Τραγικές ώρες για Κατερίνα Καινούργιου

Ποιες οι τραγικές ώρες για την Κατερίνα Καινούργιου;

Τι συνέβη στην Κατερίνα Καινούργιου και ζει τραγικές στιγμές.

Στην εκπομπή «Ευτυχείτε» που παρουσιάζει η Κατερίνα Καινούργιου και με την οποία το Open ανοίγει το καθημερινό του πρόγραμμα, αποφάσισαν να ασχοληθούν με τους ωραιότερους άνδρες του πλανήτη.

Κατά τα ειωθότα, χρησιμοποίησαν μία διεθνή έρευνα, την οποία άρχισαν να σχολιάζουν κάνοντας τα γνωστά πασαλείμματα, δηλαδή χωρίς καμία προετοιμασία.

Όταν λοιπόν αντίκρισαν στις υψηλές θέσεις του καταλόγου τον Νοτιοκορεάτη Sehun της boy band EXO, αναρωτήθηκαν «ποιος είναι αυτός ο Κινέζος;» (στην ελληνική τηλεόραση όλοι οι Ασιάτες είναι Κινέζοι) και από την πρόχειρη έρευνα που έκαναν μεταξύ τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι κάποιος που «βάφει τα μαλλιά του κόκκινα»!

Το αρχικό ξάφνιασμα του πάνελ για το γεγονός ότι αυτός ο «περίεργος Κινέζος» ψηφίστηκε ως ωραίο αγόρι, στην επόμενη περίπτωση μεταβλήθηκε σε αγανάκτηση, η οποία, πάλι κατά τα τηλεοπτικά ειωθότα, εκφράστηκε βουτώντας τη γλώσσα στο έλος των ομοφοβικών σχολίων.

Με το που εμφανίστηκε η φωτογραφία του τραγουδιστή Kang Daniel, η παρουσιάστρια αναρωτήθηκε «είναι άντρας;», για να εισπράξει πονηρά χαμογελάκια ως απάντηση. «Είστε σίγουροι ότι είναι άντρας;», «Είναι γυναίκα; Είναι άντρας-άντρας;…». Εδώ μπήκαν αποσιωπητικά, τα οποία ακολούθησε η εντελώς άσχετη με τα προηγούμενα διαβεβαίωση «δεν έχω πρόβλημα με τις προτιμήσεις καθενός»!

Είχαν μπει πλέον οι βάσεις και έτσι η συζήτηση εκτραχύνθηκε εντελώς με την εμφάνιση της φωτογραφίας του επίσης κορεάτη τραγουδιστή V. Εδώ ανέλαβε υπηρεσία ο ανοιχτόμυαλος και ειδικός επί της μουσικής πανελίστας DJ Pitsi, ο όποιος πρόπερσι είχε βραβευτεί από το Mad σαν καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης. Η ετυμηγορία του ήταν κάθετη.

Βασισμένος στο στοιχείο μίας και μόνο φωτογραφίας, ενημέρωσέ τους υπόλοιπους ότι «αυτός δεν είναι άντρας. Για μένα είναι γυναίκα. Όσοι τον ψήφισαν (για άντρα) δεν βλέπουν καλά»!

Υπό κανονικές συνθήκες ο διάλογος θα είχε ξεχαστεί και η εκπομπή θα απασχολούσε μόνο όσους ενδιαφερόνταν για το σκετς των «Διλημμάτων», όπου επαναλαμβανόταν το γνωστό σενάριο, δηλαδή μία πεθερά βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τη νύφη της.

Έλα όμως που εκείνη την ημέρα τα σχολεία ήταν κλειστά, οπότε έτυχε να παρακολουθούν το πρόγραμμα και κάποιοι οι οποίοι γνώριζαν για τη διεθνή μουσική περισσότερα από τους βραβευμένους πανελίστες. Το βίντεο κυκλοφόρησε στο YouTube, αμέσως μεταφράστηκε στα αγγλικά και ακολούθησε καταιγισμός αρνητικών-επιθετικών-προσβλητικών σχολίων από τους θυμωμένους απανταχού θαυμαστές των καλλιτεχνών. Ήταν η αρχή του πολέμου.

Στο μεταφρασμένο βίντεο δόθηκαν τα στοιχεία των social media που χειρίζεται η Κατερίνα Καινούργιου και αμέσως πνίγηκαν από επιθέσεις τόσο πολυπληθείς, που όμοιές τους δεν έχουν ξαναϋπάρξει σε ελληνικούς λογαριασμούς! Όλες οι φωτογραφίες της παρουσιάστριας στο Instagram, ακόμα και οι πιο παλιές και άσχετες, συνοδεύτηκαν από αναρτήσεις σε δεκάδες γλώσσες, οι οποίες απαιτούσαν άμεση συγγνώμη.

Μπροστά στο τσουνάμι της λαϊκής οργής, η Καινούργιου υποχρεώθηκε να εκδόσει (στα αγγλικά!) την άποψή της για τον «σεβασμό στην κουλτούρα του κάθε λαού» και να αποδώσει τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή της σε «χιουμοριστικό σχολιασμό», που μάλιστα «έγινε αφορμή να γνωρίσω ένα μουσικό φαινόμενο που δεν γνώριζα». Ποιος είδε τους followers και δεν τους φοβήθηκε.

Μόνο στο Instagram αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχόλια που αγγίζουν τις 40.000, διεθνοποιώντας την παρουσιάστρια, αλλά όχι με τον καλό τρόπο. Την ειρωνεύονται, την προσβάλλουν, την απειλούν.