Φτιάξε τη δική σου κρέμα σώματος με αυτή εδώ τη συνταγή!

Η παρασκευή μιας κρέμας σώματος μπορεί να μοιάζει κάτι δύσκολο ή ακόμη και ακατόρθωτο. Παρόλα αυτά είναι κάτι πολύ ευκολότερο από ότι φαντάζεσαι αρκεί να έχεις μια καλή συνταγή, τα υλικά που χρειάζονται και μια σωστή εκτέλεση!

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να φτιάξεις μια δική σου λοσιόν σώματος καθώς οι κρέμες σώματος που μπορείς να βρεις στο εμπόριο είναι συνήθως γεμάτες τεχνητά αρώματα και συντηρητικά, τα οποία είναι αμφιβόλου ποιότητας και σίγουρα αχρείαστα!

Οπότε γιατί να μη φτιάξεις τη δική σου, σπιτική λοσιόν? Είναι πολύ εύκολο και διασκεδαστικό και, πίστεψέ μας, παίρνει πολύ λιγότερο χρόνο από ότι έχεις φανταστεί.

Το Beauty Magazine έψαξε και βρήκε την καλύτερη συνταγή για μία κρέμα σώματος η οποία ενυδατώνει το δέρμα σου και ταυτόχρονα σου χαρίζει μια υπέροχη αίσθηση φρεσκάδας και ένα διακριτικό άρωμα.

Απορροφάται άμεσα, δεν κολλάει και είμαστε σίγουροι ότι θα τη λατρέψεις όσο τη λατρέψαμε και εμείς!

Τι θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας βρώμη

2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1/4 του φλιτζανιού γάλα

1/3 του φλιτζανιού λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο

1/2 του φλιτζανιού νερό

30 ml βούτυρο κακάο

30 ml γαλακτωματοποιητικό κερί

Πως να το φτιάξεις:

Άφησε τη βρώμη να μουλιάσει για ένα ολόκληρο βράδυ στο μισό φλιτζάνι νερό και στη συνέχεια άλεσε τη σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός.

Ζέστανε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι. Προσοχή! Δε θέλουμε να βράσει. Μόλις ζεσταθεί μετέφερε το σε ένα γυάλινο δοχείο.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζέστανε το μέλι, το λάδι και το γαλακτωματοποιητικό κερί ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσουν. Πρόσεξε να μη φτάσουν σε σημείο βρασμού.

Άδειασε το μείγμα με το λάδι, το κερί και το μέλι στο δοχείο με το γάλα ανακατεύοντας με μέτρια ταχύτητα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πρόσθεσε το λεμόνι και την πολτοποιημένη βρώμη και ανακάτεψε με ένα κουτάλι. Το μείγμα θα γίνεται πιο κρεμώδες μόλις αρχίσει να κρυώνει. Θα χρειαστεί περίπου μία με μιάμιση ώρα έως ότου να κρυώσει εντελώς.

Μην ξεχνάς! Ανακάτευε κάθε 5 με 10 λεπτά με ένα κουτάλι μέχρι το μείγμα σου να είναι τελείως κρύο.

Μόλις η κρέμα σου είναι έτοιμη μπορείς να προσθέσεις το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο για να της δώσεις ένα διακριτικό άρωμα και έξτρα βιταμίνη Ε, την οποία θα βρεις σε μορφή λαδιού για ακόμη πιο θρεπτικό αποτέλεσμα.

Αποθήκευσε τη λοσιόν σώματος σε ένα γυάλινο βάζο, ιδανικά με αεροστεγές κλείσιμο για την αποφυγή παραγωγής βακτηρίων. Επίσης, χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να πάρεις την επιθυμητή ποσότητα κρέμας μέσα από το βάζο και όχι τα χέρια σου για να μη δημιουργήσεις εστία μικροβίων