Το Halloween πλησιάζει… Βρες εδώ μακιγιάζ και νύχια για τις καλύτερες μεταμφιέσεις!!

Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στη χώρα μας το Halloween, ένα παραδοσιακό Αμερικάνικο έθιμο κατά το οποίο τη νύχτα της 31ης Οκτωβρίου τα μικρά παιδιά μεταμφιέζονται κατά κανόνα σε κάτι τρομακτικό και επισκέπτονται σπίτια μαζεύοντας πολλά γλυκά λέγοντας τη χαρακτηριστική ατάκα ”trick or treat” (φάρσα ή κέρασμα).

Η γιορτή αυτή συγχέεται με τις Ελληνικές Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές, καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Στη σημερινή της μορφή η γιορτή δεν ασχολείται με τα φαντάσματα και τα πνεύματα, αλλά περισσότερο με διασκέδαση, γιορταστικές μεταμφιέσεις και γλυκίσματα.

Σήμα κατατεθέν της γιορτής αυτής είναι τα φαναράκια φτιαγμένα από μεγάλες κολοκύθες, πάνω στις οποίες χαράζουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, άλλοτε πιο αστεία και άλλοτε πιο τρομακτικά.

Το Halloween έχει γίνει πλέον αγαπημένο έθιμο και οι μεταμφιέσεις τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, και ειδικότερα την τελευταία, αποτελούν μια άκρως διασκεδαστική ενασχόληση για μικρούς και μεγάλους.

Κυρίαρχο στοιχείο των μεταμφιέσεων αποτελεί το πολύ έντονο μακιγιάζ, ενώ δε θα μπορούσαν να λείπουν τα αντίστοιχα…spooky νύχια για να συμπληρώσουν το σύνολο!Συγκεντρώσαμε λοιπόν μερικές ιδέες για μακιγιάζ και νύχια για να σε βοηθήσουμε να προετοιμαστείς για τα πιο.. σκοτεινά σου μασκαρέματα!

Μακιγιάζ

Το μακιγιάζ του Halloween είναι ίσως η πιο διασκεδαστική διαδικασία σε ολόκληρη τη γιορτή. Τα μακιγιάζ είναι συνήθως απεικόνιση κάτι τρομακτικού ή περιέχει κάτι ανατριχιαστικό όπως ιστούς, αράχνες, αίμα και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει την αυτή τη μυστικιστική αίσθηση.

Clown make up

‘Έμπνευση του συγκεκριμένου μακιγιάζ ήταν η ιδέα μιας φιγούρας που ο σκοπός της είναι να κάνει το ακριβώς αντίθετο από το να προκαλεί φόβο. Παρόλο που οι κλόουν είναι γνωστοί για την ευχάριστη διάθεσή τους και τη θετική τους ενέργεια, φαίνεται να προκαλούν φοβία σε αρκετά μεγάλο αριθμό ατόμων.

Άλλοτε με λευκό προσωπείο, κόκκινα χείλη ή έντονο μαύρο μακιγιάζ ματιών οι παραλλαγές για να δημιουργήσεις έναν τρομακτικό κλόουν είναι πάρα πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες. Μπορεί να αποτελέσει ένα από τα πιο εύκολα μακιγιάζ για το Halloween, αν δεν έχεις ιδιαίτερη διάθεση να ασχοληθείς και πολύ.

Skeleton make up

Το πιο συνηθισμένο μακιγιάζ για τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου, παρόλο που είναι αρκετά χρονοβόρο. Το σκελετωμένο πρόσωπο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για μια τρομακτική μεταμφίεση.

Άλλοτε χωρίς χρωματισμό και άλλοτε με το μισό ή ολόκληρο πρόσωπο βαμμένο σε λευκό, έντονο μαύρο μακιγιάζ ματιών, τραβηγμένα χείλη που θυμίζουν ράμματα και έντονες γραμμές σε ζυγωματικά και πηγούνι, μπορείς με ένα μόνο μολύβι ματιών να δημιουργήσεις ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα!

Νύχια

Το κυρίαρχο χρώμα στα μανικιούρ του Halloween είναι…ποιο άλλο? Το μαύρο φυσικά! Οι παραλλαγές όμως που θα συναντήσεις είναι άπειρες! Με τη βοήθεια των μελών της ομάδας Nails, all about βρήκαμε σχέδια τα οποία όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν απαρατήρητα αλλά ίσως και να κλέψουν την παράσταση ακόμη και από ολόκληρη τη μεταμφίεση!

Νεκροκεφαλές, νυχτερίδες, κλόουν, μούμιες, νεκροταφεία και οτιδήποτε ανατριχιαστικό μπορείς να σκεφτείς! Αυτό είναι το μυστικό για να δημιουργήσεις το πιο εντυπωσιακό μανικιούρ για το Halloween. Τα σχέδια ζωγραφισμένα στο χέρι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ενώ χρώματα όπως το γκρι, το λευκό ή ακόμη και το μπλε δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά στο αποτέλεσμα.

Άψογος συνδυασμός για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι τα διάφορα strass και glitter, τα οποία κοσμούν το κάθε μανικιούρ και προσφέρουν μια λάμψη σε ένα κατά τα άλλα ”σκοτεινό”.