Κλασικός… Ελληνάρας ο Πρίγκιπας Κάρολος: Ποιο το αγαπημένο του φαγητό. Ούτε χαβιάρι, ούτε σούσι

Ποιο το αγαπημένο φαγητό του πρίγκιπα Κάρολου;

Την τιμητική του έχει αυτές τις μέρες ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, με τις… τιμές να κορυφώνονται σήμερα (14/11/2018) ημέρα των 70ών γενεθλίων του.

Πολλές οι προσωπικές πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας με την αφορμή και εμείς ξεχωρίσαμε μία που μας αφορά!

Ο πρίγκιπας Κάρολος, που γιόρτασε τη σημερινή μέρα δημοσιεύοντας δυο νέες φωτογραφίες με όλη την οικογένειά του, αποκάλυψε μιλώντας στην τελευταία έκδοση του περιοδικού Town and Country, την αγάπη του για το φαγητό και ειδικά για τον… “groussaka”.

Πρόκειται για μια εκδοχή του κλασικού μουσακά όμως με πέρδικα (grouse) αντί για κιμά!

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, φαίνεται ότι πρόσφατα ανακάλυψε την περδικα ως τροφή και τη χρησιμοποιεί ως εναλλακτική πρώτη ύλη σε κλασικές συνταγές.

“Ανακάλυψα μερικές συνταγές με πέρδικα πρόσφατα. Κόκκορας κρασάτος, αλλά με πέρδικα. Όπως και μουσακάς με πέρδικα, δηλαδή… groussaka (κάνοντας ο ίδιος την παρήχηση)”.

Και για όποιον αναρωτιέται, υπάρχει ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στον Κάρολο και την Ελλάδα καθώς ο παππούς του, prince Andrew of Greece and Denmark γεννήθηκε στο Τατόι (1882) και ο πατέρας του, Prince Philip, the Duke of Edinburgh και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ γεννήθηκε στη Κέρκυρα, στο παλάτι του Μον Ρεπό το 1921.

Ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος είναι ένας από τους νονούς του πρίγκιπα William και εκείνος με τη σειρά του είναι ένας από τους νονούς του Kωνσαντίνου Αλέξιου, γιου του Παύλου και της Marie Chantal.

Ξέρει, λοιπόν, από ελληνική κουζίνα ο Κάρολος!