Μάρκος Σεφερλής: Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που έκαψε το ταλέντο του

Ποιο λάθος έκαψε το ταλέντο του Μάρκου Σεφερλή;

Ο Μάρκος Σεφερλής είναι, χρόνια τώρα, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στο χώρο της ελληνικής κωμωδίας, με τις παραστάσεις του να είναι συνήθως sold out.

Όλοι- ακόμα κι αν δεν είμαστε οι μεγαλύτεροι φαν του- θυμόμαστε ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές ατάκες του και κατά καιρούς έχουμε γελάσει με την καρδιά μας.

Τα πράγματα, ωστόσο, θα μπορούσαν να έχουν πάει πολύ καλύτερα στην καριέρα του (αναμφισβήτητα ταλαντούχου) Μάρκου Σεφερλή, ο οποίος δεν έχει φτάσει ακόμα το ταβάνι του κι ενδεχομένως θα είχε τη δυνατότητα να μεγαλώσει κι άλλο το «μύθο» του- χωρίς, πάντως, να είναι απαραιτήτως μόνο δικό του λάθος αυτό.

Για ποιο λόγο η παραπάνω εισαγωγή και με ποια αφορμή;

Την Κυριακή που μας πέρασε ο ΑΝΤ1 έδειξε για… νιοστή φορά στην prime time ζώνη του τον «Μπαχαλόγατο» που έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο Μάρκος Σεφερλής, και παρά το γεγονός πως μιλάμε για την επανάληψη της επανάληψης (και, μην ξεχνάμε, η παράσταση υπάρχει ολόκληρη και στο youtube), ήταν με τεράστια διαφορά από τον ανταγωνισμό το νούμερο 1 πρόγραμμα της συγκεκριμένης βραδιάς.

Αυτό καταδεικνύει και την εσφαλμένη αντιμετώπιση της οποίας τυγχάνει ο ίδιος ο Σεφερλής– σε συνδυασμό, πάντα, και με τις δικές του επιλογές: ένας τόσο ικανός κωμικός δε θα έπρεπε να επιλέγεται από τα κανάλια για να παρουσιάζει εκπομπές, παιχνίδια ή κάποιο πρωινό (ρόλους στους οποίους έχει «χρησιμοποιηθεί» στις τελευταίες του εμφανίσεις στη μικρή οθόνη), αλλά θα έπρεπε να του δοθεί η ευκαιρία να γράψει και να σκηνοθετήσει κάτι δικό του προκειμένου να το… απογειώσει.

Το κοινό έχει δείξει πολλάκις την προτίμησή του σε αυτού του είδους τα εγχειρήματα του Μάρκου Σεφερλή, επομένως μάλλον θα πρέπει και οι σταθμοί να το σκεφτούν.

Το ταλέντο στον συγκεκριμένο τομέα υπάρχει, οπότε είναι κρίμα να «αναλώνεται» σε τελείως λάθος επιλογές.