Τραγικές ώρες για Λάμπη Λιβιεράτο

Τι συνέβη στον Λάμπη Λιβιεράτο;

Ποιες οι τραγικές ώρες που περνά ο Λάμπης Λιβιεράτος;

Σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με αναστολή, καταδικάστηκε ο αγαπημένος τραγουδιστής Λάμπης Λιβιεράτος για ακάλυπτες επιταγές κατ’ εξακολούθηση, με το δικαστήριο να του αναγνωρίζει την ελαφρυντική περίσταση των μη ταπεινών αιτίων.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης βρέθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας προκειμένου μόνος του και χωρίς τη συνδρομή συνηγόρου, να υπερασπιστεί τον εαυτό του για δύο επιταγές συνολικού ύψους 36.000 ευρώ, τις οποίες ουδέποτε αποπλήρωσε.

«Ζητάμε απλά την επιείκειά σας, να μειωθεί η προηγούμενη ποινή» ήταν τα λόγια του, όταν η πρόεδρος του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ζήτησε να μάθει αν ο κατηγορούμενος δηλώνει αθώος ή ένοχος. Την ίδια στάση κράτησε και ο πρώην συνέταιρός του, Βασ. Θεοδωρικάκος, στο καφέ μπαρ «LavMi» στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή και το ίδιο ελαφρυντικό.

«Έχω διανύσει μία πολύ δύσκολη περίοδο, με θέματα υγείας και με την οικονομική καταστροφή μου. Προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου, να ζήσω την οικογένειά μου και κυρίως τα δυο παιδιά μου» είπε κατά την απολογία του, ο Λάμπης Λιβιεράτος, εξηγώντας πως ο ίδιος δε άλλες περιπτώσεις έχει πληρώσει προσωπικά χρέη της εταιρίας. «Είχαμε μία ατυχία… καταλαβαίνω τον άνθρωπο που έχασε τα λεφτά του, αλλά κι εγώ πλέον κάνω μία εφήμερη εργασία. Τραγουδάω, αλλά πλέον η δουλειά έχει πέσει πάρα πολύ…» κατέληξε.

Αντίστοιχα, ο Β. Θεοδωρικάκος ανέφερε στο δικαστήριο πως το κατάστημα που διατηρούσαν στην Αγία Παρασκευή έκλεισε το 2012, ενώ τους τελευταίες έξι μήνες ζωής του δεν πήγαινε καθόλου καλά. «Πληρώσαμε όσες οφειλές μπορούσαμε, αλλά δεν είχα τη δυνατότητα να τις καταβάλω όλες» είπε.

Στο δικαστήριο βρέθηκε ο έμπορος ο οποίος έλαβε το 2011 από τους κατηγορούμενους τρεις επιταγές, συνολικού ύψους 46.000 ευρώ.

«Μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει. Τα εμπορεύματα αγοράστηκαν έπρεπε να καταβάλουν τα χρήματα» κατέθεσε ο μάρτυρας, ωστόσο υπστερα από σχετική ερώτηση παραδέχθηκε ότι συναλλασσόταν με τους δύο κατηγορούμενους για περισσότερο από ένα χρόνο, διάστημα κατά το οποίο ήταν συνεπείς.

Οι δικαστικές περιπέτειες

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την καταδίκη των κατηγορουμένων όπως πρωτοδίκως, κηρύσσοντας δηλαδή ένοχο τον τραγουδιστή για δύο από τις τρεις επιταγές. Πρωτοδίκως το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε κρίνει ένοχους τους δύο επιχειρηματίες, καταδικάζοντας τον Λάμπη Λιβιεράτο σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή για δύο επιταγές καθώς η τρίτη, ύψους 10.000 ευρώ, δεν έφερε την υπογραφή του.

Τα οικονομικά προβλήματα για τον Λάμπη Λιβιεράτο άρχισαν να εμφανίζονται μετά την ενασχόληση του με μπαρ και χώρους εστίασης. Το άνοιγμα του καφέ μπαρ «LavMi» στην Αγία Παρασκευή με δύο ακόμα συνεταίρους και στενούς του φίλους τον… έσπρωξε σε έναν κυκεώνα χρεών και ανεξόφλητων υποχρεώσεων.

Η επίμαχη καταδίκη είναι μόλις ένα σκέλος από σειρά υποθέσεων που εξετάζει η ελληνική Δικαιοσύνη, οι οποίες είναι σε εξέλιξη και στο σύνολό τους αφορούν στην περίοδο της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Λάμπη Λιβιεράτου.