Δύσκολες στιγμές για Λάκη Λαζόπουλο

Ποιος ζητάει από τον Λάκη Λαζόπουλο 80.000 ευρώ αποζημίωση;

Αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ για ηθική βλάβη και προσβολή προσωπικότητας διεκδικεί από το Λάκη Λαζόπουλο, ο πρόεδρος του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων (ΠεΣΚΑ), Β. Δημητριάδης. Αφορμή στάθηκε σχόλιο του παρουσιαστή του «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» για τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, και την κινητική του αναπηρία. Τι είχε πεί τότε;

«Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές όσο και να φανεί σκληρό αυτό που θα πω όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα σιγά – σιγά, το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα εγώ το λέω παράνοια το λέω παραφροσύνη ποιες είναι οι εμμονές του».

Στη συνέχεια ακολούθησε η αγωγή του Β. Δημητριάδη, ο οποίος υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί του παρουσιαστή και σεναριογράφου στιγμάτισε εκ νέου τους κινητικά ανάπηρους, αφού -κατά τον ίδιο- στο στίγμα της σωματικής αναπηρίας προστέθηκε αυτό της ψυχικής νόσου.

Η αγωγή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί πρώτη φορά την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάντως, ο Λάκης Λαζόπουλος έχει δώσει τη δική του απάντηση αναφέροντας: «Είμαι έτοιμος να ζητήσω όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια, η υποδοχή μου προς τους ανθρώπους αυτούς, τόσο στις εκπομπές μου όσο και σε θέατρα που εργάστηκα, είναι γνωστή σίγουρα και σε εσάς.

Η αναφορά μου είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό».