Bake off Greece, Βένια Φλέσσα, Λένα Σαμέρκα: Ποια η νικήτρια, 50.000€. Δασκάλα ή δικηγόρος; Βιογραφικό [video]

Βένια Φλέσσα, Λένα Σαμέρκα, ποια η μεγάλη νικήτρια του Bake Off Greece που κέρδισε 50.000€; Δασκάλα η δικηγόρος τελικά;

Γράφτηκε τελικά το φινάλε της πιο «γλυκιάς» ιστορίας ανταγωνισμού, με τον μεγάλο τελικό του Bake off Greece.

Δύο φιναλίστ, η Λένα Σαμέρκα και η Βένια Φλέσσα διεκδίκησαν το μεγάλο έπαθλο των 50.000 ευρώ και, φυσικά, τον τίτλο του καλύτερου ερασιτέχνη ζαχαροπλάστη της Ελλάδας. Η μία δασκάλα ξένων γλωσσών και η άλλη δικηγόρος, ποια η νικήτρια του Bake Off Greece;

Σε αυτή τη «μάχη», οι δύο παίκτριες είχαν στο πλευρό τους τις οικογένειές τους που μπήκαν στην «τέντα» για να τις στηρίξουν με τα λόγια και την παρουσία τους αλλά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες με τους οποίους διένυσαν αυτή τη μακρά διαδρομή.

Κατά τη διάρκεια της «μαραθώνιας» δημιουργικής δοκιμασίας, η παρουσιάστρια και οι κριτές υποδέχθηκαν τις οικογένειες των φιναλίστ αλλά και τους παλιούς διαγωνιζόμενους, συζήτησαν μαζί τους και μας θύμισαν την πορεία της Βένιας Φλέσσα και της Λένας Σαμέρκα, τις σχέσεις που ανέπτυξαν με τους συμπαίκτες τους αλλά και τις πιο ξεχωριστές στιγμές του Bake Off Greece.

Στην τελευταία δοκιμασία του διαγωνισμού, οι δύο γυναίκες κλήθηκαν να δημιουργήσουν το τραπέζι της ζωής τους: ένα μενού εμπνευσμένο από προσωπικές τους στιγμές, δικές τους αγαπημένες συνταγές αλλά και συνταγές που διδάχθηκαν και εκτέλεσαν όλο αυτό το διάστημα στον διαγωνισμό.

Μεγάλη νικήτρια του Bake off Greece αναδείχθηκε η Βένια Φλέσσα και κέρδισε το έπαθλο των 50.000 ευρώ.

Βένια Φλέσσα βιογραφικό

Η Βένια Φλέσσα είναι 39 ετών και ζει μόνιμα στην Καλαμάτα.

Σπούδασε ξένες γλώσσες στην Ιταλία και διατηρεί το δικό της κέντρο ξένων γλωσσών στην οδό Φαρών.

Το πάθος της, όμως, από παιδί ήταν η γαστρονομία. Ασχολείται με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική εδώ και 19 χρόνια και έχοντας ως πρότυπο τη γιαγιά της. Δηλώνει ορκισμένη foodie, από χόμπι μελετά βιβλία γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, ενώ ξεκίνησε μέχρι και ιαπωνικά από την αγάπη της για την ιαπωνική κουζίνα!

Λένα Σαμέρκα βιογραφικό

Είναι δικηγόρος και εργάζεται στον τομέα της ναυτιλίας. Σπούδασε Νομική στο Λονδίνο, όπου μάλιστα έμενε και εργαζόταν μέχρι το 2017. Πλέον ζει στην Αθήνα, ενώ η οικογένειά της στην Καβάλα. Στον ελεύθερό της χρόνο φτιάχνει κοσμήματα και γυμνάζεται – έχει τρέξει τον Μαραθώνιο της Αθήνας σε 4 ώρες και 12 λεπτά! Ασχολείται ενεργά με τη φιλανθρωπία, τόσο στην Αγγλία όπου βοηθά στην έρευνα για τον καρκίνο, όσο και στην Ελλάδα, όπου φτιάχνει γλυκά και τα διαθέτει σε συσσίτια.

Η τέχνη της ζαχαροπλαστικής την συνεπήρε όταν, ως παιδί, έβλεπε τη μαμά της να φτιάχνει κέικ. Έφτιαξε το πρώτο της marble cake σε ηλικία 10 ετών όταν έπιασε για πρώτη φορά μόνη της το μίξερ. Στην κουζίνα ακούει πάντα μουσική, κυρίως ισπανικά τραγούδια. Οι σπεσιαλιτέ της είναι τα Monte Bianco και Cheesecake Mango, ενώ για ραντεβού θα έφτιαχνε λάβα κέικ με παγωτό. Η ζαχαροπλαστική είναι για εκείνη ένας ανεκπλήρωτος έρωτας, αφού και μόνο η μυρωδιά της ζάχαρης εξάπτει τη φαντασία της.