Έξαλλος ο Μαρινάκης με απόφαση ΣτΕ: Τι θα κάνει με το One Channel

Έξω φρενών ο Μαρινάκης που έδωσε 74 εκατομμύρια για μια τηλεοπτική άδεια και έχει έτοιμο το κανάλι του One Channel.

Κατέπεσε, από τη διευρυμένη Ολομέλεια του ΣτΕ, ως αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά με τον οποίο παρακάμφθηκε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ) για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.

Μετά από μια σκληρή νομική μάχη που κράτησε πάνω από 5:30 ώρες η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσισε με ψήφους 14 έναντι 11 πως ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός.

Η απόφαση αιφνιδίασε διότι όλη την ημέρα το επικρατέστερο σενάριο, ήθελε την απόφαση να μιλά για αντισυνταγματικότητα του νόμου, αλλά παράλληλα να δίνει προθεσμία στην κυβέρνηση να τον «διορθώσει», με την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Αντίθετα λοιπόν από τα αναμενόμενα φαίνεται πως επικράτησε η «σκληρή γραμμή» και δεν δόθηκε προθεσμία για να διορθωθεί «εν λειτουργία» ο νόμος Παππά , κάτι που σημαίνει πως ο διαγωνισμός είναι σαν να μην έγινε ποτέ.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα υπάρχοντα κανάλια μένουν σε λειτουργία.

Αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση πως η απόφαση του ΣτΕ σημαίνει οτι Μαρινάκης και Σαββίδης μένουν χωρίς τηλεοπτική άδεια. Αυτό φέρεται να έκανε έξαλλο τον Βαγγέλη Μαρινάκη που έχει σχεδόν έτοιμο το κανάλι του που θα λέγεται One Channel.

Σύμφωνα όμως με νεότερες πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου προσανατολίζεται με τον νόμο – γέφυρα που προανήγγειλαν η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς, μετά την απόφαση του ΣτΕ, να δώσει άδειες σε όλα τα σχήματα που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό που προέβλεπε ο νόμος Παππά.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να λάβουν άδεια και οι εταιρίες που μετείχαν στον διαγωνισμό, αλλά δεν έχουν στην κατοχή τους τηλεοπτικό κανάλι που να βρίσκεται ήδη σε λειτουργία, όπως ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης, αλλά και η Κυπριακή εταιρεία του Βαρδινογιάννη.

Φαίνεται οτι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει μέση λύση και να μην αφήσει τον Μαρινάκη εξοργισμένο.

Το τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες φαίνεται οτι θα καθοριστεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.