Άγχος και στρες; Δες 5 απλούς τρόπους για να το καταπολεμήσεις

Σου είναι αδύνατο να ηρεμήσεις και να βρεις γαλήνη ακόμα και στο ίδιο σου το σπίτι;

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς ακόμα και αν νυστάζεις όλη μέρα;

Οι σκέψεις στο μυαλό σου έρχονται και φεύγουν πριν καν προλάβεις να τις αντιληφθείς και να τις μελετήσεις;

Τότε πάσχεις και εσύ (μαζί με εμάς φυσικά), από την μάστιγα που ονομάζουμε ΑΓΧΟΣ!

Μη φοβάσαι όμως, γιατί η ομάδα του Beauty Magazine φρόντισε και επικοινώνησε με πολλούς ειδικούς, από ψυχολόγους μέχρι διατροφολόγους, για να ζητήσουμε συμβουλές.

Οι λύσεις εύκολες, γρήγορες και πολύ μα πολύ απλές.

Το πιο σημαντικό είναι από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες να εξασφαλίσεις στον εαυτό σου το αίσθημα της νίκης.

Ξύπνα πρωί και στρώσε το κρεβάτι σου. Μην γελάς ειρωνικά… δοκίμασε το! Μία εβδομάδα και αν δεν νιώσεις απόλυτη ικανοποίηση από την πρώτη μέρα που θα γυρίσεις και θα σε περιμένει το κρεβάτι σου έτοιμο.. στείλε μας μήνυμα.

Δώσε στον εαυτό σου 10 λεπτά κάθε μέρα

10 λεπτά χωρίς να κάνεις τίποτα.. δώσε στον εαυτό σου την σημασία που του αξίζει. Χωρίς καμία άλλη ενόχληση. Ούτε κινητό, ούτε Social Media. Τίποτα. Έχει αποδειχθεί ότι 10 λεπτά την ημέρα είναι ικανά να χαλαρώσουν το μυαλό, να καθαρίσουν τις σκέψεις.

Πρόσεχε την διατροφή σου

Πολλές φορές έχουμε μιλήσει για την σημασία της διατροφής. Μία ισορροπημένη διατροφή μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, να σταματήσει τις μεγάλες διαφοροποιήσεις στην ενέργεια και να σου δώσει την αίσθηση ότι αξίζεις. Αφιερώνεις χρόνο στον οργανισμό σου για την προετοιμασία των γευμάτων σου και αυτός θα στο ανταποδώσει.

Κάνε την άσκηση μέρος της καθημερινότητάς σου.

Η γυμναστική κάθε είδους έχει την ιδιότητα να ξεκουράζει το μυαλό και να δίνει ενέργεια στον οργανισμό σου! Επίσης το σώμα μας εκκρίνει ενδορφίνες κατά τη διάρκεια της άσκησης… πιο γνωστές και ως οι ορμόνες της χαράς! Φυσικά, δεν πρέπει να παραλείψουμε την ορατή αλλαγή που θα δούμε στο σώμα μας. Ας είμαστε ειλικρινείς… αποκλείεται η J.Lo να αισθάνεται άσχημα.

Μασάζ

Απόλαυσε ένα καλό μασάζ! Μιλώντας με τους ειδικούς στο Physis Massage Therapy πάθαμε σοκ από τα πόσα οφέλη μπορεί να έχει μία ώρα μασάζ στο σώμα και στο πνεύμα μας! Όταν φυσικά δοκιμάσαμε και εμείς, δεν είχαμε πλέον αμφιβολία. Ένα καλό μασάζ σου δίνει την αίσθηση ότι πετάς στα σύννεφα και πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες! Αν θέλουμε να χαλαρώσουμε μία είναι η λύση.

Απενεργοποίησε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές μία ώρα πριν κοιμηθείς.

Καταλαβαίνω το πόσο μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας είναι πλέον οι ηλεκτρονικές συσκευές! Πέρα όμως από τα αμέτρητα πλεονεκτήματά τους, έχουν και πολλά μειονεκτήματα.

Ένα από αυτά σχολίασε και ο Δρ. Νταν Σίγκελ καθηγητής κλινικής ψυχιατρικής στο UCLA της Ιατρικής Σχολής, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι εκθέτουν τα μάτια τους στο έντονο φως που παράγει η οθόνη και αυτό ουσιαστικά δίνει εντολή στον εγκέφαλο «μείνε ξύπνιος, δεν είναι ώρα για ύπνο ακόμα». Αυτό το φως λέει ουσιαστικά στον εγκέφαλο να μην παράγει μελατονίνη (την ορμόνη της νύχτας) γιατί δεν είναι ακόμα ώρα για ύπνο.

Έτσι παραμένουμε ξύπνιοι και συνεχίζουμε να παίζουμε με τον υπολογιστή και το κινητό, δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. Τελικά όταν θα πέσουμε για ύπνο στη 1 θα έχουμε μπροστά μας λιγότερες από 6 ώρες ύπνου.