Κόκκινο ποτάμι: Αποθέωση, συγκινημένοι οι Πόντιοι και όλοι οι Έλληνες. Υπόθεση, επόμενα επεισόδια [video]

Το Κόκκινο Ποτάμι έκανε πρεμιέρα και μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης έρχεται για να μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στην ιστορία.

Αποθεωτικές αντιδράσεις στο Twitter για το Κόκκινο Ποτάμι και συγκίνηση για την ποντιακή μνήμη.

Πρεμιέρα έκανε η νέα αναμενόμενη σειρά του Μανούσου Μανουσάκη στο OPEN Κόκκινο Ποτάμι.

Δείτε τα δυο πρώτα επεισόδια και τα διθυραμβικά σχόλια για το Κόκκινο Ποτάμι.

Στη σειρά συμμετέχει ένα πολυπληθές καστ καταξιωμένων ηθοποιών, ενώ η τηλεοπτική παραγωγή είναι κινηματογραφικών προδιαγραφών με γυρίσματα σε περισσότερες από 15 πόλεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κόκκινο Ποτάμι υπόθεση

Η ιστορία που διηγείται το Κόκκινο Ποτάμι είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη και ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895. Ξεκινά όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, τον Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη Νικολαϊδη.

Ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, καθώς σύμφωνα µε το μουσουλμανικό νόμο αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις των φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Οι δυο νέοι θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Xωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Όλη αυτή η ιστορική συντέλεια μεταφέρεται με ορμή στο πεδίο της ανθρώπινης εσωτερικότητας μέσα από έναν σφοδρό έρωτα, γίνεται ζωή, καθημερινότητα, όνειρο, ελπίδα – ένας νέος κόσμος που θα γεννηθεί με επώδυνο τρόπο.

Κοσμοϊστορικά γεγονότα, που ξεπερνούν τα ανθρώπινα μεγέθη, έρχονται αντιμέτωπα με ζωές φαινομενικά ασήμαντες στη σκιά της ιστορικής συγκυρίας, που ωστόσο έχουν τη θεμελιώδη δύναμη να δώσουν υπόσταση στα μεγάλα και σημαντικά. Θα καταφέρει ο έρωτας να κερδίσει;

H πρεμιέρα Κόκκινο Ποτάμι συνοδεύτηκε με αποθεωτική σχόλια στο Twitter για την όλη προσπάθεια.

Δείτε τα πρώτα δυο επεισόδια της σειράς Κόκκινο Ποτάμι:

Κόκκινο Ποτάμι

Οθωμανική Αυτοκρατορία, 1897. Ο γιατρός Μιχάλης Νικολαΐδης και η γυναίκα του Σοφία, αρραβωνιάζουν την κόρη τους Ιφιγένεια, 9 χρόνων, με τον Μίλτο 12 χρόνων, γιο του έμπορου Γιώργου Παυλίδη και της Ευγενίας. Πέρα από τη φιλία των δύο οικογενειών, είναι ένας αρραβώνας σκοπιμότητας. Οι αδιάκοπες επιθέσεις των φανατικών Τούρκων εναντίον των Χριστιανών, αναγκάζουν τις δύο οικογένειες, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους. Έντεκα χρόνια μετά, οι δυο νέοι ξανασυναντιούνται στην Κωνσταντινούπολη και ερωτεύονται κεραυνοβόλα, ερήμην της παλιάς οικογενειακής δέσμευσης. Η Ιφιγένεια κι ο Μίλτος, ομολογούν τον κεραυνοβόλο τους έρωτα υπό την αυστηρή επίβλεψη των γονιών της Ιφιγένειας. Στη δεξίωση που ο Νικολαΐδης προσφέρει στους φίλους του Καρτάλ και Ασλάν, ο Μίλτος ξανασυναντά τον παιδικό του φίλο Κερέμ.

Κόκκινο Ποτάμι Οι συντελεστές

Ηθοποιοί: Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Χαρά – Μάτα Γιαννάτου, Τατιάνα Παπαμόσχου, Δημήτρης Δρόσος, Σωτήρης Χατζάκης, Στέφανος Κυριακίδης, Πέτρος Ξεκούκης, Κώστας Ξυκομηνός, Αργύρης Πανταζάρας, Λάμπρος Κτεναβός, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιώργος Τσαμπουράκης, Θοδωρής Φρατζέσκος, Κέλλυ Γιακουμάκη καθώς και πολλοί ακόμα ταλαντούχοι ηθοποιοί.

Το Κόκκινο Ποτάμι θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21:00.