Eurovision 2017: Πότε διαγωνίζεται η Ελλάδα. Η κλήρωση των ημιτελικών [video]

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η κλήρωση των χωρών για τους ημιτελικούς στο Column Hall στο Κίεβο με παρουσιαστές την Nika Konstantinova και τον Timur Miroshnychenko (παρουσιαστής της Junior Eurovision 2013). Η Ελλάδα κληρώθηκε στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού όπως και η Κύπρος.

Αναλυτικά η κλήρωση για τη Eurovision 2017:

Α’ Ημιτελικός

Πρώτο μέρος

Μαυροβούνιο

Φινλανδία

Γεωργία

Πορτογαλία

Βέλγιο

Σουηδία

Αλβανία

Αζερμπαϊτζάν

Αυστραλία

Δεύτερο Μέρος

Κύπρος

Σλοβενία

Αρμενία

Μολδαβία

Τσεχία

Λετονία

Ισλανδία

Ελλάδα

Πολωνία

Β’ Ημιτελικός

Πρώτο Μέρος

Π.Γ.Δ.Μ.

Μάλτα

Ολλανδία

Σερβία

Δανία

Ρωσία

Ρουμανία

Ουγγαρία

Αυστρία

Ιρλανδία

Δεύτερο Μέρος

Ελβετία

Εστονία

Ισραήλ

Βουλγαρία

Άγιος Μαρίνος

Λιθουανία

Κροατία

Νορβηγία

Λευκορωσία

Οι Big 5 κληρώθηκαν ως εξής: Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία ψηφίζουν στον πρώτο ημιτελικό ενώ Γαλλία, Γερμανία και η διοργανώτρια Ουκρανία στον δεύτερο ημιτελικό!

H Jamala κατά τη διάρκεια της κλήρωσης των Big 5 αποκάλυψε πως την βραδιά του τελικού θα τραγουδήσει το καινούργιο της κομμάτι » I believe in you».

Ειδική αναφορά έγινε από τους παρουσιαστές στην νίκη της Έλενας Παπαρίζου την προηγούμενη φορά που ο διαγωνισμός ήταν στο Κίεβο. Η σημερινή κλήρωση συμπίπτει με τα γενέθλια της Έλενας στην οποία ευχόμαστε ολόψυχα χρόνια πολλά!

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελβετία και η Γερμανία δεν συμμετείχαν στο κομμάτι της κλήρωσης που αφορούσε σε ποιον ημιτελικό θα συμμετέχουν και θα ψηφίσουν αντίστοιχα μετά από αίτημα των ραδιοτηλεοπτικών τους φορέων προς την EBU για συμμετοχή στον δεύτερο ημιτελικό.

Δείτε το βίντεο: