδοτική και δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να την σταματήσει στον πλανήτη.»

Το 2009 έγινε προσπάθεια να ελεγχθούν τα αεροδρόμια αλλά δεν δούλεψε γιατί οι άνθρωποι είναι μεταδοτικοί για περίπου 4 μέρες πριν εκδηλώσουν συμπτώματα.

«Θα μπορούσαν να πεθάνουν 33 εκατομμύρια σε 200 μέρες και μέσα σε δύο χρόνια οι νεκροί να φτάσουν τα 300 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.»

«Αυτό θα μπορούσε να διαταράξει την παροχή τροφής και φαρμάκων, να δημιουργήσει ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία.»

«Αν ο ιός μεταδοθεί σε ζώα και μεταλλαχτεί, όταν φτάσει στους ανθρώπους θα μπορούσε να είναι πολύ πιο θανατηφόρος και το σώμα να μην μπορεί να τον καταπολεμήσει.»

Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν ο H1N1 που εμφανίστηκε το 2009 και σκότωσε 575,400 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.