Γενναιόδωρος Βαρδινογιάννης για MEGA: Πόσα χρήματα έδωσε στους εργαζόμενους. Τραγελαφικό

Δυο μισθούς, από τους συνολικά 18 που τους οφείλονται, παίρνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Mega. Ήδη τα χρήματα άρχισαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς δημοσιογράφων και τεχνικών.

Τα χρήματα βάζει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και αντιστοιχούν σε εκείνα που ανέφερε ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (στις 8 Φεβρουαρίου) πως τού αναλογούσαν.

Η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ:

Η Ascope Trading Ltd, Eταιρεία μέτοχος που συνδέεται με την οικογένεια Βαρδινογιάννη με επιστολή της προς το Δ.Σ ενημέρωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν προτίθεται να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τους πιστωτές.

Επισημαίνουμε δε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιαστεί άλλος μέτοχος που ενδιαφέρεται να υλοποιήσει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της εταιρίας.

Ο ίδιος μέτοχος ενημέρωσε το ΔΣ της εταιρίας ότι εκτιμά ότι το σύνολο των μετόχων θα πρέπει να συνεισφέρουν στην πληρωμή των οφειλών της εταιρίας προς τους εργαζόμενους με βάση το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχουν η κατείχαν και την περίοδο που κατείχαν τις μετοχές.

Δηλαδή να καταβάλουν το ποσοστό που τους αναλογεί της καθαρής μισθοδοσίας που αντιστοιχεί στην περίοδο 1/7/2016 έως 31/12/2017, αφού αφαιρεθεί το ποσό των € 3,375,000 που εκτιμά η μελέτη της Grant Thornton ότι θα εισπράξουν οι εργαζόμενοι από την εκκαθάριση της εταιρίας και των ποσών που έχουν ήδη καταβάλει μέχρι σήμερα για καταβολή μισθοδοσίας

Η Ascope Trading Ltd μαζί με άλλες εταιρίες μετόχους της Τηλέτυπος διατίθεται να καταβάλει εξ ελευθεριότητας συνολικά το 35% του ποσού των € 9.28 εκ, ήτοι € 3,25 εκ μείον τα ποσά που έχουν καταβάλλει μέχρι σήμερα, ήτοι € 2.5 εκ. Συνεπώς θα καταβληθούν εξ ελευθεριότητας το ποσό των € 750 χιλ. για την μερική εξόφληση της μισθοδοσίας.