Δραματικές ώρες για Τέτα Καμπουρέλη: Πώς γλίτωσαν από τον θάνατο τα εγγόνια της

Τι συνέβη με τα εγγόνια της Τέτας Καμπουρέλη;

Γεννήθηκαν τελικά τα δίδυμα εγγόνια της Τέτας Καμπουρέλη και οφείλουν την ζωή τους σε ένα Ιατρικό θαύμα που τελέστηκε χάρις την συνδρομή του κορυφαίου μαιευτήρα Νικόλαου Παπαντωνίου.

Πραγματικά, ούτε η Τέτα Καμπουρέλη ούτε κανείς από το συγγενικό περιβάλλον της μπορεί να πιστέψει πώς έγινε το θαύμα και τελικά τα εγγόνια γεννήθηκαν γλιτώνοντας τον θάνατο. Από τι κινδύνευσαν με θάνατο τα εγγόνια της Τέτας Καμπουρέλη και πώς σώθηκαν τελικά;

Το ένα μωράκι γεννήθηκε ένα κιλό και το δευτερο δύο κιλά και 90 γραμμάρια με διαφορά ενός λεπτού. Και τα δυο αγόρια. Γιατί ιατρικό θαύμα; Σύμφωνα με πληροφορίες η νύφη της έζησε την σοβαρότερη επιπλοκή που θα μπορούσε να ζήσει μια γυναίκα που κυοφορεί δίδυμα.

Αναφέρομαι στο συνδρομο Εμβρυο- Εμβρυικής Μεταγγισης που το βλεπουμε σε συχνοτητα 15% στις μονοχωριακές δίδυμες κυησεις – περιπου 1 στις1500 περιπτώσεις.

Σε αυτή την κατάσταση υπαρχουν παθολογικές αναστομώσεις που μεταφέρουν αίμα μονόπλευρα απο το έμβρυο δότη στο έμβρυο δέκτη. Με αποτέλεσμα να υπάρχει μια αιμοδυναμική ανισορροπία μεταξύ των δυο εμβρύων.

Έτσι το έμβρυο δότης γίνεται αναιμικό και υπολοιπόμενης ανάπτυξης, ενώ το έμβρυο δέκτης γίνεται πληθωρικό με σημαντική επιβάρυνση του κυκλοφοριακού του συστήματος. Αν μείνουν χωρίς θεραπευτική παρέμβαση κατα την διάρκεια της κύησης, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% θα καταλήξουν και τα δυο.

Ο γιατρός λοιπόν τι έκανε; Για να μην χάσει τα παιδιά υπέβαλε την έγκυο σε διατομή του αμνιακού σάκκου μεταξύ των δίδυμων και στην καυτηρίαση των παθολογικών αναστομώσεων με lazer.

Έτσι τα εγγόνια της Τέτας Καμπουρέλη σώθηκαν. Γεννήθηκαν βεβαίως μικρά και αυτή την ώρα είναι σε θερμοκοιτίδα, όπου και θα παραμείνουν καιρό μέχρι να τους αφαιρέσουν το οξυγόνο.

Η χαρά της Τέτας Καμπουρέλη είναι πολύ μεγάλη, όμως το καλοκαίρι που πέρασε ήταν σκοτεινό και δύσκολο τόσο για την ίδια αλλά και για την οικογένειά της.