Νούμερα Καινούργιου, τσιφτετέλια Μουτσινά, Unhappy Day, παράδοξα Boom – Guess My Age, Άγριες Μέλισσες

Ενα εξαιρετικό σχολιαστική αρθρο για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν από το Mediatown του tvnea.

Εδώ είμαστε στο Mediatown, στο καθιερωμένο μας, πλέον, ραντεβού ανά δεύτερη Παρασκευή. Για φορέστε ζώνες και πάμε και σήμερα να περιπλανηθούμε στα στενά αυτής της μιντιακής πόλης.

Δεν είναι πολύ πλούσιος Δυναμικά ξεκίνησε το “Άν ήμουν πλούσιος“, ωστόσο στην πορεία ήρθε η “κοιλιά”. Οι ηθοποιοί, η βασική πλοκή και οι ατάκες ξεχωρίζουν, ωστόσο το βασικό πρόβλημα είναι ότι η ιστορία δεν προχωρά με την ταχύτητα που θα έπρεπε, κάτι που μας θυμίζει την περίπτωση της σειράς “Παρθένα Ζωή”.

Μπορεί να είναι κωμωδία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο τηλεθεατής έχει την αντοχή να βλέπει τις εξελίξεις με το σταγονόμετρο. Πάντως, τα νούμερα δεν είναι καλά και το ότι η επανάληψη του “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” είναι μπροστά δεν είναι καθόλου καλό δείγμα για τον ΑΝΤ1. Ίσως αν σιγά σιγά ολοκληρωθεί η απογευματινή επανάληψη της σειράς, να “τσιμπήσει” το πρόγραμμα στην prime time 2-4 μονάδες.

Έτσι και αλλιώς και το απόγευμα τα νούμερα είναι πολύ χαμηλά και ίσως μία άλλη επιλογή επανάληψης να έφερνε καλύτερα νούμερα. Αν το κανάλι θέλει πρωτιά, θα πρέπει φέτος να μην αφήνει καμία τρύπα στο πρόγραμμά του με μονοψήφια.

Η Καινούργιου κάνει νούμερα, αλλά…

Μέχρι στιγμής η έκπληξη στην πρωινή ζώνη όσον αφορά τα νούμερα τηλεθέασης είναι η Κατερίνα Καινούργιου. Έξυπνη τελικά η επιλογή του Θέμη Μάλλη να τοποθετήσει στο πάνελ του τη Μέγκι Ντρίο και πάνω της να “στήνει” καθημερινά “μαναφούκια”. Βέβαια, να φανταστώ τον Γενάρη θα την απομακρύνουν για να τοποθετήσουν καμία περσινή παίκτρια του “Master chef” για να αναλάβει την ίδια δουλειά.

Όσο για τις ενότητες των τηλεφωνικών γραμμών και των “Διλημμάτων”, η αλήθεια είναι ότι σαρώνουν. Το αν αυτό μας τιμά ως τηλεθεατές είναι μία άλλη συζήτηση. Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο κάθεται ο κόσμος και βλέπει ένα περιεχόμενο τόσο ψεύτικο, αλλά και τόσο κακοστημένο.

Με πολύ τσιφτετέλι γύρισε ο Μουτσινάς

Δυναμικά επέστρεψε ο Νίκος Μουτσινάς. Και εκείνος κάνει υψηλά νούμερα, διατηρώντας το περσινό του κοινού, αν και φέτος θα αντιμετωπίσει λίγο την Ελένη Μενεγάκη και το νέο τηλεπαιχνίδι του Φώτη Σεργουλόπουλο.

Ενδιαφέρον έχει το “Καλό Μεσημεράκι”, αλλά τα τραγούδια, τα τσιφτετέλια και οι επαναλαμβανόμενες “μούτες” δεν αντέχονται για πολύ. Το σίγουρο είναι πως ο ΣΚΑΙ βγήκε κερδισμένος από αυτή τη μεταγραφή, ενώ και η μεσημβρινή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα σε γενικές γραμμές σημειώνει καλά ποσοστά τηλεθέασης.

Είναι happy η day;

Την εικόνα του καλεσμένου έχει ο Χάρης Χριστόπουλος στο “Happy Day“. Δεν μπορεί να προσαρμοστεί στο ρόλο του πανελίστα, με αποτέλεσμα να περιμένει να του απευθύνει τον λόγο η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Το βασικό πρόβλημα στην εκπομπή είναι η πολυκοσμία. Χρειάζεται λίγο ένα αριθμητικό “μάζεμα”, αν και πρόσωπα όπως ο Κώστας Φραγκολιάς και η Μαρία Αντωνά είναι σαν να μην υπάρχουν.

Το σίγουρο είναι πως η εκπομπή δεν διανύει και την καλύτερη της περίοδο…

Τα δύο παράδοξα στα 2 τηλεπαιχνίδια…

Στα τηλεπαιχνίδια του ΣΚΑΙ, αυτό που μπορώ να καταλάβω είναι ένα: Έχουμε έναν κακό φορμάτ (Guess my age) με έναν καλό παρουσιαστή (Γιώργος Λιάγκας) και ένα καλό φορμάτ (Βοοm) με έναν κακό παρουσιαστή (Σάκης Τανιμανίδης). Ο τελευταίος μέσα από το “Boom” αποδεικνύει πως η επιτυχία με το “Survivor” ήταν καθαρά συγκυριακή.

Ο στόχος για τις Άγριες Μέλισσες

Γράφονται πολλά για τον στόχο στην τηλεθέαση που έχει ο ΑΝΤ1 για τη σειρά-υπερπαραγωγή “Άγριες Μέλισσες”. Η πραγματικότητα είναι ότι ανεπίσημα έχει συζητηθεί πως θα ήταν ευχαριστημένοι αν τις 2 μέρες με “GNTM” κλειδώσει στο 20% και τις υπόλοιπες 2 με ποσοστά κοντά στο 30%.

Aυτά για σήμερα! Κλείνοντας, θα ήθελα να μοιραστώ μία σκέψη. Όταν αγαπάμε πολύ κάποιον άνθρωπο είναι λογικό να υπερβάλλουμε σε κάποιες πράξεις μας. Δεν το κάνουμε επίτηδες και ούτε θέλουμε να να του σπάμε τα νεύρα. Απλά δεν είναι εύκολη η διαχείριση του να τιθασεύσεις το συναίσθημά σου, όταν αυτό είναι και τόσο αγνό.